Inlijsttip voor kleine kunstwerkjes

2 augustus 2023

kleine kunstwerkjes, zoals die uit de collecties Pakje Kunst en Symbols of the earth, komen extra mooi tot hun recht met deze manier van inlijsten – zonder glas en met een 3d effect.

Zo lijst je een klein kunstwerk in:

 • Kies een lijstje, groter dan het kunstwerkje (bij 6×9 kies je minimaal 10×15 cm). Hoe groter het lijstje ten opzichte van het kunstwerk, hoe luxer de uitstraling.
 • Haal het glas eruit.
 • Doe stevig (gekleurd) papier voor de achtergrond in de lijst. Papier met een subtiele structuur geeft vaak het mooiste effect. Ook leuk: kies eens voor bijzonder papier, zoals boekpapier of bladmuziek (op de foto, rechts).
 • Is het papier dat je wilt gebruiken te dun? Plak het dan op karton om het stevigheid te geven.
 • Knip een restje karton iets kleiner dan het kunstwerkje en plak dit op de achterzijde van het kunstwerkje om het verdiept in te lijsten.
 • Plak het kunstwerkje op het midden van het papier.

Tip: koop de lijst in de kringloopwinkel. Duurzaam en meteen een mooi struindoel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

 1. Drie Eisenga’s aan de muur, da’s al bijna een collectie toch? 🙂 Ik heb vandaag (eindelijk) m’n minikunstwerkje ingelijst.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Wat ontzettend leuk, Marieke! Je maakt me helemaal trots 😉 Ze staan prachtig op deze kleur muur. En wat leuk dat je bladmuziek hebt gebruikt als achtergrond voor het ‘Symbols of the earth’ kunstwerkje. Heel origineel. Ik voeg ‘m toe als tip in het artikel 🙂

 2. Avatar Willemien says:

  Hoi Lisette
  Het is al weer even geleden dat ik naar je reageerde. Zo gaat dat soms met mensen die zelf lekker creatief bezig zijn. Dan vergeten ze de ander weleens, ik in ieder geval wel als ik in mijn creatieve bubbel zit.
  En nu heb ik je website weer eens bekeken nav de inches die je maakt. Ik vind ze weer prachtig en ga er ook mee aan de slag maar dan nu met ieniemienie stukjes textiel als dat lukt . Graag weet ik van je of je passepartout zelf snijdt. Bij mij geeft dat nogal eens frustratie met net iets te ver doorsnijden😅.
  En snijd je sowieso deze kaartjes zelf ( ik verwacht niet anders😊)
  Op zo’ n moment van lezen over je idee van jouw inches, bekijk ik dus weer je website. Ik heb genoeg inspiratie, maar jouw lessen bieden me opnieuw ideeën. En ja het interview voor Zin in morgen was erg fijn te zien en te horen. . Zo relaxed en ” zo eenvoudig” als jij tot de prachtigste gesprekjes en kunstwerkjes komt!. Complimenten hoor.
  Vandaag is het een relaxte dag en na een fietstochtje ga ik aan de slag met inches. De grootste drempel zal zijn kiezen uit teveel lapjes. 😅😂❤️. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapjes. Op dit moment mijn favorite werk. Wat groter dan een inchi en of dat met textiel in een inchi mogelijk is, zal ik ervaren. Dank weer voor je inkijk in je werk.. ik blijf je volgen!
  Groetjes willemien

  1. Struinkunst Struinkunst Author says:

   Hoi Willemien, zo leuk om weer van jou te horen! Wat heerlijk dat ik je zo heb kunnen inspireren en dankjewel voor alle lieve complimenten!

   Soms snijd ik de inchies zelf, maar vaak gebruik ik een pons (zie: https://struinkunst.nl/cadeaulabels-inchies-garen, bij de materialen). Als ik mijn inchies zelf snijd, gebruik ik altijd een snijmat met maatverdeling, anders krijg ik ze ook niet recht. Die snijmat gebruik ik sowieso voor de kaartjes, want dan hoef ik niet alles uit te tekenen. Nog steeds een precies klusje, maar zo’n snijmat maakt het net even wat makkelijker…

   Ik ben heel benieuwd naar jouw inchies, dus deel ze gerust! De functie was vanwege technische problemen even offline, maar het is nu weer mogelijk om een foto te uploaden in een reactie.

   Creatieve groet, Lisette

Like
Close
Close