Struinkunst in ‘t Overbosch

2.2K

Lees de liveblog over hoe ik – en tientallen andere kunstenaars – kunst maakte in ‘t Overbosch in Voorhout. Ik liet me verrassen; zonder vooropgezet plan, eerst lekker struinen in het bos, luisteren naar verhalen over deze plek, schetsen en notities maken in mijn schetsboek en daarna ontdekken welke thema’s er ontstaan. Beleef het mee in dit liveblog.

Aan alle vrijwilligers, kunstenaars, iedereen die langskwam, meelas, reageerde, een kunstwerkje kocht of op mij stemde. Dankjewel! Tot volgend jaar ♡

Liveblog: Zaterdag 14 augustus

10.30u – Ik ben er! Je herkent me wel aan mijn tas. Nu eerst lekker struinen en dan een plekje zoeken om kunst te maken. Wat een fijn bos is dit; vol struinpaadjes, dwars door de brandnetels (stok mee!) en er is van alles te ontdekken.

13.30u – Ik heb mijn kampementje opgebouwd; een zelfgebouwd waslijntje van gevonden stokken en meegebracht touw. Ik heb vanmorgen al zoveel mooie verhalen gehoord! Dit snippertje bos blijkt een stukje ‘oerbos’ te zijn. Het was vroeger een groot bos, samen met het Keukenhofbos. Al die eeuwen heeft het dus weten te overleven en is het de dans van afgraving en bollenteelt ontsprongen.

15.00u – Verhalen, blaadjes en verloren confetti – het begin van een kunstwerk in wording. Als een mandala begin ik in het midden en laat ik het stap voor stap ontstaan.

Liveblog: 15 augustus

11.30u – Ha ha live bloggen wordt een uitdaging vandaag. Het is zo gezellig! Mooie gesprekken en spontaan blaadjesslingers rijgen met kinderen. Ik geniet!

13.00u – Tussendoor probeer ik nog wat te werken aan mijn kunstwerk…

14.00u – En er werd meegetekend….

15.30u – Het kunstwerk is nog niet klaar, maar krijgt al wel vorm. Ik kijk nu al terug op een geweldig weekend vol mooie verhalen en ontmoetingen.

Het eindresultaat

Na afloop heb ik het kunstwerk in mijn atelier uitgewerkt en gaf ik het de titel ‘Aan het einde van het bos’ mee. Het werk is inmiddels verkocht. Hier vind je meer detailfoto’s en lees je over de titel.

Over Kunst in ‘t Overbosch

Kunst in ‘t Overbosch vindt elk jaar plaats in augustus. Kunstenaars maken ter plekke kunst in het bos en er zijn muziek-en toneelacts. De kunst die je kunt ontdekken is heel divers; van schilderen tot houtsnede, van mozaïek tot vilten en natuurlijk ook struinkunst! Speciaal voor kinderen van 5-12 jaar is er op zondag ‘Kunst voor Kids’.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willy
2 jaren geleden

Klinkt geweldig! Helaas voor mij wel een beetje ver 🙁 Ik volg het op de voet en wie weet…

Roelien
Roelien
2 jaren geleden

Hoi Lisette. Leuke plannen. Zaterdag ben ik nog op Texel maar zondag kom ik je opzoeken. En dan maar hopen dat ik je kan vinden. Maar leuk hoor!!! Tot zondag. Groetjes Roelien

Jannie Kamerman
Jannie Kamerman
2 jaren geleden

Hoi Lisette, ik ben zaterdag aanwezig tussen 11 en 12 uur.
Liefs Jannie

Mam
Mam
2 jaren geleden

Wat heb je een heerlijk plekje uitgekozen, in het bos onder de bomen.
Ik vond het heerlijk om je aan het werk te zien 🥰

Like
Close
Close