Dagworkshop bomen tekenen

(3 klantbeoordelingen)

Nieuwe data volgen vanaf voorjaar 2022. Op de hoogte blijven? schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Artikelnummer: bomen-tekenen Categorie: Tags: , , , ,
Pinterest

Beschrijving

Ga mee naar buiten, want nog leuker dan leren tekenen is buiten leren tekenen! Deze workshop is een combinatie van leren tekenen en struinen door de duinen. In de Waterleidingduinen mag je namelijk van de paden af. Hartstikke spannend en ik neem je graag mee op avontuur. Ik ben geen bioloog of historicus, maar ik kom al vele jaren in de Amsterdamse Waterleidingduinen en kan best veel over het gebied vertellen. Tijdens het wandelen doen we inspiratie op en we stoppen op verschillende plekken om te tekenen.

Over de workshop

Tijdens deze workshop leer je op een toegankelijke manier de basisprincipes van het tekenen. Na een paar korte tekenoefeningen om in te komen leer je de theorie van het tekenen. Ik leer je een tekening opbouwen, kijken naar verhoudingen, structuren maken en schaduwen toevoegen. Daarna gaan we voor het ‘echte’ werk en maken we een tekening van een boom. Op een fijne plek, midden in de duinen, zoek je zelf een mooi model uit. Ik loop rond, geef tips en adviezen en beantwoord je vragen.

De middag staat in het teken van struinen. We wandelen van de paden af en laten ons verrassen door wat we onderweg tegenkomen. Onderweg stoppen we regelmatig om bomen te tekenen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor beginners. Heb je altijd al willen tekenen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Lukt het je niet om een onderwerp goed op papier te krijgen? Of wil je gewoon eens ervaren hoe het is om buiten te tekenen? Ga dan mee! Tijdens het tekenen mag je zelf kiezen of je rustig in je eentje wil tekenen of gezellig in een groepje. De methode die ik gebruik is voor iedereen toe te passen. Na deze workshop kijk je met andere ogen naar je omgeving en je hebt voldoende handvatten om thuis verder te oefenen.

Locatie

Amsterdamse Waterleidingduinen
Ingang Panneland
Vogelenzangseduinweg 2, Vogelenzang

Praktisch

 • Duur: 6 uur (start 9.00 uur)
 • Deelnemers: 6 tot 8 personen (vanaf 16 jaar)
 • Als je wilt, kun je na afloop voor €5,00 de tekenmaterialen en wat extra tekenpapier houden.
 • Inbegrepen: Tekenmateriaal en iets lekkers onderweg. Bonus: we komen vast en zeker damherten tegen.
 • Zelf meenemen: Lunch, een (online) dagkaart a €1,50 voor de duinen. Trek goede wandelschoenen aan en neem een plastic zak of (draagbaar!) tekenkrukje mee om op te zitten. Denk ook aan een flesje water en warme kleding.
 • Parkeren: Bij Panneland is voldoende parkeerplek. Parkeren kost €2,00 per dag.
 • Wandelconditie: We wandelen ongeveer een a twee uur, waarbij we ook van de paden afgaan. De route is niet lang of zwaar, maar houdt wel rekening met oneffen terrein.
 • Weer: Bij wisselvallig of licht druilerig weer gaat deze workshop door. We tekenen dan ’tussen de buien door’ of wandelen naar een plek waar we beschut kunnen tekenen. Bij slecht weer wordt de workshop verplaatst of geannuleerd. Je krijgt hiervan uiterlijk 1 dag van tevoren bericht. Als je niet kunt op de nieuwe datum, krijg je het workshopgeld terug.

Over Lisette

Ik, Lisette Marije, volgde een grafische opleiding en CMV Kunsteducatie en ben kunstenaar/vormgever. Hoewel mijn kunst grotendeels abstract is, vormt het tekenen naar de waarneming de basis. Het mooiste aan lesgeven vind ik het ‘wauw-ik-kan-dit-ook-moment’, want elk mens heeft een enorm creatief potentieel. Waar het om gaat is het vinden van je eigen stem. Hier lees je meer over Struinkunst en over mij.

3 beoordelingen voor Dagworkshop bomen tekenen

 1. Marisa Jansen-Miglioli

  Op zaterdag 12 september was het zover… stevige wandelschoenen aan, rugzak mee, gevuld met een flesje water en wat lekkers: ik was klaar voor de workshop Bomen tekenen onder leiding van Lisette. Ik verheugde me extra omdat ik bij mijn eerste poging, de laatste zaterdag van augustus, niet meer mee kon, de groep was al vol. Dankzij het slechte weer toen werd alles naar september verschoven en door een afzegging kreeg ik nog een kans deze zaterdag in september mee te doen! Fantastisch!
  Lisette heeft ons langs de prachtige duinen van de Amsterdamse waterleiding laten struinen. Ze heeft het een en ander verteld over de namen van de valleien, over anekdotes van vroeger en natuurlijk heeft ze ons de eerste beginselen van het tekenen bijgebracht: wat betekent het nummer op een potlood en hoe je een potlood op verschillende manieren kan vasthouden; ze heeft ons blaadjes uitgedeeld om met de verschillende hardheden van de potloden te oefenen en uitgelegd dat ieder onderwerp in geometrische vormen kan gereduceerd worden, niet alleen bomen maar ook een gezicht, een huis… Met vakkundigheid en enthousiasme heeft ze ons een zeer interessante les in de open lucht gegeven.
  Dan zijn we gaan zoeken naar een gunstige plek om daar met rust een boom te tekenen: iedereen kon vrijwillig een boom kiezen en toen begon de kunst! Lisette wandelde van de ene naar de andere om wat suggesties en tips te geven of een extra uitleg hoe je de korst van de stam het best kan weergeven of een blad of… Bijna twee uur in de vrije natuur zaten we daar, niets anders dan het tsjilpen van vogels en het geruis van de bladen, geen geklets hoewel we met z’n zeven dames waren (!): het was echt een unieke ervaring die me rijk gemaakt heeft en mij meer inzicht in de structuren van bomen heeft gegeven. Nu merk ik dat ik een boom met andere ogen zie.
  Dank je wel Lisette!

 2. Eline (geverifieerde eigenaar)

  Dit was super. Lisette is een ontzettend fijne docent en de Amsterdamse Waterleidingduinen een toplocatie. Door eerst een stukje de prachtige natuur in te wandelen, kom je al voordat je een potlood vastpakt in de perfecte ontspannen sfeer: weg van het dagelijkse leven. Zo min mogelijk op de paden wandelend (daar word ik blij van!) deelt Lisette haar kennis over het gebied en de natuur. De afwisseling van wandelen en tekenopdrachten is een perfecte opmars, naar het moment waarop je je eigen boom mag kiezen om deze te tekenen. In het gras, op zwaaiafstand van je medecursisten, wissel je je focus af tussen ‘jouw’ boom en je papier. De focus en rust ingegeven door de opdracht EN de omgeving is heerlijk. Lisette komt geregeld even bij je kijken en voelt goed aan wat je wel of niet nodig hebt. Door haar persoonlijke aandacht en praktische tips, voel je je al snel een kunstenaar. En eerlijk is eerlijk, dat voelt best goed. Ook als je nog nooit eerder getekend hebt, kun je deze workshop prima volgen. Lisette neemt je vanaf het begin mee in de wereld van het (natuur)tekenen. Eigenlijk was er maar één minpunt: De workshop was veel te kort 🙂

 3. Hilde

  Lisette neemt de tijd voor uitleg, oefenen met basistechnieken en om de omgeving op je in te laten werken. Leerzaam maar vooral ook ontspannend, een workshop met Lisette gun je iedereen!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originele kunst
De originele kunstwerken zijn uniek; er bestaat geen tweede van. De prijzen zijn inclusief 9% btw en verzendkosten. Kunstwerken onder de €100,00 kun je direct in de webshop bestellen. Voor kunstwerken boven de €100,00 hanteer ik een karmaprijs (zie onder). Deze kun je kopen door contact op te nemen en mij te laten weten wat je kunt/wilt betalen.

Vrijblijvende bezichtiging
Kunst kopen via internet is altijd spannend, dus een origineel kunstwerk mag je eerst vrijblijvend bezichtigen. Dat kan in Hillegom of Lisse of via Zoom/Teams. Neem contact op voor een afspraak.

Karmaprijs
Kunst heeft een ziel; een stukje van mij als maker en van jou als kijker. Ik wil dat zoiets op de juiste plek terechtkomt, zonder dat prijs een belemmering hoeft te zijn. Daarom hebben mijn kunstwerken vanaf €100,00 een karmaprijs; jij mag zelf aangeven wat je kunt of wilt geven. Hoort een origineel kunstwerk gewoon aan jouw muur? Neem dan contact met me op.

Verzenden
Je ontvangt het kunstwerk binnen een week na het bestellen via Post.nl. Het kunstwerk wordt goed verpakt en aangetekend verzonden, zodat het zeker weten goed bij jou aankomt. Is het kunstwerk onverhoopt niet naar je wens, dan mag je het binnen 14 dagen terugsturen. Je ontvangt het aankoopbedrag terug.

Werk aan de Muur
Alle prints worden geleverd door Werk aan de Muur (uit Haarlem). Je kiest zelf de maat (vanaf 20 cm breed) en het materiaal (bijvoorbeeld fotopapier, ingelijst of canvas). De prijzen (vanaf €39,-) zijn inclusief btw en verzendkosten.

Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close