Schilderen met inkt & aquarel

884

Weer eens iets anders; schilderen met een combinatie van aquarel en tekeninkt. Met deze inkt kun je schrijven (met een kroontjespen) en het is na droging watervast. Je kunt daardoor gelaagd werken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de eerste lagen weer oplossen in water.

Ik bouwde de tekening laag voor laag op: eerst de zon en de bladeren, vervolgens de tekst, daar overheen de achtergrond en tenslotte het gras en de stenen. De tekst in deze tekening is een zin die ik maakte in het boekje ‘Vind je stem‘* van Muspoetry:

Zullen we ons dan nog wel herinneren dat er ooit een zon was?

Ik gebruik tekeninkt van Winsor & Newton. Ik heb maar 4 kleuren die ik onderling meng. De mengsels doe ik met een pipet in kleine flesjes.

In deze foto zie je mooi hoe helder en diep kleuren kunnen worden met inkt.

Gebruikte Materialen

+ Winsor & Newton cold pressed grain fin aquarelpapier 300 grams*
+ Aquarelverf diverse merken, Winsor & Newton inkt* nut brown (en blue + carmine in de kleine proefschetsjes, de vierde kleur die ik heb is sunshine yellow)
+ Aquarel penseel nr. 4 en een omsteekpen.

Like, pin of reageer
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close