Kijkje in mijn atelier #3

28 november 2023

Begin dit jaar ben ik verhuisd. Hoog tijd voor een kijkje in mijn nieuwe atelier! In Her Studio magazine had de primeur, zij plaatsten een 10 pagina groot artikel met interview en foto’s, waarin ik vertel over mijn atelier en mijn creatieve proces. Hier laat ik je nog wat meer foto’s zien. Veel plezier en hopelijk krijg je weer inspiratie voor jouw eigen atelier of werkplekje!

Kijkje in mijn nieuwe atelier

Inspiratiehoekjes en natuurvondsten

In mijn atelier vind je opnieuw veel inspiratiehoekjes vol natuurvondsten, kunstwerkjes en half af hier wordt nog aan gewerkt materiaal. Het inspiratiebord is gemaakt van canvas dat ik op een schilderijframe heb gespannen. Met spelden kan ik er van alles opprikken.

Mijn nieuwe atelier

Mijn atelier bevindt zich in de meest markante ruimte van ons huis. Het is een knusse plek onder de monumentale balken. Minder ramen dan mijn vorige atelier, maar zeker niet minder ‘buiten’. Hier hoor je de wind om het dak fluisteren, kletsend met de vogels. Voorbijgaande gesprekken van wielrenners op de weg. Af en toe ook het intense geronkt van een rits oldtimers. Al het geluid is hier dichtbij, maar de wereld voelt ver weg. Een beetje als een holletje waar iedereen aan voorbij gaat zonder op te merken dat er iemand woont. Geborgen creëren in rust.⁠

Kijkje in mijn nieuwe atelier met ladekasten

Dit is mijn derde atelier en mijn liefde voor laatjes blijft. De oude Ikea (Moppe) kastjes verhuisden trouw mee. Hieronder zie je mijn kunstproject koffertje vol kleine vondsten, mijn travel art blikje en materialen voor het grijpen.

Project koffertje kunst

Ik deel mijn atelier met de logeerkamer dus hoe leuk is het om juist de boekenkast naast het bed te zetten. Hopelijk raken onze logees ook weer geïnspireerd…

Boekenkast in atelier

De kleurrijke quilt op het bed is handgemaakt door mijn moeder van – heel struinkunstig – restjes van de quilts die ze tot nu toe maakte.

Mijn liefde voor boeken vind je ook hier terug, zoals dit oude boek als ‘display’, gekocht vanwege de mooie kaft en de bijzondere inhoud – maar dat is een verhaal voor een volgende keer…

Inspiratiehoekje met oud boek

Meer atelierinspiratie?

Hopelijk heb ik je met dit kijkje in mijn nieuwe atelier kunnen inspireren. Hier vind je meer inspiratie en tips voor jouw eigen atelier of werkplek, hoe klein ook. Deel vooral jouw ateliertip in een reactie hieronder. Maak jij bijvoorbeeld ook inspiratiehoekjes in je atelier of in huis? En ben jij net zo gek op ladekastjes als ik?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close