Over Struinkunst

Lisette van Struinkunst

Tekent, schrijft, fotografeert en verwondert, op een missie om Struinkunst en liefde voor de natuur te delen

Welkom wanderer & naturelover, mijn naam is Lisette (Marije) Eisenga. Naast mijn werk als schrijver en ontwerper is dit de plek waar ik buiten de lijntjes mag kleuren.

Op Struinkunst vind je ongeveer wekelijks een nieuw artikel. Over kunst en creativiteit geïnspireerd op de natuur en gevonden (natuur)materialen. Over het volgen van je eigen creatieve pad, ook als je van jezelf vindt dat je niet creatief bent. Want weet je? Creativiteit gaat helemaal niet over goed kunnen tekenen of over kunst maken met een grote K. Creativiteit gaat over spelen, experimenteren (hoera voor happy accidents!) en vooral over het plezier tijdens het proces, los van het eindresultaat.

Dus… Pak je schetsboek, maak een pot thee, verzamel al je creatieve materialen en… Let’s create!

Ik wens je veel lees-, teken- en struinplezier!

Waar te beginnen?

Over mijn tekeningen

Ik ben gefascineerd door de verhalen van de aarde, door de sporen van de tijd en door het samenspel van mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Mijn werk ontstaat organisch en intuïtief; laag voor laag opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Ik werk met aquarel, krijt en potlood gecombineerd met gevonden papier en textiel.

ontdek mijn kunst

Heb ik je kunnen helpen op je creatieve pad of geniet je gewoon van alle inspiratie en kunstlessen? Je kunt me op verschillende manieren steunen, zodat ik inspiratie kan blijven delen ♡

Sinds 2009 blog ik over creativiteit (voorheen op little Z handmade) en ik schreef boeken voor Forte Creatief (Kerst in huis + Vilt & vintage) en artikelen voor onder andere Handwerken zonder Grenzen en Maak Magazine. Struinkunst is ook te zien bij: De Wilde School, Kunstuitleen Bollenstreek, Pakje Kunst Leiden, Gildemeesters Bollenstreek en KuCo.

Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close