Tekenen op hout

1.9K
Kunstles
Ontdek de kunstenaar in jezelf met de verrassende gratis teken- en schilderlessen van Struinkunst. Hier vind je nog meer kunstlessen.

Wist je dat je met kleurpotlood op hout kunt tekenen? Vooral door de zon gebleekte houtjes zijn geschikt. Deze tekening maak je met posca acrylstift*, ingekleurd met kleurpotlood. Zo maak je zelf zo’n kunstwerkje op hout:

Tekenen op hout

Nodig

  • Stukje hout met een gladde kant
  • Kleurpotloden
  • Fineliner of acrylstift (bijvoorbeeld Posca)

Instructies

  • Teken met de stift of fineliner een illustratie of zentangle op de gladde kant van het hout. Je kunt vooraf een ontwerp maken of je kunt – zoals ik deed – 'zomaar doodlen' (zie de uitleg onderaan dit artikel).
  • Kleur de tekening in met kleurpotlood. Het is leuk om meer kleurtjes over elkaar heen te zetten voor een levendig effect. Met indigo blauw kun je mooie schaduwen maken.

Notities

Struinkids: Dit is natuurlijk heel leuk om te doen met kinderen. Eerst mooie houtjes zoeken en ze daarna versieren met doodles. Dat kan thuis, maar ook heel goed onderweg! Gewoon lekker tekenen in de natuur 🌿

Doodle

Een ‘doodle’ is een tekening die je zonder schets of ontwerp maakt, zo uit je hoofd. Eigenlijk wat je doet als je zit te tekenen tijdens een telefoongesprek of vergadering. Uit onderzoek blijkt trouwens dat je beter onthoudt wat er gezegd wordt als je doodle-tekeningetjes maakt tijdens het luisteren. Als iemand dus nog eens zegt dat je op moet letten als je zit te tekenen…

Heb jij ook een tekening op hout gemaakt? Deel een foto van het resultaat in een reactie.


Leuk artikel? Reageer of like:
Abonneer
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close
0
Schrijf een reactiex