Mijn Struinuitrusting – de basis

1.3K
Deel 1

In deze serie laat ik je zien met welke materialen ik werk.

Als ik op pad ga voor een wandeling neem ik meestal mijn camera en wat schetsspullen mee. Alles past in mijn kleine (17 liter) rugzak en dan heb ik zelfs nog ruimte over voor boterhammen, flesje water, een boek en een regenjasje.

buiten tekenen etui

Dit neem ik mee als ik ga wandelen

Een schetsboek
Op de foto zie je een vierkante Talens Art Creation (15×15 cm).

Grote etui
Mijne tui van Nomad is een flinke etui waar veel inpast. De pennen of potloden die ik voor het grijpen wil hebben, zitten in de lusjes op de bovenste flap. In dit vak zit meestal wel een vulpen (niet watervast) en vaak ook een Pigma Micron (watervast). In het grote vak eronder zitten meer pennen en potloden en achter de ritsjes zitten de dingen die handig zijn, maar die ik niet zo vaak nodig heb.

Tekenpas
Nee, dit heeft niets te maken met een pas om ergens te mogen tekenen. Ik heb het hier over de akelige beestjes die lyme over kunnen dragen. Als je buiten in het bos of duin gaat tekenen, loop je nou eenmaal risico op een teek. Daarom heb ik altijd een tekenpas bij me; een plastic kaartje die je kunt gebruiken als tekentang om teken direct te verwijderen.

Verrekijker
Je weet maar nooit wat voor leuks je in de verte ziet. Vooral als je een tijdje stil zit te tekenen, gaan de dieren weer hun gewone gang. De perfecte kans om vogels of wild te spotten!

Fototoestel
De camera van mijn telefoon is behoorlijk goed, maar soms is het gewoon fijn om ook een ‘echte’ camera te gebruiken. Meestal is dat een spiegelreflex en als ik geen zin heb in gesjouw kies ik voor mijn compacte systeemcamera van Sony. Hij heeft een kantelbaar scherm, handig als je onder vreemde hoeken of vlak boven de grond wilt fotograferen (en dat wil je! ♥).

In mijn etui (mei 2020):

De inhoud van mijn etui wisselt voortdurend. Op dit moment zitten deze materialen in mijn etui:

Blikje aquarelverf
Als ik nog lichter wil wandelen neem ik alleen het blikje met aquarelverf mee. Ik vervang dan een paar van de napjes aquarelverf door enkele kleine potloden en ik haak één vulpen of fineliner aan mijn schetsboek.

Wat is jouw standaard uitrusting tijdens het wandelen of buitentekenen? Deel het gerust in een reactie hieronder.

Leuk artikel? Reageer of like:
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close