Wise woman of the earth

405

Het gebeurt niet zo vaak, maar heel soms teken ik mensen. Mijn tekeningen gaan immers over het (ontstaan van) ons landschap en het samenspel tussen mens en natuur. Meestal verwoord ik het resultaat van dat samenspel; een huis, een hek of een weg in een verder verlaten landschap. Dit keer ontstaat de wijze vrouw vanuit het landschap.

De lijst als inspiratiebron

Ik tekende haar ooit na van een foto uit het magazine Happinez (tip voor creatieven: op de Happinez blog vind je prachtige foto’s die je als inspiratie voor tekeningen kunt gebruiken). In een kringloopwinkel vond ik de lijst; een vreemd formaat, zo hoog en smal. Van zo’n lijst krijg ik echt zin om te creëren en meteen ontstond het beeld van de wijze dame die oprijst uit de aard in mijn hoofd.

Van landschap naar mens

Haar haar, met daarin veren en bladeren, gaan over in rots en steen. Ze is opgebouwd uit vele laagjes papier, stof, vilt, borduurgaren en zelfs een paar dorre blaadjes van de plant. Het is zo’n werk waar ik zelf ook nog uren naar kan kijken en dan telkens nieuwe dingen kan ontdekken. En je kunt je afvragen; ontstaat zij uit de aarde of andersom? Het verbeeldt de prachtige symbiose die er tussen mens en natuur kan zijn. Ondanks alles…

Verhalen

Ik ben heel benieuwd welke verhalen, gedachtes en ideeën het bij jou oproept. Laat het gerust weten in een reactie hieronder. En zou je dit ‘schilderij’ wel aan de muur willen hebben? Neem contact op of kijk even hier. Ze is ook te koop als print via Werk aan de Muur, zodat je zelf het formaat kunt kiezen.

Lees ook:

+ Van takjes en botjes tot schilderij
+ Earth stories

Like, pin of reageer
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close