Fotografie in de waterleidingduinen

11 april 2020

Een kleine collectie foto’s die ik de afgelopen jaren maakte in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit gebied is bijzonder, want je mag hier van de paden af en dwars door de duinen struinen. En dan kom je echt de mooiste en gekste dingen tegen: kronkelige bomen, paaltjes van een oud hek dat geen functie meer heeft (dit was ooit een begrazingsgebied voor schapen), een roestige teil (geen idee wat dat in de duinen doet) en ja, soms ook een dood hert. Dat hoort er nou eenmaal ook bij.

Bijzonder perspectief

In mijn foto’s probeer ik te zoeken naar een interessant perspectief. Dus niet rechtop blijven staan en recht voor je uit fotograferen, maar juist een keer door je knieën op zoek naar een laag perspectief (zoals bij de kronkelboom). Daarbij leg ik mijn camera of telefoon soms zelfs op de grond, zoals bij de paddenstoeltjes.

Van dichtbij

Ik hou er ook van om heel dichtbij een onderwerp te komen, zoals bij de teil en de tak. Door ze vol in beeld te zetten, krijgen ze de aandacht en wordt de achtergrond ook echt een achtergrond. Ook bij de paaltjes zette ik er een groot en scherp in beeld. De rest zorgt voor een mooi perspectief. En ja dat hert, het opvallende gewei heb ik simpelweg de hoofdrol laten spelen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like
Close
Close