Mixed media met oude boeken

30 maart 2021

Struinen en verzamelen doe ik niet alleen in de natuur, ook in mijn atelier. Restjes aquarel-en tekenpapier gooi ik bijvoorbeeld nooit weg; ik hergebruik ze in collages. Zoals hier met pagina’s uit oude boeken. Het voordeel van zulk restmateriaal is dat het mag ‘mislukken’ waardoor je vrijer kan creëren dan op nieuw (en vaak duur) aquarelpapier.

In deze mixed media kunstwerkjes gebruik ik alle materialen door elkaar. Je ziet hier kleurpotlood, aquarelpotlood (Derwent Graphitint*), Neocolor II*, inkt, aquarelverf, bister en pastelkrijt.

Oude boeken

Linda van Struinyoga nam een stapel oude boeken voor me mee. Ze had goed ingeschat dat een boek qua onderwerp of vormgeving wel iets moet triggeren om op die manier te kunnen gebruiken, dus koos ze voor boeken over filosofie en religie. Een schot in de roos!

Tip: als ik een boekpagina te nieuw vind ogen, haal ik er even een schuurpapiertje overheen. Het ziet er dan meteen al ouder en verweerder uit en potlood en krijt pakken ook beter op het ruwere oppervlak.

Van klein naar heel groot

In deze kleine kunstwerkjes zitten zoveel mooie details. Die zie je alleen maar als je van heel dichtbij kijkt. Daarom kwam ik op het idee om ze in close-up te fotograferen en ze als print in de webwinkel te zetten. Je kiest zelf de maat en het materiaal.

Wat ik het mooiste vind, is dat je op deze manier alle details ziet; de krijtlijnen, de subtiele aquarelkleuren en zelfs de vezels van het papier…

Deze kunstwerkjes zijn hier te koop als print op maat, je kiest zelf het de maat en het materiaal

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  1. Oeh! Vind ik leuk! Mijn 2favorieten gecombineerd. Ik krijg gelijk inspiratie ❤

    1. Lisette Lisette Author says:

      Leuk, Nancy! Ben heeeeeel benieuwd wat je gaat maken. Deel het hier gerust als je wil (je kunt een afbeelding toevoegen aan een reactie).

Like
Close
Close