Overeenkomst in vorm

4.2K
Kunstles
Ontdek de kunstenaar in jezelf met de verrassende gratis teken- en schilderlessen van Struinkunst. Hier vind je nog meer kunstlessen.

Dit is een leuke, en misschien best uitdagende, creatieve oefening om eens te proberen. Het leukste is; je begint met struinen! Ga (buiten) op zoek naar twee voorwerpen met een overeenkomst in vorm, teken ze na en kijk of je ze een relatie tot elkaar kunt geven. Ik koos voor een schelp en een dennenappel. Een voorbeeld van twee heel verschillende voorwerpen qua textuur en functie, maar wel met dezelfde ovale vorm. Ik gaf ze een relatie door er kaders en teksten bij te plaatsen.

Between summer & autumn

Overeenkomst in vorm

Nodig

  • Tekenpapier
  • Potlood
  • Twee voorwerpen met dezelfde vorm

Instructies

  • Zoek twee voorwerpen met dezelfde vorm. Verder mogen ze totaal verschillend zijn qua kleur, textuur of functie.
  • Zoek naar een mooie compositie van jouw voorwerpen. Maak een paar kleine proefschetsjes met verschillende opties. Je kunt, net als ik deed, kaders en misschien wel tekst gebruiken om de compositie te maken.
  • Kies een compositie en teken de voorwerpen na. Misschien wil je de vorm wel iets overdrijven, zodat ze nog meer hetzelfde worden.
  • Geef ook de verschillen in textuur en misschien wel in kleur (als je werkt met kleurpotlood of aquarelverf) weer. Ook de verschillen wil je misschien iets overdrijven voor een nog sterker effect.

Notities

Tip: Ik vond een schelp en een dennenappel. Die vond ik niet tegelijkertijd, dus soms moet je een tijdje zoeken voor je twee goede voorwerpen hebt gevonden.
Je kunt ook denken aan een blad en een dennenappel, een blad en een veer, een blad en een steen, een steen en een kastanje (en dat is best een moeilijke om weer te geven, dus misschien wil je die wel in kleur doen), een steen en een schelp of een tak en een bot of gewei.

Heb jij deze kunstles gedaan? Deel een foto van het resultaat in een reactie

Abonneer
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ZALE557
ZALE557
2 jaren geleden

Thank you!!1

Like
Close
Close
2
0
Schrijf een reactiex