Symbols of the earth

566

Wij mensen zijn betekenisgevende wezens – van nature vol verhalen. Sinds we de aarde bewandelen geven we verhalen en symbolen aan wat we zien, aan wat we voelen en aan wat we niet begrijpen. Die fascinerende wereld van symbolen vang ik in deze kleine kunstwerkjes – met de hand geprint en geïllustreerd.

Ik maak deze kunstwerkjes met verschillende printtechnieken, waarbij ik natuurmaterialen als bloemen, bladeren en schelpen als basis gebruik. In sommige prints maak ik afdrukken waarmee een soort zeelandschappen ontstaan. De gebruikte symbolen komen uit mijn schetsboeken, door de jaren heen verzameld. Een van mijn lievelingsmusea is het Museum voor Volkenkunde in Leiden. Tijdens hun tentoonstellingen maak ik vaak notities en schetsen en zo belanden er symbolen van over de hele wereld in mijn schetsboeken.

Laat je verrassen

De kunstwerkjes zijn te koop in de webwinkel. Kies voor 1 kaartje of een set van 3. Je ontvangt ze inclusief symbooluitleg en een handgemaakt envelopje van oud boekpapier (dat op zichzelf al een heel verhaal te vertellen heeft). Helemaal in de stijl van Pakje Kunst is het een verrassing welk kunstwerkje je krijgt. En wie weet komt het symbool dat je treft wel precies op het juiste moment…

Dit prachtige kunstwerkje was een cadeau voor mijn vriendin. En toen zij het uitpakte zag ik het ook voor het eerst. We waren blij verrast! De symboliek en de beschrijving hiervan,het kleurgebruik en natuurlijk de verzorgde verpakking maakten het niet alleen een cadeau om te krijgen naar ook om te geven!

Elisabeth

Ps. Heel soms ga je er eentje aantreffen in een pakje Struinpost.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close