Mijn Struinuitrusting – de basis

1.2K
Deel 1

De inhoud van mijn etui verandert voortdurend, afhankelijk van waar ik op dat moment mee bezig ben. Door de favoriete materialen van 'het' moment in één etui te doen, heb ik alle materialen altijd voor het grijpen. In deze serie zie je wat er op dit moment in mijn etui zit.

Als ik in mijn eentje op pad ga voor een wandeling neem ik meestal wat schetsspullen mee. Ik hou me altijd aan ’travel light’ (ik probeer dit ook in figuurlijke zin in mijn leven toe te passen) dus alles moet in mijn kleine (17 liter) rugzak passen. Ik heb dan nog zat ruimte over voor boterhammen, flesje water, een boek en een jasje, terwijl ik toch alles – inclusief aquarelverf – bij me heb.

Dit neem ik mee als ik ga wandelen

Een schetsboek
In dit geval een vierkante Talens Art Creation (15×15 cm).

Etui van Nomad
Dit is een flinke etui waar veel inpast. De pennen of potloden die ik voor het grijpen wil hebben, zitten in de lusjes op de bovenste flap. In dit vak zit meestal wel een vulpen en vaak ook een Pigma Micron. In het grote vak eronder zitten nog meer pennen en achter de ritsjes zitten de dingen die handig zijn, maar die ik niet zo vaak nodig heb.

Tekenpas
Nee, dit heeft niets te maken met een pas om ergens te mogen tekenen. Ik heb het hier over de akelige beestjes die lyme over kunnen dragen. Als je buiten in het bos of duin gaat tekenen, loop je nou eenmaal risico op een teek. Daarom heb ik altijd een tekenpas – een plastic teken ’tang’ formaatje credit card – in mijn tas of etui.

Verrekijker
Je weet maar nooit wat voor leuks je in de verte ziet. Vooral als je een tijdje stil zit te tekenen, gaan de dieren weer hun gewone gang. De perfecte kans om vogels te spotten!

Fototoestel
De camera van mijn telefoon is behoorlijk goed, maar soms is het gewoon fijn om ook een ‘echte’ camera te gebruiken. De spiegelreflex vind ik altijd zo’n gesjouw en daarom is mijn compacte systeemcamera van Sony een uitkomst. Hij heeft een kantelbaar scherm, handig als je onder vreemde hoeken of vlak boven de grond wil fotograferen (en dat wil je! ♥).

In de etui (mei 2020):

De inhoud van mijn etui wisselt voortdurend. Op dit moment zitten deze materialen in mijn etui:

Blikje aquarelverf
Als ik nog lichter wil wandelen neem ik alleen het blikje met aquarelverf mee (zie bij Lees ook). Ik vervang dan een paar van de napjes met verf door wat kleine potloden en ik haak één vulpen of fineliner aan mijn schetsboek.

Lees ook:

+ Travel art kit in een blikje maken
+ In mijn travel art kit – mrt 2021


Like of reageer op dit artikel:
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close