Mixed media met oude boeken

1.7K

Struinen en verzamelen doe ik niet alleen in de natuur, maar ook in mijn atelier. Zo gooi ik restjes aquarel-en tekenpapier nooit weg; ik hergebruik ze in collages, hier met pagina’s uit oude boeken. Het voordeel van restmateriaal is dat het mag ‘mislukken’ waardoor je veel vrijer kan creëren dan op nieuw (en vaak duur) aquarelpapier.

In deze mixed media kunstwerkjes gebruik ik alle materialen door elkaar. Je ziet hier kleurpotlood, aquarelpotlood (Derwent Graphitint*), Neocolor II*, inkt, aquarelverf, bister en pastelkrijt.

Oude boeken

Linda van Struinyoga nam een stapel oude boeken voor me mee. Ze had goed ingeschat dat een boek qua onderwerp of vormgeving wel iets moet triggeren om op die manier te kunnen gebruiken, dus koos ze voor boeken over filosofie en religie. Een schot in de roos!

Tip: als ik een boekpagina te nieuw vind ogen, haal ik er even een schuurpapiertje overheen. Het ziet er dan meteen al ouder en verweerder uit en potlood en krijt pakken ook beter op het ruwere oppervlak.

Inspiratiebord

In mijn hoofd spint zich alweer een nieuwe serie abstracte kunstwerkjes. Deze probeersels hangen nu aan mijn inspiratiebord. Nu is het een kwestie van bepalen hoe ik deze verder ga uitwerken… Maar grillig als mijn creatieve proces verloopt; kan het zomaar zijn dat het hierbij blijft. En ook dat is ok; want zijn ze niet al ontzettend leuk zo?

Lees ook:

+ Hoe een dode uil de start werd van een nieuw schetsboek
+ Zo haal je inspiratie uit een boek

Leuk artikel? Reageer of like:
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nancy
Nancy
1 jaar geleden

Oeh! Vind ik leuk! Mijn 2favorieten gecombineerd. Ik krijg gelijk inspiratie ❤

Like
Close
Close