Travel art kit in een blikje maken

151
Doen!

Deze kleine travel art kit bevat alle teken-en schildermaterialen die je nodig hebt onderweg.

M

et de vakantie in aantocht was ik op zoek naar een manier om zo compact mogelijk mijn tekenmaterialen mee te nemen. Wij kamperen in een oud VW busje, heel knus maar ook weinig ruimte. Nou levert dat ene etuitje niet echt problemen op, maar ik hou wel van een uitdaging dus ik zocht uit hoe klein ik een travel art kit kon maken. En deze is zo klein geworden – die past gemakkelijk in je tas of in je etui.

He who would travel happily must travel light

– Antoine de Saint-Exupery

De grootste uitdaging was ‘hoe neem ik water mee?’. Ik begon met een dagcreme tester doosje, maar dat neemt nog best wat ruimte in. Uiteindelijk kocht ik toch een Sakura Koi water Brush met waterreservoir. Daarnaast heb ik een klein leeg potje mee in mijn tas waar ik wat water in kan doen. De Sakura Koi schildert niet vervelend, maar mijn (op maat gezaagde) penseel van marterhaar is toch net even beter, dus ik vind het fijn om ze allebei te kunnen gebruiken. Als ik echt heel licht wil wandelen, neem ik geen extra water mee – dan is het waterpenseel voldoende.

Hier zie je het blikje in actie. Ja ik weet het, ik speel vals. Dat zijn heel veel schetsboekjes en pennen…

Travel art kit in een blikje

Equipment

 • Blikje: Barkleys (of ander klein blikje)
 • Kleine zaag of scherp stanleymes
 • Acrylmedium
 • 3D Glossy accents
 • Potlood
 • 4 napjes aquarelverf
 • Zelfklevend magneetplaat
 • Aquarelpenseel
 • Kneedgum
 • Stukje schuurpapier
 • Klein stukje keukenpapier
 • Klein stukje schetspapier

Let's create!

 • Zaag de potloden op lengte zodat ze in het blikje passen.
 • Je kunt potloden prima slijpen op een stukje schuurpapier. Dat scheelt een hoop ruimte! Knip een stukje schuurpapier op maat.
 • Ik zaagde een stukje van een van mijn aquarelpenselen af. Je kunt een reispenseel of penseel met waterreservoir kopen.
 • Zet onder elk aquarelnapje een stukje zelfklevend magneetplaat. Zo blijven ze in het blikje zitten en je kunt ze nog verplaatsen.
 • Maak een mengbakje van het deksel door deze in te smeren met acrylmedium. Op metaal zal aquarelverf niet prettig mengen, door het acrylmedium blijft het waterige mengsel wel op z'n plek.
 • Om echte mengbakjes te maken, maakte ik vakjes met 3D Glossy accents. Ik heb het niet getest, maar ik vermoed dat je dit ook met lijm kunt doen. Als het maar niet teveel wegvloeit, zodat het als een 'dijkje' opdroogt en het moet natuurlijk watervast zijn.
 • Voeg een stukje kneedgum en een schetspapiertje toe.

Notities

Struinkids: Een travel art kit is heel leuk om met of voor kinderen te maken. Laat ze zelf de kleuren aquarel uitkiezen en het blikje vullen met alle materialen. En daarna natuurlijk met een schetsboek op pad!
Keyword: Kinderen, Schilderen, Struinen

Heb jij ook een travel art kit gemaakt?

Ik ben benieuwd naar jouw resultaat! Laat hieronder een reactie achter of tag @struinkunst op Instagram en gebruik de hashtag #struinkunst 

 

Meepraten of heb je een vraag? Laat hier je reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.
Close