Struinmomentjes: bescheiden onderwerpen fotograferen

1.1K
Struintip
Ga mee naar buiten, op zoek naar de leukste struinplekken en al het moois in de natuur. In deze serie vind je wandelingen, natuurinspiratie en natuurfotografie tips.

In april heb ik veel gewerkt en moest ik pas op de plaats maken qua struinen. Ik kocht deze maand wel een nieuwe lens voor mijn Canon Eos rp*, en 85mm prime objectief*. Aan deze foto’s is wel te zien waar de kracht van deze lens ligt; hij heeft een prachtige scherptediepte en bokeh (de lichtvlekjes in de vage achtergrond). De foto’s geven ook mooi mijn maand weer; het struingeluk zit in de kleine, bescheiden dingen.

Struinen kan ook gewoon in de tuin. De mooie vergeet-me-nietjes waren een dankbaar onderwerp voor een eerste shoot met mijn nieuwe lens. Het zonlicht reflecteerde prachtig tegen een muur en leverde – in combinatie met een soort yoga pose op de grond – dit gloedvolle licht op.

Op een avond toch nog even met een vriend een rondje struinen door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het was koud, maar mooi! En warme thee doet wonderen 🙂

Ook in de ochtend, voor het werk, pik ik regelmatig een klein struinrondje mee. Voor dit plantje ging ik op m’n knieën. Nee, het plantje is niet bijzonder te noemen, er staan er genoeg van. Maar op deze manier gefotografeerd is zo’n bescheiden plantje toch heel bijzonder?

Deze zwammen vond ik zo mooi! Ik dacht eerst een tonderzwam, maar dat klopt niet met de rode rand. Bij navraag in een Facebook groep had ik het antwoord: een roodgerande houtzwam.

Deze fotografeerde ik tijdens een rondje struinen met een vriendin. Zij fotografeert ook. Gelukkig maar, want ik kan ‘uren’ zoet zijn met een zo’n boompieletje.

Tijdens hetzelfde struinrondje fotografeerde ik dit groot dooiermos. Prachtig toch, van dichtbij? Die bekerstructuren zijn zo inspirerend!

Als toegift vonden we die ochtend een dode roofvogel. De kop ontbrak, dus we wisten niet meteen wat voor vogel het was. Ik heb het ringnummer doorgegeven en het bleek om een bosuil te gaan; geringd in Noordwijkerhout en amper 2 jaar oud geworden. Deze uil – en zijn mooie veren (zie de bovenste foto) – waren de aanleiding voor een nieuwe serie kunstwerkjes. Een week later ben ik teruggegaan en nam ik deze veer mee.

Ook in mijn atelier valt genoeg te fotograferen, zoals een close up van mijn pastelkrijtjes.

Deze tonderzwam groeide op een omgevallen boom. Het is een gek ding, maar de bomen in de achtergrond zijn zo heerlijk dreigend. Dat heeft wel wat…

Bescheiden onderwerpen, groots gefotografeerd

Maakte jij ook een ‘grootse’ foto van een bescheiden onderwerp? Deel het (via het foto icoontje rechtsonder) in een reactie.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alet
2 jaren geleden

Prachtige plaatjes!!!

Alet
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lisette

Hai, ik plaatste deze foto gisteren ook op Instagram. Dit is wat ik gisteren vond in onze moestuin 🙂 Fijne dag daar X

Foto merel ei
Like
Close
Close