Drie boeken over afzondering in de natuur

524
Boekentip
Minstens zo leuk als struinen in de natuur vind ik struinen in boeken, op zoek naar mooie verhalen, zinnen en beelden. Lees je mee?

Afzondering in de natuur is een thema waar ik graag over lees. Het raakt aan mijn behoefte om alleen te zijn in de natuur – fijn kunnen dwalen in mijn eigen tempo en in stilte op kunnen gaan in het landschap. Deze drie boeken gaan over mensen die nog een stap verder gaan. Zij verkiezen eenzame afzondering boven wonen tussen mensen. Geen vrolijke verhalen, wel alle drie prachtig en poëtisch geschreven.

Libris* | Bol*

Ik ben een eiland – Tamsin Calidas

Wie droomt er niet van? Uit de hectiek van de stad stappen en met de liefde van je leven een nieuw bestaan opbouwen op een afgelegen eiland. Een eenvoudig leven, middenin de Schotse natuur. Tamsin deed het, maar haar keuze pakte anders uit dan verwacht. Dit is haar verhaal over liefde, eenzaamheid, buitengesloten worden, verdriet, moed en kracht putten uit de natuur.

Libris* | Bol*

Foon – Marente de Moor

Op Foon mag je flink kauwen en daar houd ik van. Marente legt namelijk niet alles uit. Hoe het zit, mag je als lezer fijn zelf in elkaar puzzelen. Twee mensen alleen in een uitgestrekt Russisch woud, een mysterieus geluid dat oprijst uit de aarde, een magische beer en de onverbiddelijkheid van de natuur. Een sfeervol verhaal vol symboliek. In de foto hierboven zie je een schets met een zin uit het boek.

Libris* | Bol* | Review

Gingerbread – Robert Dinsdale

Nog een boek dat zich afspeelt in het oosten van Europa. Robert Dinsdale is een van mijn favoriete auteurs. Zijn boeken zijn vol magie en bitterzoet is een woord waaraan ik vaak moet denken als ik zijn boeken lees. Gingerbread is een hartverscheurend verhaal over een jongetje dat zijn opa achterna gaat als hij verdwijnt in de bossen. In deze review vertel ik meer over dit boek.

Welk boek ga jij lezen?

Praten over boeken vind ik net zo leuk als lezen. Welk boek spreekt jou het meest aan? Of heb je zelf een eenzaam-in-de-natuur-boekentip? Deel het met elkaar in een reactie hieronder.

Geniet je van alle gratis inspiratie op Struinkunst.nl? Als je deze boeken koopt via bovenstaande links krijg ik een kleine vergoeding (jij betaalt niets extra) die ten goedde komt aan de kosten voor deze website.

Abonneer
Mail mij:
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pim
Pim
7 maanden geleden

Foon heb ik gelezen en vond ik prachtig. De andere staan al op mijn e-reader om nog te lezen. Ik kan mezelf ook verliezen in deze thematiek.

Like
Close
Close
2
0
Schrijf een reactiex