Randen haken aan papier

585

Onder invloed van Struinkunst wordt mijn kunst steeds struiniger. Ik ontdek nieuwe manieren om materialen met elkaar te combineren, het liefst zonder lijm. Borduren, haken, nagelen… Het is een groot, heerlijk avontuur. Hier vertel ik over de achtergrond van dit kunstwerkje en ik laat je zien hoe je aan papier kunt haken.

Zo mooi dat ik jou, lieve lezer, mag inspireren en tegelijk mezelf inspireer om steeds weer een stap verder te gaan in mijn eigen creatieve proces.

Haken met papier

Deze techniek is niet moeilijk; borduur een rand festonsteken langs een zijde van het papier. Eventueel kun je eerst gaatjes op gelijke afstand van elkaar prikken. Hecht de draad af; als de achterzijde van je kunstwerk niet zichtbaar is, kun je de eindjes vastplakken met een stukje tape. Haak vervolgens een vaste in de eerste festonsteek en in alle overige festonsteken. Afhankelijk van de grootte van de festonsteken en de dikte van het garen haak je een of twee steken in elke festonsteek om de juiste breedte te krijgen. Keer het werk en haak heen en weer verder zoals je gewend bent.

Titel met een dubbele betekenis

Ik gaf het kunstwerk de titel ‘Dieper in de aarde’. Ik koos deze titel – zoals ik dat meestal doe – op gevoel. Ik zie een dode boom in een landschap met daaronder aardlagen. Het staat ook voor het steeds ‘dieper’ gaan in het thema ‘Earth stories’ en de ontwikkeling van mijn eigen creatieve proces.

Toen ik het een vriendin liet zien, zei ze “Ik zie er een ingezwachteld kindje in”. Bizar toch? Dat was niet bewust, gelukkig ook niet gebaseerd op mijn eigen ervaring. Puur toeval? Het past in elk geval prachtig bij de titel…

Dit kunstwerkje is inmiddels verkocht

Lees ook:

+ Kleine struinkunst in laagjes
+ Earth stories
+ Struinkunst in ’t Overbosch

Like, pin of reageer
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
4 maanden geleden

Wat mooi gemaakt! Liefs!

Lisette
Lisette(@admin)
4 maanden geleden
Antwoord aan  Angie

Dankjewel Angie!

Like
Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close