Galerie

Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen

LISETTE MARIJE EISENGA

In mijn abstracte schilderijen ga ik op zoek naar de verhalen van ons landschap, van oeroude processen van water en wind tot het samenspel van mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Mijn werk ontstaat organisch en deels intuïtief – opbouwen, vernietigen en weer toevoegen. Zo creëer ik sprookjesachtige werelden vol subtiele details en symboliek, die ruimte geven aan jouw eigen verhaal.

Lees meer over mijn proces

Galerie

Zie je iets dat je mooi vindt? Neem contact op of neem een kijkje in de shop.

Over mijn proces

Ons landschap vertelt een verhaal; van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. In mijn kunst zoek ik naar dat fascinerende samenspel tussen mens en natuur. In mijn werk herken je dan ook veel vormen die zowel natuurlijk als door de mens gemaakt kunnen zijn.

Het begint met verwondering
Vanuit mijn voortdurende verwondering en nieuwsgierigheid zoek ik naar de verhalen over (het ontstaan van) de wereld, de mens en onze religies en sagen. Regelmatig maken mijn schilderijen verhalen los – over een lievelingssprookje of een verre reis, en dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Kunst is een reis van de ziel, het hart en de handen en volgt nooit een rechte weg

Ik voel steeds meer de noodzaak dat mijn kunst niet alleen over de natuur moet gaan, maar ook in respect met de natuur gemaakt moet worden. Na jaren succes met mijn acrylschilderijen, keer ik terug naar de meer natuurvriendelijke materialen waar het in mijn jeugd allemaal mee begon: potlood, krijt en houtskool, gecombineerd met aquarel, textiel en gevonden materialen. Een nieuwe en steeds zachtere weg…

Struin je met me mee? Hier lees je alle verhalen achter mijn kunst.

Verkooppunten

Je vindt mijn kunst ook bij Kunstuitleen Bollenstreek, Pakje Kunst Leiden en Giant Tulip Bulbs Bollenstreek.

Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close