Fotografie in de waterleidingduinen

1.4K
Struintip
Ga mee naar buiten, op zoek naar de leukste struinplekken en al het moois in de natuur. In deze serie vind je wandelingen, natuurinspiratie en natuurfotografie tips.

Dit is een kleine collectie foto’s die ik de afgelopen jaren maakte in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit gebied is heel bijzonder, want je mag hier van de paden af en dwars door de duinen struinen. En dan kom je echt de mooiste en gekste dingen tegen: kronkelige bomen, paaltjes van een oud hek dat geen functie meer heeft (dit was ooit een begrazingsgebied voor schapen), een roestige teil (geen idee wat dat in de duinen doet) en ja, soms ook een dood hert. Dat hoort er nou eenmaal ook bij.

Bijzonder perspectief

In mijn foto’s probeer ik altijd te zoeken naar een bepaald perspectief. Dus niet rechtop blijven staan en voor je uit fotograferen. In plaats daarvan ga ik door mijn knieën op zoek naar een laag perspectief (zoals bij de kronkelboom). Daarbij leg ik mijn camera of telefoon soms zelfs op de grond, zoals bij de paddenstoeltjes. Ik hou er ook van om heel dichtbij een onderwerp te komen, zoals bij de teil en de tak. Door ze vol in beeld te zetten, krijgen ze volop de aandacht en wordt de achtergrond echt een achtergrond. Ook bij de paaltjes zette ik er een groot en scherp in beeld. De rest zorgt voor een mooi perspectief. En ja dat hert, het opvallende gewei heb ik simpelweg de hoofdrol laten spelen.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close