In mijn travel art kit

23 maart 2021

“Maar waar moeten we de bandenplakspullen dan in bewaren?” vroeg manlief toen ik dit blikje in beslag nam. Uh, geen idee, maar dit leuke blikje is voor mij! Dit oude bandenplak blikje (volgens mij zit er zelfs nog een guldenprijs op) is net iets groter dan mijn vorige blikje en past toch in mijn etui. Mijn nieuwe favoriet!

Ik werk altijd al graag met mixed media (gemengde technieken), maar op dit moment gooi ik echt alles door elkaar. Ook minder gebruikelijke combinaties van bijvoorbeeld aquarelkrijt, pastelkrijt en oliepastel.

Mijn favoriete materialen van dit moment:

Tip: ik breek mijn pastels in tweeën. De ene helft doe ik in mijn etui en de ander bewaar ik in mijn atelier. Zo grijp ik nooit mis. Een beetje oneerbiedig misschien, maar breken doen ze meestal toch wel 😉

Khadi papier

Op de foto zie je Khadi papier; handgeschept papier uit India gemaakt van gerecycled katoen. Eerlijk? Ik viel voor de verpakking, het verhaal en de rafelrandjes. Ik moet het papier nog beter testen om er een goed oordeel over te kunnen geven, maar na deze eerste kennismaking ben ik alvast heel enthousiast over de mooie gescheurde randjes. Dit is denk ik echt het resultaat van het met de hand scheppen, want met zelf scheuren krijg ik nooit zo’n mooi resultaat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

 1. Wat ben je een bron van inspiratie. Dank je.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Wat lief, dankjewel!! Heel graag gedaan 🙂

 2. Blikje lijkt mij best handig en overzichtelijk .Maar zelf heb ik een iets groter doosje om mee te
  negenen thuis een etui.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Dat is het zeker. Het is natuurlijk heel persoonlijk. Ik kan me voorstellen dat het al snel te klein is, vooral als je graag potloden meeneemt. Misschien voor dingen als een kneedgum en puntenslijper?

Like
Close
Close