Over Struinkunst

Over Struinkunst

Er gaat niets boven struinen in de natuur; thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een schetsboek vol ideeën.

Hoi en welkom bij Struinkunst, ik ben Lisette – kunstenaar, schrijver en ontwerper. Voor mijn kunst struin ik graag in de natuur (en in de kringloop en in boeken), op zoek naar inspiratie. Op Struinkunst wil ik jou inspireren! Ik laat je zien hoe je, vaak met maar weinig materialen, creatief kunt zijn en hoe je eindeloze inspiratie vindt in de natuur.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat elk mens creatief is. Sterker nog – ik denk dat creativiteit onze ‘default setting’ is. Geef een klein kind een paar schelpen en wat takjes, zet hem in een zandbak en binnen no time bouwt hij een kunstwerk.

Mensen zeggen soms ‘Maar ik ben niet creatief’ of ‘Ik heb vroeger wel getekend, maar ik kan het niet meer’. Alsof je, als je ouder wordt, je creativiteit kwijtraakt. Onzin zeg ik! Het zit nog steeds in je. Je bent misschien alleen een beetje vergeten dat het er was. Ik vergelijk creativiteit met een spier. En als je spieren niet gebruikt, worden ze slap.

Dus; zet een fijn muziekje op, maak een grote pot thee, verzamel al je creatieve materialen en…

Let’s create!


Wat wil je doen?

Ik wil beginnen met een art journal of schetsboek
Ik ben op zoek naar tips en inspiratie

> Bekijk de kunstlessen

> Lees de boekentips

> Bekijk de reviews

> Neem eens een kijkje in mijn creatieve proces

Ik wil struinen en knutselen met kinderen

> Deze ideeën zijn ook leuk om te doen met kinderen

Ik wil naar buiten

> Bekijk hier alle struintips

> Doe mee met een workshop

Ik wil iets anders doen dan tekenen of schilderen

> Maak een hanger van gevonden hout en zilverdraad

> Bekijk de tips over fotografie (meer volgt binnenkort)


Over Lisette

Hoi, ik ben Lisette – het gezicht achter Struinkunst. Ik volgde een grafische opleiding en CMV Kunsteducatie en ben kunstenaar, tekstschrijver en vormgever. Hoewel mijn kunst grotendeels abstract is, vormt het tekenen naar de waarneming de basis. Dat begon al vroeg, bij het natekenen van de platen in de Donald Duck en zet zich tot de dag van vandaag voort in mijn schetsboeken.

Ik kom uit een creatief nest. Als dochter van een stoffeerder (en modelbouwer) en coupeuse (en quilter) waren er altijd creatieve materialen voorhanden. Als kind kreeg ik van mijn ouders een grote liefde voor de natuur (en het wandelen) mee; ze leerden mij de namen van bomen, planten en dieren. En nog belangrijker; ze leerden mij verwondering.

Al van jongs af aan mixte ik tekenen en schilderen moeiteloos met stof en wol. Dat ‘over de grenzen kijken’ en ‘van de gebaande paden gaan’ heeft mijn visie op creativiteit gevormd. Ik hoor vaak mensen verzuchten ‘maar ik kan niet tekenen’ of ‘het is niet goed genoeg’. Alsof je alleen creatief bent als je goed kunt tekenen of dat het pas kunst is als het in een museum hangt. Onzin vind ik dat! Goed kunnen tekenen is een vakmanschap, dat kun je leren en oefenen. Creativiteit gaat over spelen en experimenteren, over iets maken dat er eerder nog niet was. En vooral over plezier hebben tijdens het proces. Dat plezier wil ik graag delen.

Sinds 2009 blogde ik over handwerken (op little Z handmade) en ik schreef twee boeken voor Forte Creatief (Vilt & vintage en Kerst in huis). Ik geef regelmatig vilt- en schilderworkshops en begin 2020 ben ik Struinkunst gestart. Het mooiste aan lesgeven vind ik het ‘wauw-ik-kan-dit-ook-moment’, want elk mens heeft een enorm creatief potentieel. Waar het om gaat is het vinden van jouw eigen stem en daarmee het plezier van het proces – los van het eindresultaat.

Ik wens je veel lees-, teken- en schilderplezier op Struinkunst!

liefs, Lisette

Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.
Close