Over Struinkunst

“Er gaat niets boven struinen in de natuur; thuiskomen met zakken vol vondsten, een camera vol foto’s en een schetsboek vol ideeën”

OVER STRUINKUNST

Hoi fellow wanderer en naturelover, ik ben Lisette – schrijver, fotograaf, kunstenaar, buitenmens, boekenwurm, verzamelaar en het gezicht achter Struinkunst. Van wat ik vind, maak ik laag voor laag een nieuw verhaal. Een verhaal over ons landschap, een verhaal over verwondering en oog voor het kleine.

Intuïtie en toeval spelen een grote rol. Mooie natuurvondsten, mislukte schetsen, restjes vilt of een lapje van een lievelingstrui – ik bewaar ze in mijn atelier tot ze een weg vinden in mijn struinkunst, gecombineerd met een wisselende mix van potlood, krijt, houtskool, textiel en (zelfgemaakte) natuurinkt en aquarel.

Op Struinkunst wil ik jou inspireren!

Kunst & Natuurfotografie

Kleine momentjes struingeluk & moois uit de natuur als een herinnering aan je eigen (creatieve) pad en met volop ruimte voor jouw eigen verhaal.

Kunstlessen & Inspiratie

Verrassende gratis kunstlessen & DIY. Verwonder, speel, ontdek, misluk (hoera voor kunstkneusjes!) en heb vooral plezier tijdens het proces, los van het eindresultaat.

Exposities & Workshops

In de agenda vind je de aankomende expositie. Op dit moment geef ik even geen workshops. Schrijf je in voor Struinmail om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

Over Lisette

Ik kom uit een creatief nest waar alle materialen voorhanden waren. Ik mixte hout moeiteloos met papier, stof en wol. Tijdens wandelingen leerden mijn ouders mij de namen van bomen en dieren en – belangrijker nog – ze leerden mij verwondering. Dat over de grenzen kijken en oog hebben voor het kleine, heeft mijn visie op creativiteit gevormd.

Ik ben ervan overtuigd dat elk mens creatief is. Want weet je? Creativiteit gaat niet over knap kunnen tekenen of kunst maken met een grote K. Creativiteit gaat over experimenteren, ontdekken, maken en vooral over plezier hebben van het proces los van het eindresultaat.

Ik volgde een grafische opleiding, CMV Kunsteducatie en cursussen op het gebied van kunst, communicatie, fotografie, printtechnieken en vormgeving. Struinkunst is de plek waar ik, naast mijn werk als freelance schrijver en vormgever, buiten de lijntjes mag kleuren en mijn eigen creatieve pad mag volgen. Ik woon met manlief in het westen van Nederland, vlakbij zee en duin. Binnenkort gaat dat veranderen, want we zijn ‘op avontuur’. We hebben de zekerheid van een koophuis verruild voor tijdelijke huurhuizen om te ontdekken waar en hoe we willen wonen en werken.

Samenwerken

Wil je samenwerken aan een creatief (natuur)project? Mag ik een artikel, fotografie en/of vormgeving voor jouw magazine of website verzorgen? Of heb je een ander idee om samen te werken met Struinkunst? Kijk dan even hier of neem contact op.

Close
Close