Van takjes en botjes tot schilderij

1.8K

Aan elk schilderij gaat een heel proces vooraf. Zo’n proces is voor een groot deel bewust; van eerste schets tot eindresultaat. Maar er zit ook altijd een onbewust component in. Dat zijn de dingen waardoor ik me (vaak ongemerkt) laat inspireren. Vaak zie ik achteraf pas hoe dat precies zit…

Struinen door de duinen

Als ik door de duinen wandel, neem ik van alles mee naar huis. Een mooie veer, verweerde stukjes hout of door de zon gebleekte botjes. Die grillige vormen en texturen zijn zo fascinerend mooi! Het is niet zo dat ik ze nateken, maar al die vormen zitten eigenlijk gewoon in mijn hoofd.

Schetsen met verf

Tijdens het schilderen heb ik altijd een doekje in de buurt waarop ik restjes verf kan opmaken. Eigenlijk is het schetsen met verf, waarbij ik experimenteer met nieuwe vormen en kleuren. In dit soort schetsen zie ik de vormen terug van al die dingen die mij in de natuur zo inspireren. De ideeën die hieruit ontstaan, gebruik ik vervolgens weer in mijn schilderijen.

Treeline

In deze schilderijtjes zie je mooi hoe alles samenkomt. Ik herken er de vormen van gevonden takjes, botjes en blaadjes in. Jij ook?

Kijk op Lisette Marije voor meer schilderijen uit de serie Treeline en uit de serie Cityscape.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close