Reiskoffertje vol kunst

1.6K
DIY
Ontdek hoe leuk het is om te werken met gerecyclede materialen. Hier vind je nog meer zelfmaak ideeën.

Heb je geen ruimte voor een eigen werkplek of atelier? Of vind je het, net als ik, leuk om onderweg, knus aan de eettafel of in de tuin te werken? In plaats van een, soms net te kleine, etui kun je ook kiezen voor een houten koffertje. Zo heb je al je tekenmaterialen binnen handbereik en onder het elastiek op de deksel kun je schetsboeken, extra papier of boeken meenemen.

Je eigen kunstkoffertje

Gereedschap

  • Hamer en stoffeerders nagels of spijkers met brede kop

Nodig

  • Houten koffertje met vakjes, let erop dat de randen van de deksel stevig genoeg zijn om er spijkers in te slaan
  • Breed elastiek (tip: vaak te vinden in kringloopwinkels)

Instructies

  • Sla een uiteinde van het elastiek om en leg dit op een rand van de deksel van het koffertje.
  • Zet vast met enkele nagels.
  • Breng wat spanning op het elastiek, bepaal de juiste lengte en knip het elastiek een halve cm ruimer af.
  • Sla ook dit uiteinde om en zet vast.
  • Herhaal voor het tweede elastiek.
  • Vul het koffertje naar wens. Gebruik etuitjes, mapjes, blikjes of kleine blisterverpakkingen om alles een plek te geven.
  • Tip: als bepaalde spullen in het koffertje niet op hun plek blijven zitten, kun je ze ook hier vastzetten met elastiek.

Projectkoffertje

Ik gebruik het koffertje niet alleen onderweg, maar ook in mijn atelier als projectkoffertje. De inhoud pas ik aan, aan het project waaraan ik werk. Zo heb ik alle materialen voor dat project bij elkaar. In de foto helemaal bovenaan heb ik het koffertje ingericht voor de Pakjes Kunst, editie voorjaar 2022.

Deze zelfopgelegde beperking in materialen zorgt voor overzicht. Zo hoef je niet te zoeken en heb je minder ‘keuzestress’. Het zorgt er ook voor dat alle kunstwerkjes mooi bij elkaar passen, omdat je telkens dezelfde kleuren en papiersoorten gebruikt. Dus zelfs als je een eigen atelier hebt, is zo’n koffertje een uitkomst!

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tineke
2 dagen geleden

Vorige maand maakte ik ook een koffertje. Om mee te nemen op reis, als het lopen toch nog steeds niet zo goed gaat. Ik gebruikte afbeeldingen van the Graphics Fairy (o.a. met verf swatches) en als basis een kartonnen doos met handvat waar ooit een mini laptopje in zat. Ik vulde met zee gerelateerde spulletjes (papiertjes, wat acryl verf, stempeltjes, pennen). Hij ging afgelopen week mee naar Normandië. Het enige… Lees verder »

coffret d
Like
Close
Close