Over Struinkunst

Creativiteit is een keuze, geen gave

Hoi fellow wanderer en naturelover, welkom op Struinkunst – een website vol gratis tekenlessen, zelfmaak ideeën, schetsboek inspiratie en creativiteit geïnspireerd op struinen in de natuur. Struin met me mee naar buiten, in kringkoopwinkels en in vergeten rommellaatjes, op zoek naar inspiratie.

Op Struinkunst wil ik je vragen om het eindresultaat los te laten en te genieten van het creatieve proces. Ik laat je zien hoe je met weinig, vaak hergebruikte, materialen en eenvoudige technieken creatief kunt zijn en hoe je eindeloze inspiratie vindt in de natuur. Ik hoop dat ik je anders kan leren kijken en dat ik je kan aansporen om je art journal als creatieve uitlaatklep te gebruiken. Want weet je? Creativiteit gaat niet over Kunst maken met een grote K of knap kunnen tekenen. Creativiteit gaat over verwonderen, spelen, ontdekken, mislukken (hoera voor kunstkneusjes!) en vooral over plezier hebben van het proces, los van het eindresultaat.

Dus; maak een pot thee, pak je schetsboek, verzamel je creatieve materialen en…

+ Ontdek alle gratis kunstlessen
+ Neem een kijkje in mijn schetsboeken
+ Ga mee naar buiten
+ Ontdek de verhalen achter mijn kunst
+ Ontdek andere struinkunstenaars
+ Deel je struinkunst

Over Lisette

Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen

Ik ben Lisette – schrijver, fotograaf, buitenmens, boekenwurm, verzamelaar en het gezicht achter Struinkunst. Voor mij ligt inspiratie letterlijk voor het oprapen. Ik leg het vast met camera of schetsboek en mijn atelier staat vol gevonden takken, veren, schelpen, botjes, handgeweven stof en restjes van tekeningen, wachtend om gebruikt te worden in mijn kleine, gelaagde struinkunst. Intuïtie en toeval spelen een grote rol, waarbij ik voortdurend zoek naar nieuwe manieren om materialen te combineren. Van wat ik vind, maak ik laag voor laag een nieuw verhaal.

Van jongs af aan waren alle creatieve materialen voorhanden en mixte ik hout moeiteloos met papier, stof en wol. Dat over de grenzen kijken, heeft mijn visie op creativiteit gevormd. Na een grafische opleiding, CMV Kunsteducatie en cursussen op het gebied van kunst, communicatie, fotografie, printtechnieken en vormgeving werk ik als freelance online redacteur, schrijver en vormgever. Struinkunst is de plek waar ik lekker offline buiten de lijntjes mag kleuren en mijn eigen creatieve pad mag volgen.

Samenwerken

Wil je samenwerken aan een creatief (natuur)project? Mag ik een artikel, fotografie en/of vormgeving voor jouw magazine of website verzorgen? Of heb je een ander idee om samen te werken met Struinkunst? Kijk dan even hier of neem contact op.

Close
Close