Over Struinkunst

Welkom wanderer & naturelover, ik ben Lisette – kunstenaar en schrijver. Met de natuur en gestruinde materialen als inspiratiebron maak ik abstracte tekeningen die je meenemen in de verhalen van ons landschap.

Mijn kunst begint met struinen. Struinen in de natuur – naar schelpen, takjes, botjes en veren. Struinen in boeken – naar verhalen, mooie woorden en rake zinnen. Mijn tekeningen ontstaan, net als het landschap, intuïtief en organisch – laag voor laag opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Ik werk met materialen die het milieu zo min mogelijk schaden, zoals potlood, krijt, natuurinkt en aquarelverf.

Creativiteit is een keuze, geen gave

Op Struinkunst wil ik jou inspireren! Hopelijk geniet van je mijn kunst en kan ik je overhalen om ook de natuur in te gaan, op zoek naar inspiratie. Ik hoop dat ik je anders kan leren kijken en dat ik je kan aansporen om een schetsboek als creatieve uitlaatklep te gebruiken, ook als je van jezelf vindt dat je niet creatief bent. Ik ben er namelijk van overtuigd dat elk mens creatief is. Want weet je? Creativiteit gaat helemaal niet over goed kunnen tekenen of over kunst met een grote K maken. Creativiteit gaat over spelen, experimenteren (hoera voor happy accidents!) en vooral over het plezier tijdens het proces, los van het eindresultaat.

Dus… Pak je schetsboek, maak een pot thee, verzamel al je creatieve materialen en… Let’s create!

Waar te beginnen?

Struinkunst volgen

  • In de nieuwsbrief lees je de nieuwste artikelen & je ontvangt specials met exclusieve achtergrondverhalen en tips
  • Op Instagram en Facebook geef ik (struin)kijkjes achter de schermen

Deel jouw struinkunst

  • Deel een foto van jouw creatie in een reactie bij het artikel of op de pagina door lezers
  • Deel jouw struinkunst op Instagram met de hashtag #struinkunst

Ik wens je veel lees-, teken- en struinplezier en laat hier gerust weten wat je van Struinkunst vindt of stel hier een vraag.

Struinkunst is mijn passieproject naast mijn werk als freelance schrijver/vormgever. Sinds 2009 blog ik over creativiteit; voorheen op little Z handmade. Ik schreef boeken voor Forte Creatief (Kerst in huis + Vilt & vintage) en artikelen voor onder andere Handwerken zonder Grenzen en Maak Magazine. Ik werk samen met: De Wilde School, Kunstuitleen Bollenstreek, Pakje Kunst Leiden, Gildemeesters Bollenstreek en KuCo. Ook samenwerken? Hier vind je meer informatie of neem contact op.

Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close