Kleine struinkunst in laagjes

496

Ik ben een priegelaar en een knutselaar. Dit inzicht over mezelf had ik eigenlijk nog maar pas. Jarenlang woonde ik met manlief in een klein huisje, waar geen ruimte was voor het maken van grote schilderijen. Ik tekende met houtskool, potlood, krijt, ik schilderde met aquarel en ik werkte met lapjes vilt en textiel en het liefst gooide ik alles door elkaar.

Meer ruimte

Al die jaren droomde ik van een eigen atelier met een schildersezel om ‘echte’ grote schilderijen te maken. Vijf jaar geleden kwam die droom uit; een groter huis met een zolder helemaal voor mij alleen (hier kun je even spieken). En in de kringloop vond ik ook nog eens een schildersezel. Het was ‘meant to be’. Het ene na het andere schilderij rolde uit mijn atelier (en zelfs die waren niet enorm groot, de grootste was 90x90cm).

Toch bleef ik telkens het liefst klein werken. Onder invloed van het boek ‘Sketchbook explorations’ (lees hier de review) begon ik ook weer met het maken van dit soort gelaagde mixed media kunstwerkjes, deze keer in mijn schetsboeken.

Kunst in het klein

Ik heb dus jarenlang gedroomd van grote schilderijen maken en nu ontdek ik dat ik priegelen in het klein gewoon nog steeds heerlijk vind. Het is zo zen om te doen en ik kan er helemaal mijn creatieve ei in kwijt. Zelfs mijn laatste kunstcollectie is klein. Eigenlijk ben ik terug waar het ooit begon, maar dan wel met allemaal nieuwe inzichten, soms nog een spetter acryl en een fijn plek om te werken. ‘Het kan verkeren‘ zegt men dan zo mooi…

Klein, kleiner, kleinst

Voor Pakje Kunst maak ik regelmatig mini kunst en de kleinste vorm van kunstwerkjes die ik maak zijn inchies. Hier lees je wat dit zijn en hoe je ze zelf maakt.

guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bas Meester
Bas Meester
5 maanden geleden

Wat een leuke pagina! Allemaal nieuwe woorden, begrippen, werkvormen. Inspirerend. Ik teken, schilder, maak wel eens wat in pur-schuim en ik maakte een paar jaar terug wat leporello’s.

Like
Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close