Sieraden van vilt

5 februari 2022

Wist je dat ik een boek heb geschreven voor Forte Creatief? Het kwam uit in 2014 onder de titel ‘Vilt & vintage’. In het boek staan 16 patronen voor handgemaakte accessoires van lapjes vilt, gecombineerd met kraaltjes, knoopjes en lintjes uit de kringloopwinkel of gered van oude sieraden en kleding.

In het boek vind je bijvoorbeeld de werkbeschrijving van deze vilten sieraden:

Struinen naar materialen om te hergebruiken

In de inleiding gebruikte ik al het woordje ‘struinen’. Dit is zo’n wezenlijk onderdeel van mijn werkwijze. Ik weet nog goed dat vroeger bij ons thuis talloze materialen voor handen waren. Mijn vader – stoffeerder van beroep – maakte tekeningen en werkte met hout. Mijn moeder breide en naaide kleding en gordijnen. Voor mij was het volkomen logisch om te hergebruiken wat er al was; lekker struinen in bakjes vol knopen, garen, stukjes hout en andere restjes.

Vilt & vintage 2.0

Hoewel mijn stijl (en haarkleur ♡) is veranderd, is mijn werkwijze nog precies dezelfde. Mooie gevonden (natuur)materialen zijn telkens het uitgangspunt. In mijn mixed media kunstwerkjes is dat niet anders. Er zijn ook nieuwe technieken bijgekomen. Zo leerde ik in 2016 weven en die techniek verwerkte ik in de broche op de bovenste foto.

Vilt & vintage kopen

Ik heb nog een paar exemplaren van Vilt & vintage, dus zou je dit boek (gesigneerd) willen hebben? Neem dan contact op. Het boek kost €16,00 incl. verzending binnen Nederland.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like
Close
Close