Laat me over je waken

16 augustus 2022

“Wat ontroerend. Geborgenheid, liefde, zachtheid… En ook een triest vleugje. Iets dat ooit was?” Met deze woorden reageerde Jiska op Facebook toen ik de eerste foto van dit struinkunstwerkje deelde. En dat is nou precies waar ik het voor doe! Het vertellen en oproepen van verhalen.

Verhalen verweven

In tekenen is het weven van verhalen schreef ik al dat ik vaak achteraf pas een titel voor mijn werk bedenk. Soms springt er, puur op basis van mijn gevoel, een woord of een zin in mijn hoofd. En nog mooier vind ik het als ik daarbij geïnspireerd wordt door de mensen die naar het kunstwerkje kijken. Zo is het verhaal niet alleen mijn verhaal, maar ook dat van jou.

Intuïtief

Mijn werk ontstaat grotendeels intuïtief. Ik begin vaak, net als bij een mandala, in het midden en bouw vanuit daar voort. Het mooie van deze manier van werken, is dat ik zelf ook nog heel veel kan ontdekken in wat ik zelf maak. Zo doen de vormen me denken aan een maan, aan reizen in een bootje en inderdaad… aan geborgenheid.

De gebruikte materialen zijn uiteenlopend; de ronde, gestikte vormen bestaan uit stukjes wol, verder bevat het kunstwerkje handgedrukt papier, boekpapier, vilt en een ornamentje van klei. De achtergrond is gemaakt van handgeschilderd papier en handgeweven stof. Het kunstwerkje heb ik tenslotte in een passe partout gestikt.

Samenspel van beeld en tekst

Voor ik de titel koos, probeerde ik de Franse tekst te ontcijferen. Mijn Frans is (understatement) best slecht, dus ik heb eigenlijk geen idee wat er precies staat (hopelijk niet iets heel geks. Het papier komt uit een horrorboek, dus het kan). Een van de woorden die ik kon ontcijferen was eveilla en dat betekent ‘wakker geworden’ of ‘ontwaken’. Daarop plopte de titel ‘Laat me over je waken’ in mijn hoofd. C’est tout.

Dit kunstwerk is te koop. Hier vind je meer informatie. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt of het eerst in het echt wilt zien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

  1. Avatar Mary Kelder says:

    Ik zag je bezig bij zin in morgen op tv en herkende mijn liefde voor struinen en schoonheid zien in ogenschijnlijk onbelangrijke dingen. Ik wil er iets van maken…maar doe het vaak niet. Je inspireert me om aan de slag te gaan. Mooi werk ook!

Like
Close
Close