Illustratie op hout

456

Wist je dat je gewoon met kleurpotlood op hout kunt tekenen? Deze maakte ik met posca acrylstift, ingekleurd met kleurpotlood. Zo’n illustratie op hout is meteen heel ‘tribal’. Het is eenvoudig om te maken, want je hoeft het hout niet voor te bewerken of af te lakken (tenzij je het buiten op wil hangen natuurlijk, dan zou ik een uv spray gebruiken).

Tekenen op hout

Totale tijd 30 min

Benodigdheden

  • Stukje hout met een gladde kant
  • Kleurpotloden
  • Fineliner of acrylstift (bijvoorbeeld Posca)

Instructies

  • Teken een illustratie of zentangle op de gladde kant van het hout. Je kunt vooraf een ontwerp maken of je kunt – zoals ik deed – 'zomaar doodlen' (zie de uitleg onderaan dit artikel).
  • Kleur de tekening in met kleurpotlood. Het is leuk om meer kleurtjes over elkaar heen te zetten voor een levendig effect. Met indigo blauw kun je mooie schaduwen maken.

Notities

Struinkids: Dit is natuurlijk heel leuk om te doen met kinderen. Eerst mooie houtjes zoeken en ze daarna versieren met doodles. Dat kan thuis, maar ook heel goed onderweg! Gewoon lekker tekenen in de natuur 🌿

Doodle

Een ‘doodle’ is een tekening die je zonder schets of ontwerp maakt, zo uit je hoofd. Eigenlijk wat je doet als je zit te tekenen tijdens een telefoongesprek of vergadering.

Uit onderzoek blijkt dat je beter onthoudt wat er gezegd wordt als je doodle-tekeningetjes maakt tijdens het luisteren. Als iemand dus nog eens zegt dat je op moet letten als je zit te tekenen…

Heb jij ook een tekening op duinhout gemaakt? Deel een foto van het resultaat in een reactie

Abonneer
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Struinkunst © Copyright 2020
Close