Tekenles: Overeenkomst in vorm

8.4K
Ik vond een schelp en een dennenappel met bijna dezelfde vorm. Deze tekening maakte ik rond september, de overgang van zomer naar herfst...

Dit is een uitdagende, creatieve oefening om eens te proberen. Het leukste is; je begint met struinen! Ga (buiten) op zoek naar twee voorwerpen met een overeenkomst in vorm en teken ze na. Kijk of je ze een relatie tot elkaar kunt geven. Dat kan door ze, zoals in dit voorbeeld, in kaders te plaatsen of door een tekst toe te voegen.

Between summer & autumn

Overeenkomst in vorm

Nodig

  • Tekenpapier
  • Potlood
  • Twee voorwerpen met dezelfde vorm

Instructies

  • Zoek twee voorwerpen met dezelfde vorm. Verder mogen ze totaal verschillend zijn qua kleur, textuur of functie.
  • Zoek naar een mooie compositie van jouw voorwerpen. Maak een paar kleine proefschetsjes met verschillende opties. Je kunt net als in dit voorbeeld kaders en/of tekst gebruiken om de compositie te maken.
  • Kies een compositie uit en teken de voorwerpen na. Misschien wil je de vorm wel iets overdrijven, zodat ze nog meer hetzelfde worden.
  • Geef ook de verschillen in textuur weer (en de kleur als je werkt met kleurpotlood of aquarelverf). Ook de verschillen mag je best iets overdrijven voor een nog sterker effect.

Notities

Tip: een schelp en een dennenappel vind je natuurlijk niet op dezelfde plek, dus soms moet je een tijdje zoeken voor je twee goede voorwerpen hebt gevonden.
Denk ook eens aan: een blad en een dennenappel, een blad en een veer, een blad en een steen, een steen en een kastanje, een steen en een schelp of (extra moeilijk) een tak en een gewei, want die twee kunnen erg op elkaar lijken.

Let’s create!

Heb jij deze kunstles geprobeerd? Deel een foto van het resultaat in een reactie hieronder.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ZALE557
ZALE557
2 jaren geleden

Thank you!!1

Nel
Nel
9 dagen geleden

Dank voor je bericht en de prachtige tekening.
De gedac hte “eigenlijk moet ik nu…..” heb ik uit m’n hoofd verwijderd. Daardoor ben ik nu met art journaling enz. (eigenlijk met van alles) heerlijk ontspannen bezig.

Like
Close
Close