Welkom bij Struinkunst

1K

Welkom op mijn nieuwe blog Struinkunst. Na jaren schrijven over textiel, handwerken (en soms over tekenen) ben ik terug met deze blog vol kunst, creativiteit en natuur.

Het zaadje voor Struinkunst werd geplant toen ik begin 2019 tijdens een retraite eens goed nadacht over waar ik heen wilde met mijn creativiteit. Voor mijn gevoel was ik enorm afgedreven van mijn creatieve zelf, maar tijdens deze retraite besefte ik dat het tegendeel waar was. Mijn creativiteit speelde zich alleen minder af op een schilderdoek, maar veel meer in mijn schetsboeken.

Al sinds ik me kan heugen vormt de natuur en ons landschap mijn eindeloze inspiratiebron. Tijdens het wandelen maak ik foto’s en schetsen en ik struin naar interessante materialen om te (her)gebruiken. Ik besefte hoe belangrijk schetsboeken zijn voor het ervaren van creativiteit.

Dit afgelopen jaar voelde ik steeds meer de behoefte om mijn ‘schetsboekgeluk’ in combinatie met mijn liefde voor (struinen in) de natuur te delen. En belangrijker; om anderen te motiveren om ook op deze manier hun creativiteit te uiten. En zo werd Struinkunst geboren…

Creativiteit is een keuze, geen gave

Op Struinkunst wil ik jou, lieve lezer, inspireren om het eindresultaat los te laten en om de natuur in te gaan, op zoek naar inspiratie. Ik hoop dat ik je kan helpen creatief te zijn, dat ik je anders kan leren kijken en dat ik je kan aansporen om je schetsboek als creatieve uitlaatklep te gebruiken. Je hoeft hier geen Kunst met een grote K te maken, het gaat om het proces en vooral om het plezier van creatief bezig zijn.

Waar te beginnen?

Struinkunst volgen

Struinkunst delen

  • In het reactieveld bij alle artikelen kun je een foto van jouw creatie uploaden
  • Laat op het prikbord weten wat je van Struinkunst vindt en/of deel een foto van jouw creatie
  • Deel jouw struinkunst op Instagram met de hashtag #struinkunst en tag @struinkunst

Ik wens je veel kijk-, lees-, en tekenplezier en laat in een reactie hieronder gerust weten wat je van Struinkunst vindt of stel je vraag.

liefs, Lisette


Leuk artikel? Reageer of like:
Abonneer
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close
0
Schrijf een reactiex