In het atelier: Inlijsten zonder glas

175

Voor het struinkunst tijdperk was mijn visie dat je mijn kunst direct moest kunnen ophangen of inlijsten. Een niet ingelijst werk vond ik maar een kale bedoening. Net alsof het niet helemaal af was. Een lijst, en dan ten minste een passe partout, voelde als een kroon op mijn werk.

Op een zeker moment stopte ik met passe partouts. Waarom? Ze zijn onhandig te verzenden, je moet ze heel netjes houden (er zit zo een vlekje op of een deukje in) en ik moest ze elke keer op maat laten maken (bestelling doen bij de fotovakhandel, ophalen, enzovoorts). En vooral; ik vond het niet meer passen bij mijn gelaagde werk. Het was het gewoon niet meer.

Inlijsten zonder glas

Na veel experimenteren ben ik hierop uitgekomen: in de kringloop struin ik naar lijstjes, glas eruit, stukje zuurvrij karton achter het kunstwerkje en op een mooi stuk papier zetten. Op deze manier komen de structuren en matte materialen van mijn gelaagde kunstwerkjes. ongehinderd door glasspiegelingen, het beste tot hun recht.

De kunstwerkjes in de webwinkel zitten meestal al in een lijst. De kleine kunstwerkjes voor Pakje Kunst hebben een kartonnen achterkantje, zodat je ze zelf op deze manier kunt inlijsten. De volgende stap is overwegen of ik mijn kunstwerkjes in de webwinkel niet ook op deze manier ga aanbieden. Wat is dan de twijfel? Is het wel ‘af’ zonder lijst? Vinden mensen het niet raar dat ze het zelf nog moeten (of mogen?) inlijsten? En zien mensen de waarde nog wel zonder lijst? Het idee suddert… Ik vind het ook wel mooi dat mensen zelf nog een stukje creativiteit in het inlijsten kunnen leggen.

Als je hier iets over kwijt wilt; jouw mening, een tip? Van harte welkom! Laat het me weten in een reactie of stuur me een berichtje.

Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close