Struin mee naar het Needse Achterveld

1K
Struintip
Ga mee naar buiten, op zoek naar de leukste struinplekken en al het moois in de natuur. In deze serie vind je wandelingen, natuurinspiratie en natuurfotografie tips.

Het Needse Achterveld ligt in de Achterhoek bij Neede. Het natuurgebied is redelijk onaangetast, omdat het door de natte omstandigheden niet zo geschikt was voor landbouw. Je mag hier niet van de paden struinen, maar dat geeft helemaal niks. Door de korte en vaak kronkelende paadjes doe je na elke bocht een nieuwe ontdekking en verveel je je hier geen moment.

Gagel en flamingo’s

We (‘we’ zijn Lisette van Observatiepost en ik) gingen letterlijk 1 km per uur. We waren nog niet op weg of we zaten al met onze kont tussen de bloeiende struiken te fotograferen. Na 3 uur ‘wandelen’ en fotograferen bleek dat we iets meer dan 3 km hadden afgelegd. Wat groeit hier een hoop moois! Vooral de gagel maakte indruk. De oranje kleur is zo prachtig in het ochtendlicht. Van twee passerende vogelaars leerden we dat je de bloemhoofdjes kunt kneuzen en dat ze dan heerlijk geuren. Vroeger legde men gagel tussen het linnengoed; vanwege de geur en om ongedierte weg te houden. Maar let op: gagel is een beschermde plant, dus ga er niet van plukken. Geniet gewoon ter plekke van de geur 😉

Voor de liefhebber: deze foto’s zijn te koop als print

Met die vogelaars raakten we aan de praat, omdat er een groepje gigantische vogels met lange nekken overvlogen. Net toen we tot de conclusie kwamen dat het flamingo’s moesten zijn, wisten de twee mannen dat te bevestigen. Zo bijzonder! En we leerden ook dat de boompieper vanaf een hoge boomtop opvliegt en zich dan als een parachuutje terug laat zweven. Vermoedelijk om indruk te maken op de vrouwtjes. Nou, wat ons betreft gelukt! Bekijk ook zeker de schetsboekpagina (laatste foto) die Lisette maakte.

Wil je het Needse Achterveld ook ontdekken?

Hier vind je het adres en in dit artikel vertelt boswachter Dirk van de Brink nog meer over dit mooie gebied.

Abonneer
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close