Over Struinkunst

“Er gaat niets boven struinen in de natuur. Thuiskomen met zakken vol vondsten, een camera vol foto’s en een schetsboek vol ideeën.”

Welkom wanderer & naturelover – Ik ben Lisette Marije Eisenga – het gezicht achter Struinkunst. Naast mijn werk als schrijver en vormgever is Struinkunst de plek waar ik buiten de lijntjes mag kleuren. Geïnspireerd door de natuur en de verhalen van ons landschap creëer ik gelaagde kunstwerkjes vol details en symboliek.

Op Struinkunst wil ik jou inspireren! Ik laat ik je zien hoe je met eenvoudige technieken en gerecyclede materialen creatief kunt zijn en hoe je eindeloze inspiratie vindt in de natuur. Ik hoop dat ik je anders kan leren kijken naar je omgeving en dat ik je kan aanmoedigen om ook te beginnen met een schetsboek.

Creativiteit is een keuze, geen gave

Mensen verzuchten vaak ‘Maar ik ben niet creatief’ of ‘Ik kan niet tekenen’. Alsof je goed moet kunnen tekenen om creatief te zijn. Of dat het pas kunst is als het in een museum hangt. Onzin! Ik ben ervan overtuigd dat elk mens creatief is. Sterker nog, ik denk dat creativiteit onze default setting is. Geef een klein kind zand, een paar takjes en wat schelpen en binnen no time bouwt het een kunstwerk. Creativiteit gaat niet over goed kunnen tekenen of over kunst maken met een grote K. Creativiteit gaat over verwonderen, spelen, ontdekken, mislukken (hoera voor kunstkneusjes!) en vooral over plezier hebben van het proces, los van het eindresultaat.

Dus; maak een grote pot thee, verzamel al je creatieve materialen en…

Gezien bij

Heb ik je kunnen helpen op je creatieve pad of geniet je gewoon van alle inspiratie? Je kunt me op verschillende manieren steunen ♡

Struinkunst is mijn passieproject naast mijn werk als freelance schrijver en communicatiespecialist. Wil je samenwerken? Neem contact op of kijk even hier.

Close
Close