Mijn Struinuitrusting

1.6K
Struintip
Ga mee naar buiten, op zoek naar de leukste struinplekken en al het moois in de natuur. In deze serie vind je wandelingen, natuurinspiratie en natuurfotografie tips.

Als ik op pad ga om te wandelen, neem ik bijna altijd mijn camera en vaak ook schetsspullen mee. Alles zo compact mogelijk, zodat het in mijn kleine rugzak past met nog genoeg ruimte voor een jasje, boek, flesje water, thee en wat boterhammen. Kijk je mee?

buiten tekenen etui

Tekenspullen

Schetsboek
Onderweg neem ik een wat kleiner schetsboek mee. Op de foto zie je een vierkante Talens Art Creation (15×15 cm). Ik gebruik ook graag een wat dikker schetsboek van Seawhite of Brighton. Op Een schetsboek kiezen lees je meer schetsboekentips.

Grote etui
Mijn etui van Nomad is lekker ruim, zodat er veel in past. De pennen of potloden die ik voor het grijpen wil hebben, zitten in de lusjes op de bovenste flap. In dit vak zit meestal wel een vulpen en vaak ook een Pigma Micron fineliner. In het grote vak eronder zitten meer pennen en potloden en achter de ritsjes zitten dingen die handig zijn, maar die ik niet zo vaak nodig heb, zoals een schaar of mesje.

Andere handige dingen

Tekenpas
Nee, dit heeft niets te maken met een pas om ergens te mogen tekenen. Ik heb het hier over de akelige beestjes die lyme over kunnen dragen. Als je buiten in het bos of duin gaat tekenen, loop je nou eenmaal risico op een teek. Daarom heb ik altijd een tekenpas bij me; een plastic kaartje die je kunt gebruiken als tekentang om teken direct te verwijderen.

Verrekijker
Je weet maar nooit wat er op je pad komt. Vooral als je een tijdje stil zit te tekenen, gaan de dieren weer hun gewone gang. De perfecte kans om vogels of wild te spotten!

Fototoestel
De camera van mijn telefoon is behoorlijk goed, maar er gaat niets boven een ‘echte’ camera, omdat je meer creatieve effecten – zoals een mooie scherptediepte – kunt bereiken. Bovendien kun je fotograferen zonder afgeleid te worden door je mobiel. Ik heb een Canon Eos RP* met een prime lens van 85mm* en 35mm*. Wat fijn is, is dat deze camera een kantelbaar scherm heeft. Handig als je onder vreemde hoeken of vlak boven de grond wilt fotograferen (en dat wil je! ♥).

Tip: Wil je niet meteen een hele dure camera kopen dan kun je kijken naar een tweedehands of je laten adviseren over een goed instapmodel. Beknibbel liever niet op het objectief (de lens) – veel mensen onderschatten hoeveel invloed deze heeft op je foto’s.

In mijn etui:

Wat je meeneemt is heel persoonlijk en afhankelijk van met welke technieken je werkt. De materialenlijst hieronder is wat ik gebruik voor als ik allround wil tekenen en erg geschikt voor natuurtekenen in uiteenlopende stijlen.

Blikje aquarelverf
Als ik nog lichter wil wandelen neem ik alleen het blikje met aquarelverf mee. Ik vervang dan een paar van de napjes aquarelverf door enkele kleine potloden en ik haak één vulpen of fineliner aan mijn schetsboek.

Wat is jouw standaard uitrusting tijdens het wandelen of buitentekenen? Deel het gerust in een reactie hieronder.


Leuk artikel? Reageer of like:
Abonneer
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close
0
Schrijf een reactiex