Inlijsttip voor kleine kunstwerkjes

2 augustus 2023

kleine kunstwerkjes, zoals die uit de collecties Pakje Kunst en Symbols of the earth, komen extra mooi tot hun recht met deze manier van inlijsten – zonder glas en met een 3d effect.

Zo lijst je een klein kunstwerk in:

 • Kies een lijstje, groter dan het kunstwerkje (bij 6×9 kies je minimaal 10×15 cm). Hoe groter het lijstje ten opzichte van het kunstwerk, hoe luxer de uitstraling.
 • Haal het glas eruit.
 • Doe stevig (gekleurd) papier voor de achtergrond in de lijst. Papier met een subtiele structuur geeft vaak het mooiste effect. Ook leuk: kies eens voor bijzonder papier, zoals boekpapier of bladmuziek (op de foto, rechts).
 • Is het papier dat je wilt gebruiken te dun? Plak het dan op karton om het stevigheid te geven.
 • Knip een restje karton iets kleiner dan het kunstwerkje en plak dit op de achterzijde van het kunstwerkje om het verdiept in te lijsten.
 • Plak het kunstwerkje op het midden van het papier.

Tip: koop de lijst in de kringloopwinkel. Duurzaam en meteen een mooi struindoel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

 1. Drie Eisenga’s aan de muur, da’s al bijna een collectie toch? 🙂 Ik heb vandaag (eindelijk) m’n minikunstwerkje ingelijst.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Wat ontzettend leuk, Marieke! Je maakt me helemaal trots 😉 Ze staan prachtig op deze kleur muur. En wat leuk dat je bladmuziek hebt gebruikt als achtergrond voor het ‘Symbols of the earth’ kunstwerkje. Heel origineel. Ik voeg ‘m toe als tip in het artikel 🙂

Like
Close
Close