Story stones

18 mei 2021

Deze kunstwerkjes hebben een lange weg afgelegd. Ze ontstonden al in 2019 en ze voelen zo persoonlijk, zo van mij dat ik ze nog niet goed kon delen. Af en toe liet ik ze zien via Facebook of Instagram, maar nog nooit de hele collectie bij elkaar. De zoektocht ging vooral over het verwoorden van de verhalen en – heel praktisch – over het vinden van de goede lijstjes. Vandaag laat ik ze dan eindelijk allemaal zien… Spannend en ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Verhalen van de aarde

Zoals ons landschap laag voor laag ontstaat, ontstaan ook deze kunstwerkjes. Het is een spel van opbouwen, weghalen en weer toevoegen, waarmee wat onder het oppervlak ligt weer bovenkomt. Dit proces begint intuïtief, waarbij ik me laat leiden door verhalen, boeken, mijn gevoel en door muziek. Op een zeker moment ontstaat er een verhaal en begin ik het proces te sturen door details en symbolen toe te voegen.

I am calling to beings oh so ancient

Ik gebruik een combinatie van pastelkrijt, houtskool, inkt en kleurpotlood. Hiermee creëer ik een uitstraling van steen, aarde, klei en zand – de materialen van de aarde die de inspiratiebron is voor deze serie. Tegelijk is het effect bijna viltachtig, als textiel.

Ode aan muziek

De ronde tekeningen zijn ook een ode aan de verhalen die verteld worden via muziek. Ik maakte ze – intuïtief en in flow – op muziek. Zo is elk kunstwerkje gebaseerd op een stukje songtekst. Ze vormen hiermee een ode aan al die artiesten, waarnaar ik luister tijdens het tekenen. Luister hier naar mijn Creative flow afspeellijst op Spotify.

> Hier zie je ze allemaal en lees je het verhaal van elke tekening

Alleen de Story Stone ‘Walk through shadows’ is nog beschikbaar:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

 1. Ik vind ze erg mooi!

  1. Lisette Lisette Author says:

   Dankjewel Alet! Leuk om te horen…

 2. Heel mooi, je kleine schilderijtjes. Zeker zoals je ze hier presenteert met die kleine natuurlijke dingen erbij. Tof hoor!

  1. Lisette Lisette Author says:

   Dankjewel Karlien! Mooi compliment ook over de presentatie, want dat vind ik ook erg leuk om te doen ☺️

Like
Close
Close