Over Struinkunst

Over Struinkunst

strui.nen – al rondzwervend kijken of je iets van je gading kunt vinden

Er gaat niets boven struinen in de natuur; thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

Hoi en welkom bij Struinkunst, ik ben Lisette Marije – kunstenaar, schrijver en ontwerper. Voor mijn kunst struin ik graag in de natuur, op zoek naar de verhalen van ons landschap. Op Struinkunst wil ik jou inspireren! Ik laat je zien hoe je, vaak met maar weinig materialen, creatief kunt zijn en hoe je eindeloze inspiratie haalt uit de natuur.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat elk mens creatief is. Sterker nog – ik denk dat creativiteit onze ‘default setting’ is. Geef een klein kind een paar schelpen en wat takjes, zet hem in een zandbak en binnen no time bouwt hij een kunstwerk.

Mensen zeggen soms ‘Maar ik ben niet creatief’ of ‘Ik heb vroeger wel getekend, maar ik kan het niet meer’. Alsof je, als je ouder wordt, je creativiteit kwijtraakt. Onzin zeg ik! Het zit nog steeds in je. Je bent misschien alleen een beetje vergeten dat het er was. Ik vergelijk creativiteit met een spier. En als je spieren niet gebruikt, worden ze slap.

Dus; zet een fijn muziekje op, maak een grote pot thee, verzamel al je creatieve materialen en…

let’s create!
Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.