Galerie

Kunst met een verhaal

LISETTE MARIJE EISENGA

Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen

Met de natuur als inspiratiebron maak ik abstracte, sprookjesachtige werelden die je meenemen in de verhalen van ons landschap; van oeroude processen van water en wind tot het samenspel van mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven. Regelmatig maakt mijn werk verhalen los en dat is precies wat ik wil bereiken!

Proces & Galerie

Het begint met struinen

Mijn werk begint met struinen. In de natuur – naar inspiratie, materialen en de verhalen van ons landschap. In boeken – naar betekenis en mooie zinnen. En in kringloopwinkels en rommellaatjes – naar vergeten papiertjes, stof en garen.

Laag voor laag

Al die indrukken en ideeën vormen verhalen in mijn hoofd. Zoals het landschap ontstaat, ontstaat mijn werk; een organisch en deels intuïtief proces van laag voor laag opbouwen, vernietigen en weer toevoegen.

Lief voor de natuur

Ik werk het liefst met materialen die het milieu zo min mogelijk schaden, zoals potlood, krijt, aquarel, (natuur)inkt en gevonden en gerecyclede materialen.

En soms voeg ik gedichten toe

Gewervelde muren van klei,
glanzend zwart in het laaglandschap.
De botten donzig
door een eeuwenoude zee
van wijsheid.
Ik recht mijn schouders.
Noem mijn naam, uil.
Noem mij mijn naam.
Want dit is waar het landschap
ons ontmoet.

Jong geleerd

Als kind kreeg ik van mijn ouders een grote liefde voor de natuur (en het wandelen, tekenen en handwerken) mee. Ze leerden mij de namen van bomen, planten en dieren. En nog belangrijker; ze leerden mij verwondering.

Thuis waren alle creatieve materialen voorhanden; ik mixte tekenen en schilderen moeiteloos met hout, stof en wol. Dat ‘over de grenzen kijken’ en ‘van de gebaande paden gaan’ heeft mijn kunst en mijn visie op creativiteit gevormd.

Galerie

Een kleine selectie van mijn kunst & fotografie

Struinkunst aan de muur?

Heb je iets gezien dat je mooi vindt? Neem contact op of neem een kijkje in de shop. Hier ontdek je nog meer kijkjes in mijn proces en mijn schetsboeken. Je vindt mijn kunst ook bij Kunstuitleen Bollenstreek, Pakje Kunst Leiden en Giant Tulip Bulbs Bollenstreek.

Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close