Reiskoffertje vol kunst

Rating: 0.00
(0)
23 mei 2022

Heb je geen ruimte voor een eigen werkplek of atelier? Of vind je het, net als ik, leuk om onderweg, knus aan de eettafel of in de tuin te werken? In plaats van een, soms net te kleine, etui kun je ook kiezen voor een houten koffertje. Zo heb je al je tekenmaterialen binnen handbereik en onder het elastiek op de deksel kun je schetsboeken, extra papier of boeken meenemen.

Reiskoffertje kunst

Je eigen kunstkoffertje

Nodig

 • Hamer en stoffeerders nagels of spijkers met brede kop

Materialen
  

 • Houten koffertje met vakjes, let erop dat de randen van de deksel stevig genoeg zijn om er spijkers in te slaan
 • Breed elastiek (tip: vaak te vinden in kringloopwinkels)

Instructies
 

 • Sla een uiteinde van het elastiek om en leg dit op een rand van de deksel van het koffertje.
 • Zet vast met enkele nagels.
 • Breng wat spanning op het elastiek, bepaal de juiste lengte en knip het elastiek een halve cm ruimer af.
 • Sla ook dit uiteinde om en zet vast.
 • Herhaal voor het tweede elastiek.
 • Vul het koffertje naar wens. Gebruik etuitjes, mapjes, blikjes of kleine blisterverpakkingen om alles een plek te geven.
 • Tip: als bepaalde spullen in het koffertje niet op hun plek blijven zitten, kun je ze ook hier vastzetten met elastiek.
Auteur: Struinkunst
Voor: Beginners
Techniek: Schilderen, Tekenen

Projectkoffertje

Ik gebruik het koffertje niet alleen onderweg, maar ook in mijn atelier als projectkoffertje. De inhoud pas ik aan, aan het project waaraan ik werk. Zo heb ik alle materialen voor dat project bij elkaar. In de foto helemaal bovenaan heb ik het koffertje ingericht voor de Pakjes Kunst, editie voorjaar 2022.

Deze zelfopgelegde beperking in materialen zorgt voor overzicht. Zo hoef je niet te zoeken en heb je minder ‘keuzestress’. Het zorgt er ook voor dat alle kunstwerkjes mooi bij elkaar passen, omdat je telkens dezelfde kleuren en papiersoorten gebruikt. Dus zelfs als je een eigen atelier hebt, is zo’n koffertje een uitkomst!

Reiskoffertje van Tineke

Deel jouw struinkunst

Heb je iets gemaakt met deze kunstles? Laat in een reactie weten wat je ervan vond of deel het resultaat op het prikbord of op Instagram o.v.v. #struinkunst en tag @struinkunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel deze kunstles
Reacties

 1. Vorige maand maakte ik ook een koffertje. Om mee te nemen op reis, als het lopen toch nog steeds niet zo goed gaat. Ik gebruikte afbeeldingen van the Graphics Fairy (o.a. met verf swatches) en als basis een kartonnen doos met handvat waar ooit een mini laptopje in zat. Ik vulde met zee gerelateerde spulletjes (papiertjes, wat acryl verf, stempeltjes, pennen). Hij ging afgelopen week mee naar Normandië. Het enige wat ik gebruikte was het schaartje om de dikke stukken van gevonden zeewier te knippen (die ging ik drogen – bloemenpers apart mee). Toch voelde het goed dat het koffertje mee was. Ik had meer zin om te lezen en naar de zee te kijken (die zagen we vanuit het huisje en vanaf het terras), ook al zat ver lopen er nog niet in. Nu thuis bezig met het al gedecoreerde schetsboek om een mini vakantie journal te maken.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Wat een prachtig en inspirerend koffertje Tineke! Mooi dat het helemaal in het thema van jouw vakantie en je project is. Ontzettend leuk ook dat je zo een kartonnen koffertje hebt kunnen hergebruiken. Fijn dat je, ondanks dat je niet ver kon lopen, zo hebt kunnen genieten van de zee. Heel benieuwd naar het vakantie journal wat hieruit gaat ontstaan…

Like
Close
Close