Mijn Struin-uitrusting

336

Als ik in mijn eentje op pad ga voor een wandeling neem ik meestal wat schetsspullen mee. Ik hou me altijd aan ‘travel light’ (ik probeer dit ook in figuurlijke zin in mijn leven toe te passen) dus alles moet in mijn kleine (17 liter) rugzak passen. Ik heb dan nog zat ruimte over voor boterhammen, flesje water, een boek en een jasje, terwijl ik toch alles – inclusief aquarelverf – bij me heb.

Mijn paklijst

Een schetsboek
In dit geval een vierkante Talens Art Creation (15×15 cm).

Lees hier meer over schetsboeken

Etui van Nomad
Dit is een flinke etui waar veel inpast. De pennen of potloden die ik voor het grijpen wil hebben, zitten in de lusjes op de bovenste flap. In dit vak zit meestal wel een vulpen en vaak ook een Pigma Micron. In het grote vak eronder zitten nog meer pennen en achter de ritsjes zitten de dingen die handig zijn, maar die ik niet zo vaak nodig heb.

Tekenpas
Nee, dit heeft niets te maken met een pas om ergens te mogen tekenen. Ik heb het hier over de akelige beestjes die lyme over kunnen dragen. Als je buiten in het bos of duin gaat tekenen, loop je nou eenmaal risico op een teek. Daarom heb ik altijd een tekenpas – een plastic teken ‘tang’ formaatje credit card – in mijn tas of etui. Bij (bijvoorbeeld) Landschap Noord-Holland kun je een tekenpas aanvragen.

Verrekijker
Je weet maar nooit wat voor leuks je in de verte ziet. Vooral als je een tijdje stil zit te tekenen, gaan de dieren weer hun gewone gang. De perfecte kans om vogels te spotten!

Lees hier wat de voordelen zijn van buiten tekenen

Fototoestel
De camera van mijn telefoon is behoorlijk goed, maar soms is het gewoon fijn om ook een ‘echte’ camera te gebruiken. De spiegelreflex vind ik altijd zo’n gesjouw en daarom is mijn compacte systeemcamera van Sony een uitkomst. Hij heeft een kantelbaar scherm, handig als je onder vreemde hoeken of vlak boven de grond wil fotograferen (en dat wil je! ♥).

In de etui (op dit moment):

 • Lamy Joy (ja, je ziet het goed. Ik heb er twee; op de ene zit een smalle en op de andere een brede kalligrafie punt)
 • Vulpen met gebogen punt (bent nib of fude pen)
 • Pentel brush
 • Pigma micron PN, 03, 08 en brush
 • Lamy Safari met paarse inkt
 • Extra penpunt voor de Lamy Joy
 • Posca wit
 • Gelly roll wit
 • Potlood (B)
 • Penseel met waterreservoir
 • Aquarelpenselen
 • Schuurplankje om potloden te slijpen
 • Twee klemmetjes om de bladzijden van het schetsboek vast te zetten tegen de wind
 • Blikje aquarelverf
 • Klein schaartje (niet op de foto, note to self: schaartje zoeken)

Blikje aquarelverf
Als ik nog lichter wil wandelen neem ik alleen dit blikje mee. Ik vervang dan een paar van de napjes met verf door wat kleine potloden en ik haak één vulpen of fineliner aan mijn schetsboek.

Hier lees je hoe je van zo’n blikje een mini travel art kit maakt

Hoe ziet jouw struin-uitrusting eruit?

Laat het weten in een reactie of tag @struinkunst op Instagram en gebruik de hashtag #struinkunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Like
Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.
Close