Vilt & vintage

445

Wist je dat ik ooit een boek schreef voor Forte Creatief? Het kwam uit in 2014 onder de titel ‘Vilt & vintage’. In dit boek staan 16 patronen voor handgemaakte accessoires van lapjes vilt, gecombineerd met kraaltjes, knoopjes en lintjes uit de kringloopwinkel – of gered van oude sieraden en kleding.

In het boek vind je bijvoorbeeld de werkbeschrijving van deze vilten sieraden:

Struinen naar materialen om te hergebruiken

In de inleiding gebruikte ik al het woordje ‘struinen’. Dit is zo’n wezenlijk onderdeel van mijn werkwijze. Ik weet nog goed dat vroeger bij ons thuis talloze materialen voor handen waren. Mijn vader – stoffeerder van beroep – maakte tekeningen en werkte met hout. Mijn moeder breide en naaide kleding en gordijnen. Voor mij was het volkomen logisch om te hergebruiken wat er al was; lekker struinen in bakjes vol knopen, garen, stukjes hout en andere restjes.

Vilt & vintage 2.0

Hoewel mijn stijl (en haarkleur ♡) is veranderd, is mijn werkwijze nog precies hetzelfde. Mooie gevonden (natuur)materialen zijn telkens het uitgangspunt voor mijn mixed media kunstwerkjes en sieraden en ik werk aan een nieuwe collectie kunstwerkjes dat eigenlijk een doorvertaling is van deze sieraden, maar dan in combinatie met papier (binnenkort meer daarover).

Er zijn ook nieuwe technieken bij gekomen. Zo leerde ik in 2016 weven en verwerkte ik dat in deze broche:

Vilt & vintage kopen

Er zijn nog een aantal exemplaren van Vilt & vintage, dus zou je dit boek (gesigneerd) willen hebben? Neem dan contact op. Het boek kost €12,50 incl. verzending binnen Nederland. (p.s. De illustraties in het boek maakte ik zelf).

Meer ideeën met textiel:

+ Muurhanger Talisman maken
+ Tekenen en schilderen op stof


Like of reageer op dit artikel:
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close