The making of: Wise woman of the earth

3 augustus 2021

Het gebeurt niet zo vaak, maar heel soms teken ik mensen. Mijn tekeningen gaan immers over (het ontstaan van) ons landschap en het samenspel tussen mens en natuur. Meestal verwoord ik het resultaat van dat samenspel; een huis, een hek of een weg in een verder verlaten landschap. Dit keer ontstaat de wijze vrouw vanuit het landschap.

De lijst als inspiratiebron

Ik tekende haar ooit na van een foto uit het magazine Happinez (tip voor creatieven: op de Happinez blog vind je prachtige foto’s die je als inspiratie voor tekeningen kunt gebruiken). In een kringloopwinkel vond ik de lijst; een vreemd formaat, zo hoog en smal. Van zo’n lijst krijg ik echt zin om te creëren en meteen ontstond het beeld van de wijze dame die oprijst uit de aard in mijn hoofd.

Van landschap naar mens

Haar haar, met daarin veren en bladeren, gaan over in rots en steen. Ze is opgebouwd uit vele laagjes papier, stof, vilt, borduurgaren en zelfs een paar dorre blaadjes van de plant. Het is zo’n werk waar ik zelf ook nog uren naar kan kijken en dan telkens nieuwe dingen kan ontdekken. En je kunt je afvragen; ontstaat zij uit de aarde of andersom? Het verbeeldt de prachtige symbiose die er tussen mens en natuur kan zijn. Ondanks alles…

Verhalen

Ik ben heel benieuwd welke verhalen, gedachtes en ideeën het bij jou oproept. Laat het gerust weten in een reactie hieronder.

Wise woman of the earth is te koop als print via Werk aan de Muur. Het origineel is inmiddels verkocht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like
Close
Close