Over Struinkunst


“Er gaat niets boven struinen in de natuur; thuiskomen met zakken vol vondsten, een camera vol foto’s en een schetsboek vol ideeën”

Welkom fellow wanderer en naturelover. Schrijvend, tekenend, fotograferend en verwonderend struin ik in de natuur, vergeten rommellaatjes en boeken op zoek naar inspiratie. Op Struinkunst wil ik jou inspireren!

Ik laat je zien hoe je, vaak met simpele materialen en technieken, creatief kunt zijn en hoe je eindeloze inspiratie vindt in de natuur. Ik ben er namelijk van overtuigd dat elk mens creatief is. Sterker nog – ik denk dat creativiteit onze ‘default setting’ is. Geef een klein kind een paar schelpen en wat takjes, zet hem in een zandbak en binnen no time ontstaat er een kunstwerk.

Mensen zeggen soms “Maar ik ben niet creatief” of “Ik heb vroeger wel getekend, maar ik kan het niet meer”. Alsof je alleen maar creatief bent als je goed kunt tekenen. Alsof je, als je ouder wordt, je creativiteit kwijtraakt. Onzin zeg ik! Want weet je? Creativiteit gaat niet over goed kunnen tekenen of kunst maken met een grote K. Creativiteit gaat over spelen, experimenteren (hoera voor kunstkneusjes!) en vooral over plezier hebben, los van het eindresultaat.

Dus… maak een pot thee, verzamel al je creatieve materialen en…

Verwonder

Laat je inspireren door de natuur, mijn kunst, mijn creatieve proces en door andere struinkunstenaars

Creëer

Ga aan de slag met een van de kunstlessen, DIY of de fotografietips

Deel

Deel een foto van je creatie in een reactie op een artikel of op het prikbord

Over Lisette

Ik groeide op in een creatief nest waar alle materialen voorhanden waren. Ik mixte tekenen moeiteloos met stof, hout en wol. Van mijn ouders kreeg ik ook een grote liefde voor de natuur en het wandelen mee. Ze leerden mij de namen van bomen en dieren. En nog belangrijker; ze leerden mij verwondering.

Dat ‘over de grenzen kijken’ heeft mijn visie op creativiteit gevormd. Sinds 2010 schrijf ik blogs en boeken om anderen te inspireren. Naar aanleiding van dit inzicht startte ik Struinkunst vanuit de overtuiging dat iedereen creatief is en enorm veel inspiratie kan vinden in de natuur.

Creatieve groet, Lisette

Heb ik je kunnen helpen op je creatieve pad of geniet je gewoon van alle inspiratie en kunstlessen? Je kunt me op verschillende manieren steunen, zodat ik gratis kunstlessen en inspiratie kan blijven delen ♡

Gezien bij

Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close