Struinmomentjes: landen in Gelderland en struinen over de Veluwezoom

329
Struin momentje
In deze serie deel ik mijn struinavonturen, fotografie tips en natuurbeschouwingen. Hopelijk kan ik je inspireren om er ook op uit te gaan met camera (of schetsboek).

Wauw, je zal hier toch mogen wonen is ongeveer de meest uitgesproken zin tussen mij en mijn moeder, tijdens onze vele wandelingen met ‘haar’ wandelsportvereniging. Deze vereniging wandelde het liefst en het vaakst in Gelderland. Het is ook de favoriete kampeerbestemming van manlief en ik. Door bossen, over heide, met dromen in onze ogen langs charmante dorpjes. En nu. Nu wonen we er gewoon.


Ruim een jaar geleden trokken we stoute schoenen aan. We verkochten ons huis en gingen op avontuur om te ontdekken hoe en waar we willen wonen. Met een omweggetje via Noordwijk wonen we nu vlakbij Doesburg. De perfecte ‘driehoek’ tussen Achterhoek, Veluwe en onze vrienden. Het voelt hier goed. Het landt hier gemakkelijk.

Struinen over de Veluwezoom

In een nieuwe omgeving valt veel te ontdekken en hier is het helemaal eindeloos. Ik kan uren dwalen over de Veluwezoom om op de kaart tot de ontdekking te komen dat ik nog maar een speldenknop heb gezien. Dit nieuwe landschap levert nu al heel andere foto’s op. Kijk je mee?

1: De opkomende zon lijkt hier wel een paasvuur.
2: De gaspeldoorn. Vroeg in de ochtend zijn de bloemen nog gesloten.
3: De wilde paarden op de Posbank kun je van dichtbij fotograferen. Om de dieren niet te storen, fotografeerde ik dit paard vanaf het pad vlak achter het hek (met een 85mm* objectief).
4: Mos op de bosbessen levert van dichtbij een heel eigen landschap op.
5: In de AWD genoot ik van de damherten, hier van de wilde paarden. Elk landschap haar eigen inwoners.
6: Waar de Posbank in het najaar paars kleurt van de heide, kleurt ze geel van de gaspeldoorn in het voorjaar.
7: Prille katjes in het prille ochtendlicht, vlakbij huis.
8: Op de Veluwezoom is het bossiger en mossiger. Ik zie hier van alles in…
9: Een mooi contrast tussen het warme oranje van de beuk en het koele blauwe licht van het bos erachter.

Nieuwe verhalen

In de duinen was ik ‘heer en meester’ over het landschap. Ik ken de geschiedenis, de paden en de niet-paden. Ik weet waar te fotograferen en op welk tijdstip het mooiste licht. Nu ontdek ik vol verwondering nieuwe planten (zoals de gele gaspeldoorn), dieren (paarden in plaats van damherten), landschappen en geschiedenis en sleep ik al aardig wat boeken, wandelkaarten en modder het huis in…

Zo de deur uit lopen

Het allermooiste? Ook precies de opzet van dit plan. We wandelen vanuit ons huis, zo het groen in. Eindeloos aaneengeregen natuurgebiedjes, landgoederen en coulissen vol reeën, ijsvogels en ander moois.

En het voorjaar moet nog beginnen…

Deel jouw struinmomentje

Laten we onze struinmomentjes delen. Heb jij ook een lievelingsgebied of ben je, net als ik, net verhuisd en zie je dat terug in je fotografie? Deel jouw foto, struinmomentje of tip in een reactie.

Ik maakte deze foto’s met een Canon Eos rp* en een 35mm* en 85mm* objectief.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close