Inspirerend: Stop Motion van Ainslie Henderson

774

Het is niet voor niets dat ik ineens in de ban ben van stop motion. Via via kwam ik namelijk Ainslie Henderson op het spoor. Deze Schotse schrijver en animator maakt voor zijn stop-motion animaties gebruik van gestruinde materialen. Als kind was ik al dol op stop motion animaties als Shaun the sheep en Pieter Post. En Jim Henson (bekend van o.a. The Muppets, Labyrinth en The Story Teller) is een van mijn grote jeugdhelden.

In het werk van Henderson komt het allemaal samen; het struinen, de poppen, het ‘rauwe’ en de emotie. En nu ik zelf een paar eerste stop motion animaties heb gemaakt, heb ik nog meer respect gekregen voor het enorme geduld dat nodig is voor deze unieke techniek.

Kijk zelf en geniet (zet je geluid aan!):

Wist je dat ik samen met Lisette van Observatiepost een stopmotion maakte? Bekijk hier ‘Leeslust’ – een stop motion van Struinkunst en Observatiepost


Leuk artikel? Reageer of like:
Abonneer
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
moois van mie
1 jaar geleden

Oh Waw! Merci om dit te delen!

Like
Close
Close
2
0
Schrijf een reactiex