Prikbord & Reviews

mixed media met oude boeken

Prikbord

Creaties en reviews van lezers

> Schrijf ook iets op het prikbord

Charlotte – Op Instagram

“Op 21-10-2021 begon dit kunstavontuur met een workshop van @struinkunst Ik wandelde in de natuur en zette de eerste lijnen op papier. Nooit eerder gedaan en niet alleen het resultaat verraste me, ook het plezier in de activiteit. Vandaag heb ik weer pen en papier mee naar buiten genomen. Het is echt leuk om lange tijd bij zo’n bloem stil te staan en een impressie ervan op papier te zetten.”

FA49943C-4622-47C2-AD4D-0B589633F415.jpeg

Alice – Op Kijkje in mijn atelier #2

“Je teksten zijn geweldig en ik lees ze met veel plezier. Ik zie overeenkomsten in het gebruik van materialen en onze gemene deler de natuur.”

2EE1DA0A-DAB5-4B85-A15E-E7FFF4A8C702.jpeg

Thea – Op DIY Struinfotografie

“Ik dacht dat ik ‘mijn’ bos wel kende, omdat ik er bijna dagelijks kom. Maar door de herfsttip om een stukje natuur te verkennen door het oog van je camera ging er een nieuwe boswereld open. Mysterieus. Indrukwekkend. Voor ik het wist was er een uur voorbij. Met mooie beelden en helemaal ontspannen kwam ik thuis. Dit smaakt naar meer, dank je wel!”

Abstracte regentekening.jpg

Lisette – Op regentekeningen maken

En zo mocht ik zelf eens een lezersbijdrage op mijn eigen website plaatsen. Marion Ooijevaar van Connecting With Nature laat je in deze DIY zien hoe je samen met de regen bloementekeningen en abstracte kunstwerken maakt. Ik maakte een abstracte variant met paarse en blauwe inkt en gevonden boekpapier. Lisette

IMG_20220919_185252 2.jpg

Truus – Op regentekeningen maken

“Bedankt voor het delen van de superleuke tip van de regentekening! Heel inspirerend! Hierbij het resultaat van een van de regentekeningen die ik vorige week maakte tijdens onze vakantie op Texel. Ik had helaas geen inkt bij mij, wel aquarelpotloden en een fineliner.”

good-luck-stokjes-plak-scaled.jpg

Tineke – Op interview Greetje Knetsch 

“Dit doet me denken aan mijn stokjes van drijfhout. Toen ik in 2017 afscheid nam van mijn werkzame leven maakte ik voor mijn collega’s “good luck” stokjes van drijfhout.”

Concertina schetsboekje van Marianne

Marianne – Op review Seawhite Chunky schetsboek 

“Zooo leuk dit inkijkje in jouw schetsboek, je observaties maar ook waarom je een schetsboek fijn vind of niet. […] Ik doe er een foto bij van een deel van mijn schetsboek gemaakt tijdens een midweekje in de natuur. In heb een zelfgemaakt concertina boekje gebruikt.”

Willemien – Op Inchies 

“Je artikel over inches inspireerde me meteen om met kleine kaartjes (4×4) te experimenteren. Het is niet de maat van inches, maar wel leuk en heerlijk om deze mooie vierkantjes voor kleine werkjes te gebruiken. Ik heb er al een paar in een boekje geplakt en deze laat ik hierbij zien.”

Drum beschilderd met zelfgemaakte verf van as

Casper – Op Maak je eigen aquarelverf 

Casper maakte zelf aquarelverf met as om zijn druk mee te beschilderen.

Eline – Op Instagram nav de workshop bomen tekenen

“Door de tips en persoonlijke aandacht van Lisette, voel je je al snel een kunstenaar. En dat voelt best goed :)”

Leontine – Op Instagram nav de workshop bomen tekenen

“Tekenen in het duin met @struinkunst Heerlijke manier om je zaterdag mee te beginnen!”

Mirja – Op Een harmonicaboekje maken 

Mirja van Mirja’s Nature Art maakte dit harmonica (leporello) boekje met de kunstles op Struinkunst.

Hedda – Op Travel art kit in een blikje maken 

Hedda stuurde mij deze foto van haar blikje, gemaakt van een oud sigarendoosje met een verhaal.

Sander – Op Instagram nav Meditatief natuurtekenen

“De hele week zit mijn hoofd al vol met ideeën om te maken. Helaas door de hoeveelheid komt het er niet uit zoals ik wil. Om mijn hoofd te ordenen moet ik  er altijd even uit, de natuur in. […] Even heerlijk kunnen struinen en tekenen in alle rust tussen de huppelende herten en zingende vogels. Met dank aan de inspiratie van @struinkunst om weer buiten te gaan tekenen.”

Eline – Op Instagram nav 50 bloemen tekenen

“Creativiteit kun je trainen💪🏼. Bijvoorbeeld door minimaal 50 verschillende bloemen te tekenen! Zo leuk om te merken dat er voorbij de blokkades nog zoveel meer zit. Met dank aan @struinkunst

Wat een feest om jou te volgen. Je inspireert geweldig en prachtig hoe je het deelt. Ik kan heel lang over je site struinen. Ik hou er ook van om graag mijn eigen pad te volgen en bij mezelf te blijven, maar je opent heel veel deuren. Dat voelt inderdaad als een reis. Ik vind dit heel bijzonder!

Hettie
30/04/2023
Iets meer dan een jaar geleden schreef ik dat ik zoveel had geleerd bij de workshop van Lisette. We hadden een ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen door gebracht met een schetsboek in de hand. Een beetje nerveus was ik wel. Sinds mijn kindertijd had ik niet meer getekend en ik had niet het idee dat ik er ook maar iets van kon. De eerste poging lukte door een kleine aanwijzing van Lisette eigenlijk best goed. Het was geen kunstwerk, maar wat ik wilde tekenen stond op papier. Ik was er eigenlijk een beetje perplex van. Ik schreef dan ook: “Dat

Charlotte
25/10/2022

Ik houd van de paarse kleur van Judaspenning in het voorjaar. Nu waren de stengels gedroogd en kon het winnen van zaad gebeuren. De zilveren blaadjes staan in de vaas en zaadjes werden opgestuurd naar een vriendin. Maar, ik kon het niet laten om ook een gelli print te maken van een takje, losse stukjes en zaadjes. Een beetje in een “mistige” kleur die ik er wel bij vind passen.

Tineke
02/10/2022

Vandaag weer eens heerlijk door je struinkunst en website gewandeld. En iedere keer ontdek ik weer wat, wat ik leuk vind en waar ik ook iets mee kan. Toch te warm om buiten te zijn, dus ik mag heerlijk binnen zijn en fröbelen aan mijn werktafel. Kaarten maken doe ik al jaren, en ik bewaar ook allerlei dingetjes, ‘ongeschikte’ werkjes, snippertjes, lapjes, ondergrondjes. enz enz. Ongelooflijk wat ik allemaal in die dozen heb verzameld🤣 Dus tijd om weer een paar kaarten te maken met restjes. Ik ga weer verder lezen op je site. En volgende keer inches maken! groetjes Willemien

Willemien
05/09/2022

Hi Lisette, Ik ontdekte tijdens mijn vakantie je homepage en loop sindsdien niet meer zonder mijn travel art kit het huis uit. Erg blij met de inspiratie die ik door jou heb opgedaan. Had even zin om dat gewoon even te laten weten. Veel groeten, Stefanie

Stefanie
22/08/2022

Ik heb een leuk struinkunstwerkje uit Leiden van jou  de papiertjes erbij vond ik superleuk!

Jeannet
15/07/2022

Vanochtend bij de kraam van Lisette meegedaan met het spontaan tekenen/kleuren. Door 1 lijn zag ik er een mannenkop in en thuisgekomen kwamen de woorden erbij. Lisette, je bent zelfs na afloop inspirerend.

Marisca van der Eem
03/07/2022

Naar aanleiding van jou struinkunstjes en mijn eigen gestruin al heel mijn leven, heb ik ook een klein struinkunstje gemaakt 🙂 Met zelf gesponnen wol, geverfd met fluitenkruid.

Jeannet
02/06/2022

Ik vind het van jou zo geweldig dat je je inspiratie deelt met anderen, daarom deze kaart voor jou, ik zag deze tekst, en moest meteen aan jou denken, ik heb er een fotocollage van gemaakt. Lieve Lisette, dank weer voor je inspiratie, altijd fijn om te lezen.

Jeannet
01/06/2022

Dank voor de bijzondere workshop buiten in het mooie natuurgebied! Verrassend leuk en zeker aanrader als je eens heel wat anders wilt doen – buiten en creatief!

Patricia
06/12/2021

Heerlijke struinochtend gehad. Met een rugtas vol inspiratie en rust in mn hoofd terug naar huis! Dankjewel!

Femke
23/10/2021

Weer genoten van de nieuwsbrief van lisette. Zo heerlijk zoals ze schrijft en laat zien wat ze en hoe ze creëert , Met vooral de eenvoud van de materialen uit de natuur. Ik zie uit naar de volgende nieuwsbrief, waarin ik altijd weer de al gelezen artikelen ook nog eens lees. Dank Lisette Struinkunst. Leuk!!

Willemien
06/10/2021
Ik volgde Lisette al een tijdje op Instagram vanwege haar mooie stijl en de inspiratie die ik daardoor krijg. Dat laatste was vooral waarom ik me voor de Struinworkshop had aangemeld. Soms kan het goed zijn om even helemaal los te zijn van wat je zelf weet en hoe je de dingen altijd doet en je laten verrassen. De Struinworkshop heeft me dat gegeven en meer. Na een ochtend struinen en creatief bezig zijn in een gezellig klein groepje was ik opgeladen en liep mijn hoofd over van nieuwe ideeën. Lisette is een fijne vrouw die mooi aansluit bij deelnemers

Lisette Geel
04/09/2021

Zo prachtig! Dit kunstwerk raakte me meteen, als een herinnering aan die wezenlijke bron diep in onszelf… Ik heb het gekocht, zodat het me elke dag kan inspireren om die bron te koesteren én om de creativiteit te laten stromen. De ontvangst per post was echt een cadeau: met liefde en aandacht verpakt en verzonden. Dank je wel Lisette!

Amber
26/08/2021

Lisette neemt je mee, van de paden af, letterlijk en figuurlijk laat ze je kennis maken met nieuwe technieken en een andere manier van kijken naar je omgeving. Het was een fijne, relaxte en inspirerende ochtend! Dank je wel, Lisette. Tot de volgende keer.

Margot
16/08/2021

Door de duinen struinen met Lisette is net zo ontspannend als het klinkt. Super relaxed! En passant deelt ze kennis, en laat ze je technieken en materialen ontdekken. Ik heb op die manier veel geleerd over mijn eigen voorkeuren, mijn uitdagingen en uiteindelijk ook mijn eigen stijl. Lisette, bedankt en tot ziens!

Hedda
08/08/2021

Lisette neemt de tijd voor uitleg, oefenen met basistechnieken en om de omgeving op je in te laten werken. Leerzaam maar vooral ook ontspannend, een workshop met Lisette gun je iedereen!

Hilde
04/08/2021

Lieve Lisette, het is altijd zo fijn om rond te kijken op jouw website. Je adviezen en oefeningen helpen mij enorm bij het starten van een nieuwe tekening. En je eigen werk vind ik zó mooi, ik kan er uren naar blijven kijken.

Marieke B
26/07/2021

Hoi Lisette, leuk dat ik opnieuw met je kennis maak via Struinkunst, weer een andere kant van jouw creativiteit. Ik geniet van je blogs over kunst en natuur. Zelf schilder ik al een hele tijd met een vrij brede belangstelling. Ik herken veel van jouw interesses. Leuk hoor!

Christien
01/06/2021

Ik krijg hier weer zoveel zin van om te gaan tekenen 😍 en weet je wát… ik ga het gewoon doen ook 🥳😁

Zelfmakert
08/05/2021

ik geniet van je werk en je inspireert me. dus ook weer eens met papier en verf aan de gang gegaan en ik heb je als inspiratiebron genoemd op mijn blog: www.fluweelbloem.nl

Marisca
14/04/2021

Wat enorm leuk en tof dat mijn boek je inspireerde tot het maken van zulke mooie tekeningen. Prachtig! Veel dank!

Eva Vriend
02/02/2021

Soft feelings – Mixed media met gevonden materiaal, foto veer schelp en breisel. Voor mij de maand januari, licht van kleur en gevoel, zacht ontwaken en wachtend op wat komen gaat

27/01/2021

Al een tijd had ik mijn oog laten vallen op de schilderijen van de serie Blossom. Zulke mooie kleuren! Inmiddels ben ik de trotse en blije eigenaar van: At the lake, Garden delight en Power. Uitgezocht op het beeld maar ook de betekenis die Lisette Marije er aan gaf. Ze staan ingelijst op mijn werkkamer. Met het vele videobellen wilde ik iets moois op de achtergrond. En zo kunnen ook anderen er van genieten.

Marijne
08/12/2020
Dit was super. Lisette is een ontzettend fijne docent en de Amsterdamse Waterleidingduinen een toplocatie. Door eerst een stukje de prachtige natuur in te wandelen, kom je al voordat je een potlood vastpakt in de perfecte ontspannen sfeer: weg van het dagelijkse leven. Zo min mogelijk op de paden wandelend (daar word ik blij van!) deelt Lisette haar kennis over het gebied en de natuur. De afwisseling van wandelen en tekenopdrachten is een perfecte opmars, naar het moment waarop je je eigen boom mag kiezen om deze te tekenen. In het gras, op zwaaiafstand van je medecursisten, wissel je je

Eline
16/09/2020
Op zaterdag 12 september was het zover… stevige wandelschoenen aan, rugzak mee, gevuld met een flesje water en wat lekkers: ik was klaar voor de workshop Bomen tekenen onder leiding van Lisette. Ik verheugde me extra omdat ik bij mijn eerste poging, de laatste zaterdag van augustus, niet meer mee kon, de groep was al vol. Dankzij het slechte weer toen werd alles naar september verschoven en door een afzegging kreeg ik nog een kans deze zaterdag in september mee te doen! Fantastisch! Lisette heeft ons langs de prachtige duinen van de Amsterdamse waterleiding laten struinen. Ze heeft het een

Marisa Jansen-Miglioli
16/09/2020

Dank voor je inspirerende nieuwsbrief en website. Het ontbreekt mij aan LEF en ik wil jouw tips gebruiken om ‘gewoon’ aan de slag te gaan. Ik wil je laten weten dat ik me door je website opnieuw uitgedaagd voel om de lat anders te leggen. Het hoeft geen Kunst te zijn, als ik maar weer Plezier beleef aan wat ik doe. Dus lekker het bos ingaan, struinen, schrijven, tekenen of gewoon rommelen!

05/05/2020

Schrijf ook een review

Geniet je van alle inspiratie op Struinkunst? Laat het weten in een review en deel gerust een foto van jouw eigen creatie.

Strong Testimonials form submission spinner.

Verplicht veld

rating fields
Wil je kans maken op Struinpost? Vul hier je naam en postadres in:
Close
Close