Essence of the fox

4 maart 2021

Dit is alweer een ouwetje. Ik tekende deze ergens rond 2012. De tekening is opgebouwd uit vele laagjes en vormen en daarna laag voor laag ingekleurd met kleurpotlood. Meer zen dan dit wordt het niet! Tot op de dag van vandaag word ik elke keer weer gelukkig als ik naar deze tekening kijk. Dit is er eentje die ik waarschijnlijk nooit weg zal doen.

The making of, heerlijk ‘s zomers buiten

Ik en de vos

Met sommige dieren heb je net iets meer dan met anderen. De vos is voor mij zo’n dier. Dat komt vast door de eerste keer dat ik een vos zag.

Het was tijdens een zomer kamperen in het Roekelse bos. Ik vermoed dat ik een jaar of negen was. Ik sliep in elk geval al in een eigen tentje. Op een ochtend werd ik vroeg gewekt door de vogels. Ik ritste mijn tentje open en besloot om een wandeling te maken. Ik vond dat geweldig, zo helemaal alleen in ‘het bos’ (ha ha, waarschijnlijk was het gewoon een pad aan de rand van de camping – toen zag ik al grootse dingen in het kleine). Toen stak een vos het pad over. We stonden allebei stil, keken elkaar aan en zeiden elkaar stilzwijgend goedemorgen. Daarna ging ieder zijns weegs… Het was de eerste keer dat ik zo’n verbondenheid en gelijkwaardigheid voelde met een wild dier.

Wil je deze aan de muur?

Bij Werk aan de Muur kun je deze tekening als print kopen. Je kiest zelf het formaat, het materiaal en naar wens een lijst. De vanafprijs (voor een fotoprint van 25x35cm) is 33,- inclusief verzenden.

Meer informatie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

 1. Het is een zeer schoontje! Ik heb een aansluitende anecdote uit mijn kindertijd: ik ging ooit kamperen met mijn broer en nichtjes in de tuin (een stukje bos) van een vriendinnetje. Dat vriendinnetje vertelde dat er vossen zaten en dat die “s nachts zouden rondscharrelen rond onze tent. En toen moest ik plassen: ik heb dan maar in de lamΓ©l (zo’n metalen doos met hengsel die men gebruikte bij het leger en de scouts om uit te eten) van mijn broer geplast want ik was zeer bang om die vos tegen te komen en dierf de tent niet uit. Mijn broer is er nog altijd niet goed van en heeft zijn lamΓ©l nooit meer gebruikt πŸ˜€ . Ik heb overigens nog nooit een vos in het echt gezien, nu zou ik er eerder speciaal mijn tent voor uitkomen.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Dankjewel voor het compliment, Mieke!
   En wat een geweldige anekdote πŸ™‚ Dit vind ik nou zo leuk en helemaal wat ik beoog met het maken van kunst; dat mijn tekening deze verhalen naar bovenhalen. Dankjewel voor het delen β™₯β™₯β™₯
   Nu maar duimen dat je ooit een vos gaat tegenkomen, maar misschien niet ‘s nachts tijdens het plassen πŸ˜‰

Like
Close
Close