Kijkje in mijn atelier

896

Eigenlijk zou ik dit weekend mijn atelier openstellen voor publiek, maar vanwege corona kan dat natuurlijk niet doorgaan. Daarom deel ik hier foto’s van mijn atelier. Kun je toch nog even binnenkijken…

Atelier op zolder

Ik heb de luxe de hele zolderverdieping voor mezelf te hebben. Ik hou ervan, zo hoog boven de wereld. Ik heb dat buiten ook; het liefst klim ik op een duintop; om te zitten, te tekenen en (met een verrekijker) om me heen te kijken. Uitzicht op het landschap en onbelemmerd kunnen kijken naar de lucht en de wolken.

Tips voor jouw atelier

Struinkunst zou Struinkunst niet zijn als ik niet ook wat tips zou geven voor jouw atelier. Dit zijn mijn eigen fijne-atelier-ontdekkingen:

In hoogte verstelbare tafel
Als je de ruimte hebt voor een tafel of bureau kan ik iedereen een in hoogte verstelbare tafel aanraden. Die van mij is van Ikea en slinger ik (letterlijk met een slinger) omhoog als ik wil staan. Heel fijn als ik met acryl wil werken of wil printen (bijvoorbeeld met lino).

Bonus; ik ben niet groot en zo’n tafel kan ook lager dan een standaard tafel. En vind je een standaard wit blad niet mooi? Je kunt die vervangen door een houten blad of, zoals ik doe, er een houten plank overheen leggen. Zo bescherm ik de tafel meteen tegen vlekken. Diezelfde plank gebruik ik ook weer als tekenplank op mijn ezel (laatste foto), multifunctioneel dus.

Leeshoekje
Ik heb een aparte plek gemaakt om te lezen; al mijn teken-, schilder-, handwerk- en sprookjesboeken bij elkaar met ervoor een kleedje en een yogakussen. Ik heb ook nog eens de luxe dat er een (slaap)bank staat.

Letterbak en verzamelingen
Mijn struinsels bewaar ik in een letterbak en in potten op de vensterbank. De letterbak was van donker hout. Ik schilderde hem met krijtverf vintage blauw. Ik bewaar er schelpen, steentjes, knopen, botjes en andere gevonden dingen in. Een mooie inspiratie voor tekeningen en schilderijen!

Lees ook ‘Vind je eigen stijl‘ waarom verzamelen zo goed is voor je creativiteit.

Ladekasten
Lades zijn mijn favoriete manier van opbergen. Als ze dicht zijn, zie je geen rommel en je kunt alles mooi op categorie sorteren. Bij het opentrekken van een la, kun je makkelijk bij al je spullen. Ik vind het handiger dan bijvoorbeeld opbergbakken. Ik heb houten ladekastjes voor potloden, pennen, pastelkrijt, oliepastels en potloden. Ik heb houten (Moppe, heten ze nog zo?) ladekastjes van Ikea voor bijvoorbeeld inkt, aquareltubes, viltstiften en stempels. En ik heb groene ladekasten, ook van Ikea (en nee, ik heb geen aandelen – ze verkopen gewoon handige dingen), voor grotere spullen, zoals gereedschap, linoleum, hout en borduurspullen.

Trolley
Een trolley is fijn voor het opbergen van acrylverf en je rijdt het hele zwikkie gemakkelijk naar je werkplek.

Heb je geen eigen plek?

Je kunt teken-en schilderspullen (en zelfs wat boeken) opbergen in een trolley of ladekast.
Je kunt een kist of mini ladekastje op de eettafel zetten. Ernaast staan een pot voor pennen en wat schetsboeken.
Nog kleiner gaan? Beperk alles tot 1 grote etui.

Naar buiten

En ook dit is mijn atelier… Fijn buiten tekenen of schilderen, want dat kan overal.

+ hier zie je wat ik meeneem in mijn etui (laatste foto)
+ hier lees je hoe je zo’n blikje voor aquarelverf maakt (eerste foto)

Heb je een vraag over het inrichten van je atelier? Over wat voor materialen ik gebruik? Of over hoe ik dingen opberg?

Like, pin of reageer
Mail mij:
guest
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Margaret
11 maanden geleden

Leuk om zo een coronaproof rondleiding door jouw atelier te maken. Je hebt er een fijne plek van gemaakt. Jouw verzamelbak aan de muur is helemaal top. Ik heb ook een verstelbare tafel, maar eigenlijk staat hij altijd op dezelfde hoogte. Goed idee om er eens een statafel van te maken.

Groetjes en fijn weekend, Margaret

Alet
11 maanden geleden

Wat een heerlijke fijne plek lijkt me dat!
Fijne zondag daar.

Like
Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close