Struinmomentjes: Spanje

1.3K
Struin momentje
In deze serie deel ik mijn struinavonturen, fotografie tips en natuurbeschouwingen. Hopelijk kan ik je inspireren om er ook op uit te gaan met camera (of schetsboek).

Als ik aan Spanje dacht, zag ik een droog en kaal landschap voor me. Naar Spanje? Meh, veel te saai en veel te heet. Geef mij maar bossen en groen. Dus was ik even verrast over hoe Spanje echt is! Mijn oom en tante emigreerden een paar jaar terug naar Javea en zo kwamen manlief en ik hier terecht voor een zonnige vakantie. Zodra ik in Alicante uit het vliegtuig stapte, zag ik al: dit wordt mooi!

Javea ligt in een dal omringd door bergen. Door die bergen heerst er een microklimaat dat ervoor zorgt dat het in de zomer wat koeler is en in de winter wat warmer. En het is er groen!

In de ochtend zat ik hier heerlijk op het trappetje, uitkijkend over het dal en de bergen, te tekenen.

En ja, die stenen zijn er ook gewoon. Hier zie je ook een stukje van het dak van een schuurtje in de tuin, gemaakt van een oud bord. Heeft wel wat toch?

Javea ligt pal naast een groot nationaal park waar je eindeloos kunt wandelen – een afwisseling van kustpaden met dramatische rotsen, beschutte bospaden, steile hellingen en uitzichten op de Montgo. Hier bewees Spanje zich aan mij. Hoezo niet groen?

Wat ik hier zo mooi vind, zijn de contrasten. Het schaduwspel van donker en fel zonlicht. Die tere bloemen tegen een achtergrond van ruige stenen. Zacht wuivende grassen die langs je benen kriebelen, wandelend over een knerpend pad.

En de overvloed aan licht! Ik ontdekte dat ik hier met een veel snellere sluitertijd kan fotograferen dan in Nederland. Erg fijn voor iemand die het liefst uit de losse pols, zonder statief, fotografeert.

Overal waar je kijkt, zie je oude molentjes op de heuvels staan. Ze werden vroeger gebruikt om graan te malen. Bovenop de heuvels vingen ze altijd de zeewind in hun wieken. We wandelden naar een groepje van zeven molens om ze van dichtbij te bekijken.

Een van de molentjes mocht je betreden. Toen ik omhoog keek, zag ik dit fantastische plaatje. En nee, dit is niet met een fisheye lens gefotografeerd – gewoon, zo uit de camera. Spanje, wat ben je mooi!

Deel jouw struinmomentje

Laten we onze struinmomentjes delen. Had jij ook een mooi struinmomentje in Spanje of in een ander zonnig vakantieland? Deel jouw foto (en misschien wel jouw struintip) in een reactie.

Doen met de ideeën uit dit artikel:

+ Fotograferen met tegenlicht
+ Abstract schaduwtekenen
+ Thumbnail schetsjes maken

Ik maakte deze foto’s met een Canon Eos rp* en een 35mm* en 85mm* objectief.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
1 jaar geleden

Mooi verhaal van je over Spanje en mooie foto’s.

Like
Close
Close