Over Struinkunst


“Creativiteit is een keuze, geen gave”

Welkom, wanderer & naturelover – Ik ben Lisette, het gezicht achter Struinkunst. Met camera en schetsboek struin ik in de natuur, op zoek naar inspiratie voor mijn tekeningen en schilderijen. In mijn atelier gaat het struinen verder; met oude boeken, papiertjes en materialen uit de natuur.

Op Struinkunst wil ik jou inspireren! Ik hoop dat je geniet van mijn kunst en dat ik je kan inspireren om ook te starten met een art journal, ook als je van jezelf vindt dat je niet creatief bent. Creativiteit gaat namelijk niet over goed kunnen tekenen of Kunst maken met een grote K. Creativiteit gaat over experimenteren, mislukken (hoera voor happy accidents!), ontdekken en vooral over het plezier van het proces, los van het eindresultaat.

Op Struinkunst wil ik je aansporen om ook de natuur in te gaan en om je schetsboek als creatieve uitlaatklep te gebruiken. Je vindt hier kunstlessen, boekentips, diy en kijkjes in mijn atelier. Ik hoop dat ik je anders kan leren kijken en dat ik je kan laten zien dat je maar weinig nodig hebt om creatief te zijn.

Dus… pak je schetsboek, maak een pot thee, verzamel je creatieve materialen en… Let’s create!


“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond, zoek ik stenen, schelpen en verhalen.”


In mijn tekeningen en schilderijen zoek ik naar de verhalen van ons landschap; van eeuwenoude geologisch processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel en het samenspel van mens en natuur die – goedschiks en kwaadschiks – ons landschap vormgeven.

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat mijn abstracte kunst. Een organisch en deels intuïtief proces van laag voor laag opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Ik werk zoveel mogelijk met materialen die het milieu niet schaden, zoals pastelkrijt, potlood, houtskool, aquarel en natuurinkt.

Regelmatig maakt mijn werk verhalen los; over een verre reis of over een lievelingssprookjes. En dat is precies wat ik wil bereiken!


Ik volgde een grafische opleiding en CMV Kunsteducatie. Naast mijn werk als freelance content marketeer is Struinkunst mijn passieproject waar ik buiten de lijntjes mag kleuren en mijn eigen creatieve pad mag volgen.

Van mijn ouders kreeg ik een grote liefde voor de natuur en het wandelen mee. Ze leerden mij de namen van bomen, planten en dieren. En belangrijker nog; ze leerden mij verwondering. Omdat alle soorten creatieve materialen voorhanden voorhanden waren, mixte ik van jongs af aan tekenen en schilderen moeiteloos met stof, wol en zelfs hout. Dat ‘over de grenzen kijken’ heeft mijn visie op creativiteit gevormd. Mensen verzuchten vaak ‘Maar ik ben niet creatief’. Onzin vind ik dat! Elk mens is van nature creatief; tekenen, schrijven, koken, tuinieren, zomaar wat in elkaar prutsen – waar van ‘niets’ ‘iets’ ontstaat, is creativiteit in het spel. Waar het om gaat is het vinden van jouw eigen unieke creatieve stem!

Daarom ben ik sinds 2009 op een missie om creativiteit te delen. Ik schreef over handwerken op de blog little Z handmade, publiceerde boeken en artikelen voor diverse tijdschriften, geef workshops en in 2020 startte ik struinkunst.nl

Ik werk samen met:
Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek
Pakje Kunst Leiden
Galerie De Zwarte Tulp / Gildemeesters Bollenstreek
KuCo
Forte Creatief
Handwerken zonder Grenzen
Maak Magazine

Wil je ook samenwerken? Hier vind je meer informatie of neemt contact op.

Close
Struinkunst © Copyright 2020
Close