Online creatieve workshops van Creative Bug

125

Eind vorig jaar probeerde ik verschillende teken-en schildercursussen via Creative bug uit. Ik had toen niet kunnen vermoeden hoe belangrijk en fijn deze online cursussen gingen worden. Terwijl ik werkte aan deze nieuwe website, werd de wereld op z’n kop gezet door het corona virus. Omdat juist nu online cursussen een uitkomst zijn, deel ik hier mijn bevindingen met je.

Creative bug heeft ook cursussen op het gebied van handwerken (en koken, yoga, etc), maar die heb ik in dit artikel buiten beschouwing gelaten.

Creative bug is allereerst een fijne plek om te zijn. De uitstraling is vrolijk, fris en vrouwelijk en de docenten zijn heel kleurrijk. Je vindt hier ook een aantal bekende kunstenaars en illustratoren. De filmpjes zijn van prima kwaliteit en alles wordt goed in beeld gebracht. Ik heb het idee dat de filmpjes veelal in het atelier van de kunstenaar worden opgenomen en dat vind ik wel leuk, omdat elke cursus zo een heel eigen persoonlijke sfeer heeft.

Technisch werkt alles prima, hoewel filmpjes soms wat slechter zijn van beeldkwaliteit terwijl mijn internetverbinding uitstekend is. Je kunt cursussen opslaan en elke cursus bestaat uit meerdere hoofdstukken. De cursussen zijn wisselend van lengte; van een half uur tot meer dan 2 uur.

De docenten zijn allemaal ervaren kunstenaars en illustratoren. Ze laten prachtige dingen zien. Qua techniek gaat het niet altijd de diepte in, zaken zoals perspectief kom je bijvoorbeeld weinig tegen.

Conclusie

Creative bug is vrolijk en fris, je krijgt echt zin om te tekenen en schilderen. De bekende illustratoren en kunstenaars laten de meest prachtige dingen zien. De cursussen zien er stuk voor stuk goed uit en technisch werkt alles prima. Het nadeel vind ik dat de cursussen niet zoveel diepgang hebben. Veel cursussen laten je ‘het trucje’ van de illustrator zien en na een stuk of wat cursussen begint dat wat te herhalen. Je leert daardoor minder goed de basistechnieken, vind ik. Desondanks zijn het gewoon hele leuke teken-en schilder technieken in de stijl van het tijdschrift Flow. Dat vind ik dan ook het grote voordeel; het is heel toegankelijk en perfect voor beginners.

Ben je net begonnen met tekenen en schilderen, wil je op een toegankelijke manier illustratietechnieken leren zonder alles te moeten weten over perspectief of wil je goede cursussen die geen uren tijd kosten? Dan is Creative bug zeker een aanrader!

Hoe ik Creative bug (en Bluprint*) gebruik

Ik heb een A5 schetsboek (zie de bovenste foto) gebombardeerd tot cursus schetsboek. Hierin doe ik de opdrachten en ik maak aantekeningen. Als gevorderd tekenaar heb ik meer aan Bluprint, dus daar heb ik een jaarabonnement op genomen. Ik volg hier vooral de urban sketching cursussen, de cursussen op intermediate en advanced level en een aantal naai-en weefcursussen. Creative bug zet ik af en toe een maandje ‘aan’ en dan volg ik heel gericht twee of drie teken-of schildercursussen.

Zelf aan de slag

Ik zou zeggen; probeer Creative bug eens uit. Met al dit moois kom je komende weken wel door. Je kunt Creative bug vrijblijvend gratis proberen. Daarna kun je een maandabonnement afsluiten (of stoppen).

Een paar van mijn favorieten:

Working In Acrylic Ink: A Daily Sketchbook Practice
From Sketchbook to Painting: Developing Your Ideas in Watercolor
Treasure Hunt Your Artistic Style: A 10-Day Guide

Ik wens je veel kijk-, teken- en schilderplezier en blijf gezond!

* Dit artikel ging oorspronkelijk ook over Bluprint. Helaas kreeg ik eind mei bericht dat ze gaan stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.
Close