Travel art kit in een blikje maken

4.1K
Doen!
Deze kleine travel art kit bevat alle teken-en schildermaterialen die je nodig hebt onderweg.

Handig voor onderweg! Je favoriete teken- en schildermaterialen in één klein blikje: potlood, aquarelpotloden, aquarelverf, penseel, kneedgum en zelfs een ‘puntenslijper’.

Met de vakantie in aantocht was ik op zoek naar een manier om zo compact mogelijk mijn tekenmaterialen mee te nemen. Wij kamperen in een oud VW busje, heel knus maar ook weinig ruimte. Nou levert dat ene etuitje niet echt problemen op, maar ik hou wel van een uitdaging dus ik zocht uit hoe klein ik een travel art kit kon maken. En deze is zo klein geworden – die past zelfs in je binnenzak. Hieronder leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt en wat ik erin meeneem.

He who would travel happily must travel light

– Antoine de Saint-Exupery
Hier zie je het blikje in actie. Ja ik weet het, ik speel vals. Dat zijn heel veel schetsboekjes en pennen…

Water meenemen

De grootste uitdaging was ‘hoe neem ik water mee?’. Ik begon met een dagcrème tester doosje, maar dat neemt nog best wat ruimte in. Uiteindelijk kocht ik een Sakura Koi water Brush met waterreservoir*. Het water zit dan al in je penseel; compacter kan bijna niet.

Travel art kit in een blikje

Gereedschap

 • Kleine zaag of scherp stanleymes

Nodig

 • Klein blikje, bijvooorbeeld van Barkleys
 • 4 napjes voor/met aquarelverf
 • Zelfklevend magneetplaat
 • Acrylmedium
 • 3D Glossy accents (optioneel)

In het blikje:

 • Potloden
 • Aquarelverf
 • Aquarelpenseel
 • Kneedgum
 • Stukje schuurpapier
 • Stukje keukenpapier
 • Stukje schetspapier

Instructies

 • Zaag de potloden op lengte zodat ze in het blikje passen.
 • Je kunt potloden prima slijpen op een stukje schuurpapier. Dat scheelt een hoop ruimte! Knip een stukje schuurpapier op maat.
 • Je kunt een aquarelpenseel in het blikje doen door een stukje van het handvat af te zagen. Je kunt ook een reispenseel of penseel met waterreservoir kopen.
 • Zet onder elk aquarelnapje een stukje zelfklevend magneetplaat. Zo blijven ze in het blikje zitten en je kunt ze nog verplaatsen.
 • Maak een mengbakje van het deksel door deze in te smeren met acrylmedium. Op metaal zal aquarelverf niet prettig mengen, door het acrylmedium blijft het waterige mengsel wel op z'n plek. Let op: acrylmedium is ook gewoon acrylverf. Lees hier hoe je dit zo veilig mogelijk voor het milieu gebruikt.
 • Om echte mengbakjes te maken, maakte ik vakjes met 3D Glossy accents. Ik heb het niet getest, maar ik vermoed dat je dit ook met lijm kunt doen. Als het maar niet teveel wegvloeit, zodat het als een ‘dijkje’ opdroogt en het moet natuurlijk watervast zijn.
 • Voeg een stukje kneedgum en een schetspapiertje toe.

Notities

Struinkids: Een travel art kit is heel leuk om met of voor kinderen te maken. Laat ze zelf de kleuren aquarel uitkiezen en het blikje vullen met alle materialen. En daarna natuurlijk met een schetsboek op pad!

Alle materialen die in het blikje passen

kunstblikje voor onderweg

Heb jij een travel art kit in een blikje gemaakt? Inspireer anderen en deel het in een reactie hieronder.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hedda
Hedda
3 jaren geleden

Ik ben mijn eigen travelkit aan het samenstellen. Welke aquarelkleuren neem jij mee de duinen in? Ik vind het lastig een keuze te maken.

Hedda
Hedda
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lisette

Dank je. Waarschijnlijk is het idd een kwestie van gewoon kiezen en gaan. I.p.v. eindeloos nadenken haha

Like
Close
Close