Mindful tekenen op het ritme van de zee

3.6K
Kunstles
Ontdek de kunstenaar in jezelf met de verrassende gratis teken- en schilderlessen van Struinkunst. Hier vind je nog meer kunstlessen.

Meer zen dan dit wordt het niet: tekenen op het ritme van de zee. Vanmorgen vroeg fietste ik met mijn ontbijtje, schetsboek en strandlaken naar zee. Omdat ik dacht dat het druk zou zijn ging ik naar de strandopgang waar je alleen met de fiets kan komen. Ik was blijkbaar de enige die dat had bedacht, want ik heb uren heerlijk in mijn eentje op het strand bij Noordvoort gezeten. Luisteren naar de zee en de kolonie strandvogels die hier altijd is.

Toen kwam ik op het idee om gewoon te tekenen op het ritme van de zee.

Het is een perfecte manier om ‘in te komen’ of om uit een creative block te raken. En het mooiste is; je hoeft niet te kunnen tekenen.

Het is ook een goede oefening in mindfulness, want tekenend en met je ogen dicht ben je even helemaal bij alle strandgeluiden. Het is ook een goede oefening in loslaten dat het ‘iets’ moet worden, want met je ogen dicht heb je daar niet zoveel invloed op. Deze oefening gaat helemaal om het proces. Ik zou zeggen; probeer het eens en laat je verrassen. Wie weet rolt er iets moois uit, misschien niet en dat is ook ok. En weet je even niet wat je moet tekenen of zit je in een creative block? Dan is dit een hele fijne manier om gewoon te beginnen.

Tekenen op het ritme van de zee

Nodig

  • Schetsboek
  • Pen of potlood
  • Aquarelverf (optioneel)
  • Geluiden van de zee, het bos, je tuin of muziek 😉

Instructies

  • Zet je pen of potlood ergens op het papier en teken een lijn. Laat je pen bewegen op het geluid van de golven.
  • Wanneer je een ander geluid hoort, zoals het kwetteren van een vogel, gaat ook je pen op en neer op het ritme van dat geluid.
  • Tijdens het tekenen kun je af en toe je ogen dichtdoen om je nog meer te concentreren op de geluiden om je heen.
  • Vind je het spannend om ‘zomaar’ te tekenen? Lees hier de eerste hulp bij perfectionisme.
  • Je kunt de tekening naar wens inkleuren met aquarelverf, ook weer meebewegend op het ritme van de geluiden om je heen. Het blikje op de foto (travel art kit) kun je trouwens ook zelf maken. Hier lees je hoe je dat doet.

Notities

Tip: Je kunt ook tekenen op geluiden uit het bos of op (klassieke) muziek.

Deel jouw zee-tekening

Heb jij ook getekend op het geluid van de zee (of het bos of muziek)? Deel gerust een foto van het resultaat, dat kan in een reactie hieronder.

Abonneer
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close
0
Schrijf een reactiex