Symbols of the earth

15 november 2022

Wij mensen zijn betekenisgevende wezens – van nature vol verhalen. Sinds we de aarde bewandelen geven we verhalen en symbolen aan wat we zien, aan wat we voelen en aan wat we niet begrijpen. Die fascinerende wereld van symbolen vang ik in deze kleine kunstwerkjes – met de hand geprint en geïllustreerd.

Kunstwerkjes gelli plate

Ik maak deze kunstwerkjes met verschillende printtechnieken, waarbij ik natuurmaterialen als bloemen, bladeren en schelpen als basis gebruik. In sommige prints maak ik afdrukken waarmee een soort zeelandschappen ontstaan. De gebruikte symbolen verzamelde ik door de jaren heen, veelal tijdens exposities van Museum voor Volkenkunde in Leiden. Tijdens hun tentoonstellingen maak ik vaak notities en schetsen en zo belanden er symbolen van over de hele wereld in mijn schetsboeken.

Symbols of the earth kopen

Deze kunstwerkjes kun je tegenkomen in de automaat van Pakje Kunst Zutphen en ze zijn te koop in de webwinkel. Kies voor 1 kaartje of een set van 2 – een voor jezelf en een om cadeau te doen. Je ontvangt ze inclusief symbooluitleg en (alleen via de webwinkel) een handgemaakt envelopje van oud boekpapier dat op zichzelf al een heel verhaal te vertellen heeft. Het is telkens een verrassing welk kunstwerkje je krijgt. Wie weet komt het symbool dat je treft wel precies op het juiste moment…

Dit prachtige kunstwerkje was een cadeau voor mijn vriendin. En toen zij het uitpakte zag ik het ook voor het eerst. We waren blij verrast! De symboliek en de beschrijving hiervan,het kleurgebruik en natuurlijk de verzorgde verpakking maakten het niet alleen een cadeau om te krijgen naar ook om te geven!

Elisabeth

Ps. Heel soms ga je er eentje aantreffen in een pakje Struinpost.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close