Struinmomentjes herfst

370
Struintip
Ga mee naar buiten, op zoek naar de leukste struinplekken en al het moois in de natuur. In deze serie vind je wandelingen, natuurinspiratie en natuurfotografie tips.

Herfst wat ben je mooi! Elk jaar opnieuw komt in de herfst mijn camera tevoorschijn. Het licht gefilterd en niet meer zomers fel. Een explosie van paddenstoelen, bessen, bloeiend gras en kleurig blad.

Geniet van al het herfstige moois! Tip: sommige foto’s zijn hier verkrijgbaar als print op canvas.

Tijdens het fotograferen raak ik in een flow, waarin ik de wereld door mijn zoeker bekijk (Zelf doen? scroll naar beneden voor tips). Voor iemand met een ik-zie-teveel-en-kan-geen-details-buitensluiten-hoofd heel fijn (herkenbaar?). Ik draai mijn camera, onderzoek mijn klein geworden wereld en ineens; pats! Een opvallend beeld… Een klein verdroogd braamblad, nederlig bloeiend gras of een surrealistisch landschap van grassprieten en dauwdruppels. Dingen waar je normaal gemakkelijk aan voorbijgaat worden ineens kunstwerken op zich…

  1. Vermiljoenzwam met een schaduw van blad.
  2. Een blaadje geland op goud varenblad.
  3. Braamblad heeft soms prachtige kleuren.
  4. Deze paddenstoelen laten mooi hun lamellen zien.
  5. Eikenblad saai? Met wat tegenlicht niet hoor!
  6. Gemaakt met een analoog soft focus filter ontstaat er een sprookjeslandschap. En wat loert daar in de achtergrond?
  7. Landschap van spinrag.
  8. Het verdroogde braamblad lijkt net brons in het ochtendlicht.
  9. Spinnenweb met een parelsnoer van dauw.

Om zelf te proberen

Zoek een willekeurige plek in het bos of een park. Een plek met veel variatie aan mos, boomstronken, bladeren, struiken en paddenstoelen is perfect. Normaal zoek je iets om te fotograferen en pak je je telefoon of camera. Nu draai je het om. Kijk op het scherm of door de zoeker en loop rustig rond. Zoek op deze manier naar interessante beelden. Ga eens door je hurken en zoek laag bij de grond, kijk eens omhoog of loop dichter naar je onderwerp toe. Benieuwd wat jij allemaal ontdekt op een kleine vierkante meter!

Deel jouw struinmomentje

Maakte jij ook een mooie herfstfoto of experimenteerde jij met de oefening hierboven? Deel het in een reactie hieronder.

Abonneer
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Thea
Thea
4 maanden geleden

Ik dacht dat ik ‘mijn’ bos wel kende, omdat ik er bijna dagelijks kom. Maar door de herfsttip om een stukje natuur te verkennen door het oog van je camera ging er een nieuwe boswereld open. Mysterieus. Indrukwekkend. Voor ik het wist was er een uur voorbij. Met mooie beelden en helemaal ontspannen kwam ik thuis. Dit smaakt naar meer, dank je wel!

2EE1DA0A-DAB5-4B85-A15E-E7FFF4A8C702.jpeg
Like
Close
Close
2
0
Schrijf een reactiex