Jaaroverzicht 2023 – een jaar vol samenwerking

21 december 2023

Einde van het jaar, tijd voor een overzicht van de hoogtepunten en meest bekeken kunstlessen van 2023, want wat was 2023 een leuk jaar! Begin dit jaar verhuisde manlief en ik naar de plek waar ons hart ligt, ik wandelde drie dagen over de Veluwe met mijn bestie, ging vele malen op (struin)pad met vrienden en opvallend vaak vogels spotten, ik schreef artikelen voor tijdschriften en jullie genoten weer massaal van de kunstlessen hier op Struinkunst.

Een jaar vol samenwerking

Begin dit jaar werd ik gevraagd door Onkruid Magazine of ik een artikel over traag leven wilde schrijven. En dus verscheen er een zes pagina groot artikel over traag leven vol verwondering in de juni/juli editie van dit tijdschrift. Zowel tekst als fotografie zijn allemaal van mij. Opvolgend verscheen in de december/januari editie een artikel over het vastleggen van herinneringen in je schetsboek. En heugelijk nieuws… Vanaf februari vind je in elke editie van Onkruid een tekenoefening of DIY van mij. Zo leuk dat deze samenwerking een vast vervolg krijgt…

Voor het Amerikaanse In Her Studio Magazine schreef ik een artikel (ook weer met eigen foto’s), waarin ik een uitgebreid kijkje geef in mijn atelier en mijn creatieve proces.

Landleven magazine struinde met me mee en plaatste een reportage over mij en de kunst van het struinen.

Voor Hebban recenseerde ik het afgelopen jaar zeven non-fictie titels, waarvan Femina van Janina Ramirez mijn absolute aanrader is.

Ik exposeerde bij CaroArtGallery in Deventer tijdens de expo Little Art 2023. Speciaal voor deze expositie maakte ik vier kunstwerkjes in het thema Transformation en ik nam jullie in aanloop naar de expositie stap voor stap mee in mijn creatieve proces.

Mijn mini kunstwerkjes verhuisden met me mee; van Pakje Kunst Leiden naar Pakje Kunst Zutphen. Vanaf nu kun je in de automaat in de bibliotheek van Zutphen kunstwerkjes van mij aantreffen.

In oktober gaf ik een demonstratie Natuurprints maken met de Gelli Plate bij De Kwast in Den Bosch.

Tot slot mocht ik ook dit jaar weer geweldige freelance opdrachten doen; zo ben ik onder andere eindredacteur van de spirituele blog Nieuwetijdskind Magazine, ontwerp ik drukwerk voor Diezijner en deed ik een fotoshoot, ik ontwikkelde een huisstijl en webdesign voor keramiste Lottie en ik verzorgde communicatie (en soms vormgeving) voor verschillende organisaties in de cultuuronderwijs sector.

Struinkunst aan de muur

Er werden ook kunstwerkjes verkocht. Je kunt me geen groter compliment geven! Daarom een dikke dankjewel aan de lieve mensen die mij op die manier steunden het afgelopen jaar.

De meest bekeken kunstlessen van 2023

De kunstlessen & DIY zijn het meest populaire onderdeel op Struinkunst (wist je trouwens dat er ongeveer 3.000 mensen per maand op Struinkunst kijken?). Afgelopen jaar bekeken jullie deze drie kunstlessen het vaakst:

Vooruitblik 2024

Elk nieuw jaar is weer spannend. Qua werk is een deel van het voorjaar al ingevuld, maar veel staat nog open voor nieuwe (freelance) avonturen. Wat in elk geval op stapel staat:

  1. Vanaf februari krijg ik een vaste rubriek in Onkruid Magazine met in elke editie een DIY of tekenoefening.
  2. In het voorjaar gaat NPO 2 een tv-opname van mij maken (en dat vind ik rete eng!).
  3. Mijn hoofd zit vol nieuwe (DIY) ideeën dus verwacht ook in 2024 weer een aantal leuke nieuwe kunstlessen.

Ik wens je liefdevolle, sprankelende kerstdagen en een gezond 2024 vol verwondering!

Ps. Deze foto is hier te koop als print

Tot volgend jaar! ♡

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close