Boekentip: Vind je stem

Er duiken gedichten op in mijn art journals. Dat is dankzij het boekje Vind je stem, waarin ik op een speelse manier begon te experimenteren met dichten.

2 april 2021

Dit kleine, inspirerende invulboekje laat je stap voor stap kennismaken met alle vormen van poëzie. De opdrachten doe je in het boek, want het is deels theorie, deels journal met veel ruimte voor jouw eerste schrijfsels!

De opdrachten beginnen in deel een speels en laagdrempelig. Je hoeft niet meteen een gedicht te schrijven. In plaats daarvan begin je met korte, speelse oefeningen. Denk aan opdrachten als het afmaken van een zin, kleuren omschrijven of – een hele leuke! – “je hebt een nieuwe planeet gekregen en nu moet jij de tradities en regels voor de bewoners opstellen”.

In deel twee gaat Noor in op de verschillende dichtvormen, zodat er ook een stuk theorie bij komt. Dat gaat niet heel erg de diepte in. Ergens is dat wel jammer, want de opdrachten die erop volgen zijn daardoor soms wat lastig uit te voeren. Gelukkig geeft Noor voorbeelden van dichters waar je inspiratie kunt opdoen.

In deel drie ga je volop gedichten schrijven en echt op zoek naar je eigen dichtstem.

Vind jij het leuk om te beginnen met dichten of om teksten in je art journals te verwerken? Dan is dit boekje een mooi startpunt. Niet al teveel theorie en vooral veel zelf doen!

Nieuwgierig geworden? Op bol.com kun je Vind je stem inkijken en bestellen*.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close