Kijkje in mijn atelier #2

789

Manlief en ik zijn op avontuur, op zoek naar een nieuwe plek om te wonen en te creëren. We verkochten ons huis, zonder dat we iets nieuws op het oog hadden. Het enige dat we wisten: hier willen we niet voor altijd wonen en we willen groener en rustiger wonen, liefst buiten de Randstad. Het plan? Huis verkopen (gelukt). Tijdelijk iets huren (ook gelukt). Rustig om ons heen kijken hoe en waar we willen wonen.

En zo komt het dat we tijdelijk in Noordwijk wonen. Ook hier heb ik weer een eigen atelierruimte. Kijk je mee?

Struinmaterialen en inspiratiehoekjes

Heerlijk he, dat uitzicht op het groen? In de vensterbanken staan potten met mooie natuurmaterialen en op het grote werkblad heb ik een inspiratiehoekje gemaakt. Door inspirerende materialen en de projecten waar ik aan werk in het zicht te zetten, raak ik telkens weer geïnspireerd als ik mijn atelier binnenstap. Ik gebruik de hoekjes ook als decor voor mijn foto’s.

Een mix van textiel en papier

In ons vorige huis had ik naast een atelier ook een kamer voor mijn grote weefgetouw. Het weefgetouw kon helaas niet mee en veel weefgaren en textiel heb ik weggedaan. Dat was even slikken, maar weet je? Het levert ook overzicht op. Doordat mijn naaimachine een vaste plek heeft en papier, textiel en schildermaterialen bij elkaar staan, ontstaat er een nog grotere kruisbestuiving tussen al die technieken.

De kracht van beperking

Van twee atelierruimtes naar een atelier. Groter is niet altijd beter en meer spullen hebben, maakt je niet creatiever. Sterker nog; ik geloof in de kracht van beperking. Dat dwingt je om wat je wel hebt te waarderen en om creatieve materialen op nieuwe manieren te gebruiken.

Ons avontuur en de verhuizing zorgen ervoor dat we bewuster nadenken over wat we meenemen en wat we achterlaten. We zijn ook voorzichtiger met het kopen van nieuwe spullen. Heel binnenkort zetten we de volgende stap. Opnieuw een moment om de balans op te maken en nog verder te minimaliseren.

Vind je het leuk om een foto van jouw eigen atelier of werkplek te delen? Dat kan in een reactie hieronder. Wil je tips voor het inrichten van een eigen atelier of werkplek? Die vind je hier.

Abonneer
Mail mij:
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Digna
4 maanden geleden

Wat een heerlijke werkplek. Ik doe alles op de eettafel en moet elk avond alles opruimen. Heel onhandig en onoverzichtelijk. Maar wel gezellig

Alice Pardon
4 maanden geleden

Beste Lisette,
Je teksten zijn geweldig en ik lees ze met veel plezier. Ik zie overeenkomsten in het gebruik van materialen en onze gemene deler de natuur. Lieve groetjes Alice

FA49943C-4622-47C2-AD4D-0B589633F415.jpeg
Like
Close
Close