Over Struinkunst

“Er gaat niets boven struinen in de natuur; Thuiskomen met zakken vol vondsten, een camera vol foto’s en een schetsboek vol ideeën”

Ik ben Lisette, het gezicht achter Struinkunst. Met camera en schetsboek ga ik op pad, de natuur in – op zoek naar inspiratie en mooie materialen voor mijn tekeningen en schilderijen. Op Struinkunst wil ik jou inspireren!

Je vindt hier verrassende (abstracte) kunstlessen, boekentips, kijkjes in mijn schetsboeken en wandel-en struininspiratie – ook als je van jezelf vindt dat je niet creatief bent! Creativiteit gaat namelijk niet over goed kunnen tekenen. Creativiteit gaat over spelen, experimenteren, over anders kijken en vooral over plezier hebben tijdens het proces, los van het eindresultaat.

Ik vergelijk creativiteit weleens met een spier. En als je spieren niet gebruikt, worden ze slap. Dus… zet een fijn muziekje op, maak een grote pot thee, verzamel al je creatieve materialen en…

Let’s create!

Ben je een beginner of wil je beginnen met een (kunst)dagboek?
+ Begin bij de serie Start je art journal
+ Doe de kunstles Schaduwtekenen (echt, dit kan iedereen!)
+ Maak je eigen leporello (harmonica schetsboek)

Wil je je teken-en schilder skills ontwikkelen?
+ Bekijk de Kunstlessen
+ Vind je eigen stijl

Op zoek naar inspiratie en materialen?
+ Neem een Kijkje in de keuken
+ Lees de Struintips en Boekentips
+ Bekijk mijn struinuitrusting
+ Lees reviews van al mijn schetsboeken

Over mijn kunst

Als ik door de natuur struin, zie ik verhalen in ons landschap; fascinerende texturen, vreemd gegroeide bomen, de voetafdrukken van een vogel of het ingrijpen van de mens. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. In mijn kunst zoek ik naar de verhalen van ons landschap en naar het samenspel tussen mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst – een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan kunstwerken met heel veel laagjes. Naast aquarel, potlood en pastel werk ik met textiel en gestruinde materialen. Ik laat graag ruimte voor jouw eigen fantasie. Regelmatig maakt mijn werk verhalen los; over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken!

Over Lisette

Ik kom uit een creatief nest en kreeg van mijn ouders een grote liefde voor de natuur (en het wandelen) mee. Ze leerden mij de namen van bomen, planten en dieren. En nog belangrijker; ze leerden mij verwondering.

Van jongs af aan mixte ik tekenen en schilderen moeiteloos met stof en wol. Dat ‘over de grenzen kijken’ en ‘van de gebaande paden gaan’ heeft mijn visie op creativiteit gevormd. Maar al te vaak denken mensen dat je goed moet kunnen tekenen om creatief te zijn of dat het pas kunst is als het in een museum hangt. Onzin vind ik dat! Elk mens is van nature creatief; tekenen, schrijven, koken, tuinieren, zomaar wat in elkaar prutsen – waar van ‘niets’ ‘iets’ ontstaat is creativiteit in het spel.

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Ik volgde een grafische opleiding en CMV Kunsteducatie en schrijf sinds 2008 over creativiteit (voorheen over handwerken op de blog little Z handmade). Ik schreef twee boeken voor Forte Creatief (Vilt & Vintage en Kerst in Huis) en mijn patronen werden gepubliceerd in Handwerken zonder Grenzen en Maak Magazine. Mijn kunst is opgenomen in de collectie van Kunstuitleen Bollenstreek en ik werk mee aan de projecten Pakje Kunst en Giant Tulip Bulbs Bollenstreek.

Meer zien van en lezen over Lisette? Kijk bij Galerie en bij Persoonlijk.

Vrienden van Struinkunst

Lisette werkt samen met:

Close
Struinkunst © Copyright 2020
Close