Fotoshoot voor kunstenaar Greetje Knetsch

5 oktober 2022

Greetje wilde graag een nieuwe portretfoto, gemaakt in haar atelier en ze had twee nieuwe kunstwerken die zich lastig lieten fotograferen; een slinger van schelpen met daarin lichtjes en takken die ze vond tijdens haar reis naar Noorwegen, beschilderd met Lapse Sami symbolen. Of ik daar raad mee wist? Nou en of!

Voor de schelpen koos ik vooral voor sfeer; laat in die eerste schelp maar zien dat er een lichtje in zit. Aan de twinkeling in de achtergrond weet je als kijker; ah, een slinger met lichtjes! Voor de staf stelde ik voor dat Greetje ze vasthield. Als een ware sjamaan stond ze model, een prachtig resultaat waar we allebei heel trots op zijn!

De portretfoto vond Greetje het spannendst. En ik ook. Mensen op de foto zetten blijft een uitdaging. Ik wil namelijk in het moment fotograferen, niet te geposeerd en zonder kunstlicht. Al bladeren in haar schetsboeken liet ik Greetje honderuit vertellen over haar creatieve projecten. Op een zeker moment zei ik “Greetje, kijk eens op”. En daar hij. Dé foto.

Wauw, ik heb nog nooit zo’n mooie foto van mezelf gehad

Greetje

Lisette (Struinkunst) schrijft over creativiteit, educatie, cultuur, zingeving, groen en duurzaamheid. Zoek je een creatieve contentmaker of wil je op een andere manier samenwerken met Struinkunst? Kijk bij samenwerken of neem contact op.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close