Van museumbezoek tot nieuwe inspiratie

17 maart 2024

In dit kleine kijkje in mijn creatieve proces laat ik je zien hoe ik me voor deze portretjes en collage liet inspireren door een museumbezoek over… mineralen!

Ik ging met mezelf op ‘artist date’ naar het Gelders Geologisch Museum om inspiratie op te doen. Ik genoot van de vormen en kleuren van de gesteenten en mineralen. In de tweede foto hieronder zie je dendrieten in kalksteen. Dit is niet door mensenhanden getekend, deze bomen creëert de natuur gewoon zelf. Dendrieten zijn mineralen die groeien met vertakte uitlopers waardoor deze landschapjes ontstaan.

Van museumbezoek tot nieuw palet

Geïnspireerd door de zachte natuurlijke tinten, stelde ik een nieuw kleurenpalet samen en bracht ik de volgende dag door in mijn atelier. Het resultaat? Dromerige ontwerpen in naturel kleuren aangevuld met zachte blauw- en groentinten. Heerlijk om weer eens zo vrij te spelen en te experimenteren…

Deze collage was minstens zo leuk om te maken als de tekeningen. Van linksboven met de klok mee zie je; portret in houtskool, portret in aquarelpotlood, experimenten met papier, aquarel, garen en hout, ephemera & beschilderd vilt, zelfgesponnen garen op juthout, gevonden veer & fragmentje aquarel.

Collage met een nieuw palet

Hoe verder? Geen idee. Ik zie wel waar dit pad me brengt… Laat vooral weten wat je ervan vindt, wat jij ermee zou doen of hoe dit jou weer heeft geïnspireerd.

Edit: ik besloot de portretjes en experimenten te verwerken in mijn art journal. Hier lees je daar meer over.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like
Close
Close