Logo, branding en website Lottie Bakt

7 september 2023

Keramiste Lottie vroeg mij om haar te helpen met haar website. “En een logo! Want ik heb nog geen huisstijl, niks”. Na een uitgebreide sessie met thee uit – hoe kan het ook anders – mooie keramieken mokken, ging ik met Lotties visie aan de slag.

De branding

Het leuke aan werken met andere creatieven is dat ze zelf de mooiste ideeën inbrengen, waar mijn eigen creativiteit weer van gaat stromen. En zo verwerkte ik onze gezamenlijke liefde voor vogels, veren en natuurlijke vormen in de branding. Koos ik voor kleuren die helemaal aansluiten bij wat Lottie wil uitstralen. En nam ik een uitgebreide tone of voice op in het brandbook om Lottie uit te dagen de zintuigen van haar websitebezoekers aan te spreken. Keramiek kun je via een website immers niet vasthouden, dus zul je die ervaring in woord en beeld moeten creëren.

In haar atelier liet Lottie mij een handgemaakte stempel met de letters LoT zien. Al haar keramiek draagt aan de onderzijde dit merkteken. Ik gebruikte deze stempel als basis voor het logo. Eenvoudig, maar wel speels. Geen poespas, net als Lottie zelf.

De teksten

Met mijn tone of voice en schrijftips schreef Lottie al haar teksten zelf. En wat een resultaat! Als schrijver smul ik van zinnen als ‘Zie je ze al staan op tafel, met een beetje sojasaus of rijst?’ en ‘Vind je het leuk om met mij samen te werken? Laat het weten, geven we er samen een draai aan’.

De portretfoto

Ook de portretfoto maakte ik. Dat was een vrij spontane actie tijdens het brainstormen over de website. Het resultaat is een heerlijk spontane foto voor Lotties (jaloersmakend leuke) vogelbehang.

De website

Voor de realisatie van de website werkte ik samen met Lisette van MixUp Art. Zij vertaalde mijn ontwerp in een werkende website en voegde daar weer aan toe. Zo hebben de iconen op de homepage een mooie mouse-over gekregen en werkte zij het contactformulier en alle praktische zaken rondom een website uit, zoals de webwinkel, een disclaimer en de cookiemelding.

Bekijk de website van Lottie Bakt

Zo nu en dan help ik andere creatieven bij het ontwikkelen van hun logo, huisstijl of website. Interesse? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close