Hoi fellow wanderer en naturelover, ik ben Lisette – schrijver / ontwerper / fotograaf, buitenmens, boekenwurm, verzamelaar en het gezicht achter Struinkunst. Op Struinkunst deel ik verrassende kunstlessen, schetsboek inspiratie, wandel- en fotografietips en zelfmaak ideeën met gestruinde (natuur)materialen.

Over mij

Ik groeide op in een creatief gezin, in een huis met kastjes, manden en laatjes vol creatieve materialen. Al struinend, mixte ik tekenen moeiteloos met hout, stof en wol. Daarnaast kreeg ik een grote liefde voor de natuur mee. Tijdens wandelingen en kampeertrips leerden mijn ouders mij de namen van bomen en dieren. En belangrijker nog… ze leerden mij verwondering.

Die vrije, intuïtieve manier van creëren en de liefde voor de natuur zijn altijd gebleven. Tijdens het struinen kan ik vertragen; ik kijk, luister, fotografeer, schets, schrijf, verzamel en verwonder – op zoek naar schoonheid in het kleine en de verhalen van ons landschap. Mijn camera is het oog waarmee ik inzoom, mijn schetsboek mijn proeftuin en bewaarplaats. 

Over jou

Zou je graag creatiever willen zijn of de natuur op een andere manier willen beleven? Op Struinkunst nodig ik je uit om ook op pad te gaan met schetsboek of camera. Om met nieuwe ogen te kijken naar wat je al kent of hebt. En vooral om perfectionisme los te laten. Want weet je? Iedereen is creatief! Creativiteit gaat namelijk niet over knap kunnen tekenen of kunst maken met een grote K. Creativiteit gaat over spelen, ontdekken, experimenteren, mislukken en vooral over plezier hebben van het proces, los van het eindresultaat. Struin je mee?

Start je struinavontuur hier

Struinkunst bedanken

Alle artikelen en kunstlessen op Struinkunst zijn gratis. Waardeer je alle inspiratie of heb ik je kunnen helpen op je (creatieve) pad? Zo kun je me bedanken

Veel gestelde vragen

Ik ben niet creatief, maar het lijkt me wel leuk. Waar te beginnen?

Ik hoor mensen vaak verzuchten ‘ik ben niet creatief’ of ‘ik heb vroeger wel getekend, maar ik kan het niet meer’. Maar weet je? Ik ben ervan overtuigd dat elk mens creatief is. Je bent misschien alleen een beetje vergeten dat het er was.

Ik vergelijk creativiteit weleens met een spier en als je spieren niet gebruikt, worden ze slap.

Begin bijvoorbeeld eens bij de serie Start je art journal of begin met een van deze ‘hier hoef je niet voor te kunnen tekenen’ kunstlessen:

+ Abstract schaduwtekenen
+ Regentekening maken
+ Natuurprints maken
+ Actionboard in je art journal

Bij mij mislukt het vaak. Heb je tips?

Experimenteren, oefenen en uitproberen – en dus ook mislukken – hoort bij het creatieve proces. Toen je als baby leerde lopen, liep je ook niet meteen een marathon. Mislukkingen helpen je dus juist groeien. Ik noem mijn ‘mislukkingen’ daarom liefkozend kunstkneusjes. Dat helpt me om ze milder en met een glimlach te zien voor wat ze echt zijn: al die kleine baby steps die nodig zijn op weg naar die marathon.

Deze artikelen helpen je op weg:

+ Eerste hulp bij perfectionisme
+ Van kunstkneus tot wenskaart

Hoe ben je met struinen begonnen?

Ik kom uit een creatief gezin. Onze kasten lagen vol wol, stof, hout, potloden, karton en metaal. Ik mixte tekenen en schilderen moeiteloos met al die materialen die ik vond in de laatjes en kastjes op zolder. Als we niet binnen aan het knutselen waren, gingen we naar buiten; kamperen, wandelen, naar het strand. Dat over de grenzen kijken en die liefde voor de natuur zijn tot op de dag van vandaag mijn grote inspiratiebronnen.

In deze artikelen lees je meer over struinen:

+ De kunst van het struinen
+ 5 tips voor meer vitamine N(atuur)
+ Struinmomentjes

Wat moet ik meenemen tijdens het struinen?

Dat is helemaal afhankelijk van hoe (ver) je wandelt en wat je doet; tekenen, schilderen of fotograferen. Bij het struinen vind ik het fijn om zo licht mogelijk te wandelen, maar wel alles mee te hebben. In deze artikelen vind je tips voor jouw struinuitrusting:

+ Struinuitrusting
+ Travel art kit maken
+ Kleuren voor je palet kiezen
+ Een schetsboek kiezen

Gezien bij

Ook samenwerken? Kijk dan even hier of neem contact op.

Landleven logo
In her studio magazine logo
Forte creatief logo
Onkruid magazine logo
Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek logo
Handwerken zonder grenzen logo
IVN Natuureducatie logo
Vezel magazine logo
Pakje Kunst logo
Close
Close