Over Struinkunst

“Er gaat niets boven struinen in de natuur. Thuiskomen met zakken vol vondsten, een camera vol foto’s en een schetsboek vol ideeën.”

Hoi wanderer & naturelover, ik ben Lisette – schrijver, ontwerper en kunstenaar. De natuur en ons landschap vormen mijn eindeloze inspiratiebron. Tijdens het wandelen maak ik foto’s en schetsen en mijn atelier staat vol met mooie natuurvondsten. Van al die inspiratie maak ik met hergebruikte materialen weer een nieuw verhaal.

Op deze manier creëren is niet vanzelfsprekend. In 2019 was ik – na jaren van succes met mijn handwerkblog, boeken en kunst – voor mijn gevoel enorm afgedreven van mijn creatieve zelf. Onder de druk van het moet ‘iets’ worden kwam er niets anders uit mijn handen dan wat experimenteren in schetsboeken. Tijdens een retraite besefte ik ineens hoe belangrijk die schetsboeken en de natuur zijn voor mijn creativiteit. Want vrij en met hartenlust creëren met wat zich aandient, DAT is wat ik wil! Ongeacht of het ‘iets’ wordt. Dit inzicht (en ook dit inzicht en dit inzicht) bleek een geweldige boost voor mijn creativiteit. En zo begon Struinkunst…

Creativiteit is een keuze, geen gave

Op Struinkunst wil ik jou, lieve lezer, inspireren om het eindresultaat los te laten en om de natuur in te gaan, op zoek naar inspiratie. Ik laat je zien hoe je met weinig materialen en eenvoudige technieken eindeloze inspiratie vindt in de natuur. Ik hoop dat ik je anders kan leren kijken en dat ik je kan aansporen om ook je schetsboek als uitlaatklep te gebruiken. Je hoeft hier geen Kunst met een grote K te maken of knap te kunnen tekenen. Want weet je? Creativiteit gaat over verwonderen, spelen, ontdekken, mislukken (hoera voor kunstkneusjes!) en vooral over plezier hebben van het proces, los van het eindresultaat.

Dus; maak een pot thee, pak je schetsboek, verzamel je creatieve materialen en…

+ Begin met een art journal
+ Ga mee naar buiten
+ Ontdek alle kunstlessen
+ Laat je inspireren door mij en andere struinkunstenaars

Gezien bij

Heb ik je kunnen helpen op je creatieve pad of geniet je gewoon van alle inspiratie? Je kunt me op verschillende manieren steunen ♡

Struinkunst is mijn passieproject naast mijn werk als freelance schrijver en vormgever. Wil je samenwerken? Neem contact op of kijk even hier.

Close
Close