Struin mee naar Noordvoort

10 februari 2021

Het strandreservaat Noordvoort ligt tussen Langevelderslag en Zandvoort. Wat dit gebied bijzonder maakt, is dat je hier over de eerste duinenrij mag lopen. Iets wat, in verband met de zeewering, op veel plekken niet mag.

Ruimte voor vogels en zeehonden

Als je vanaf Langevelderslag of Zandvoort loopt, stuit je na een paar kilometer op een rij grote strandpalen. Deze markeren het begin van Noordvoort. Vanaf dit punt worden wandelaars verzocht om niet over het strand, maar over het duinpad te lopen. Honden zijn hier trouwens niet welkom. Zo krijgen vogels en zeehonden een rustgebied en wij wandelaars een mooie wandeling met aan de ene kant uitzicht op de zee en de andere kant uitzicht op de duinen. Je ziet hier regelmatig damherten lopen! Zeehonden heb ik nog nooit gezien, maar ze schijnen er af en toe wel gespot te worden.

Halverwege kom je bij dit uitkijkpunt, versierd met gejutte materialen.
Prachtig wandelen, zo hoog uitkijkend over de zee.

Verrekijker mee en keihard rennen

Neem zeker je verrekijker mee als je hier gaat wandelen. Zo kun je alle drukte van de strandvogels goed bekijken. Vooral de strandlopers zijn mijn favoriet! Ze rennen keihard heen en weer met de branding mee, op zoek naar strandvlooien en andere beestjes (bron: Roots).

Noordvoort bezoeken

Noordvoort kun je bezoeken vanaf strandplaats Langevelderslag of Zandvoort (tussen strandpaal 73 en 70). Je kunt het ook bereiken via de strandopgangen vanaf het fietspad tussen Langevelderslag en Zandvoort.

Meer informatie over Noordvoort

Tip: Tekenen op het ritme van de zee

Het is heerlijk om te tekenen op het strand met het geluid van de golven en de vogels op de achtergrond. Doe bijvoorbeeld eens de kunstles Tekenen op het ritme van de zee. Je wordt er heel zen van en het leukste is – iedereen kan het! Voor deze tekenles hoef je namelijk niet te kunnen tekenen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

  1. Wat een leuke tip. Bedankt, we gaan er zeker een keer heen.

    1. Lisette Lisette Author says:

      Leuk, Ellen! Graag gedaan.

Like
Close
Close