Zet gevonden veren in de spotlight

10 november 2021

Heb jij net als ik potten vol gevonden veren in huis? Laat ze nog mooier tot hun recht komen in een niet te diepe schaal, houten bak of pot met wijde opening gevuld met schelpenzand. Steek de veren in het zand en geniet van de verenpracht!

When feathers appear, angels are near

Wist je trouwens dat sommige mensen betekenis toekennen aan het vinden van veren? Zo wordt gezegd dat het vinden van de veer van een buizerd betekent dat er verandering op komst is en de veer van een uil staat voor wijsheid en helder inzicht.

In mijn collectie zie je veren van onder andere bosuil (helemaal links), Vlaamse gaai (met blauw) en specht (witte stippen). Wie weet wat ze me allemaal te vertellen hebben…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

 1. Mooie verzameling veren en mooi in de spotlights gezet. Als ik veren neerzet, staan ze er niet lang. Of de poes gaat ermee aan de haal en andere mijn kleinkindertjes wel. Dus geen mooie veren in mijn huis, maar wel mooie stenen.

  Fijne dag, Margaret

  1. Lisette Lisette Author says:

   Dankjewel! En ja, ik heb het geluk dat mijn kat niets om veren (of vogels) geeft. Het is meer een muizenvanger 😉 En stenen zijn ook prachtig! En misschien kun je veren wel onder een stolp zetten. Jij ook fijne dag! Liefs, Lisette

 2. Wat een goede tip! Ik heb ook schalen vol veren en leg er af en toe eentje ter decoratie op een tafel. Maar dit is nóg decoratiever. De spreuk ken ik en heb ‘m verwerkt in mijn art journal. Een vogel op je pad heeft ook betekenis,zegt men. Dank voor je nieuwsbrief.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Heel graag gedaan! En nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar je art journal. Voel je vrij om hier een foto te delen (kan in een reactie) als je dat leuk vindt.

 3. Wat een leuk idee. Ga eens kijken of ik ook zo’n bak kan maken met mijn gevonden veren. 🙂

  1. Lisette Lisette Author says:

   Leuk, Elle! Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂

Like
Close
Close