Drie boeken over afzondering in de natuur

Minstens zo leuk als struinen in de natuur vind ik struinen in boeken, op zoek naar mooie zinnen en beelden. Afzondering in de natuur is een thema waar ik graag over lees. Het raakt aan mijn behoefte om alleen te zijn in de natuur - kunnen dwalen in mijn eigen tempo en in stilte op kunnen gaan in het landschap.

8 augustus 2022

Mooie zinnen en verhalen die beelden oproepen… Sommige boeken kunnen je creativiteit ‘aanslingeren’. Perfect om te lezen en tegelijk te journalen. Op de foto zie je op de linker pagina een quote en schets naar aanleiding van het boek Foon.

Deze drie boeken gaan over mensen die eenzame afzondering in de natuur verkiezen boven wonen tussen mensen. Het zijn geen vrolijke verhalen. Wel alle drie prachtig en poëtisch geschreven. Ze lezen zich perfect om te journalen tijdens het lezen.

Ik ben een eiland – Tamsin Calidas

Wie droomt er niet van? Uit de hectiek van de stad stappen en met de liefde van je leven een nieuw bestaan opbouwen op een afgelegen eiland. Een eenvoudig leven, middenin de Schotse natuur. Tamsin deed het, maar haar keuze pakte anders uit dan verwacht. Dit is haar verhaal over liefde, eenzaamheid, buitengesloten worden, verdriet, moed en kracht putten uit de natuur.

Bekijk/koop bij Libris* of Bol*

Foon – Marente de Moor

Op Foon mag je flink kauwen. Marente legt namelijk niet alles uit. Hoe het zit, mag je als lezer fijn zelf in elkaar puzzelen. Twee mensen alleen in een uitgestrekt Russisch woud, een mysterieus geluid dat oprijst uit de aarde, een magische beer en de onverbiddelijkheid van de natuur. Een sfeervol verhaal vol symboliek.

Bekijk/koop bij Libris* of Bol*

Gingerbread – Robert Dinsdale

Nog een boek dat zich afspeelt in het oosten van Europa. Dinsdales boeken zitten vol subtiele magie en bitterzoet is een woord dat zijn verhalen typeert. Gingerbread is een hartverscheurend verhaal over een jongetje dat zijn opa achterna gaat als hij verdwijnt in de bossen. In deze uitgebreide review lees je meer over dit boek.

Bekijk/koop bij Libris* of Bol* of lees de uitgebreide review

Welk boek ga jij lezen?

Praten over boeken vind ik net zo leuk als lezen. Welk boek spreekt jou het meest aan? Of heb je zelf een eenzaam-in-de-natuur-boekentip? Deel het met elkaar in een reactie hieronder.

Notities tijdens het lezen van Foon

Geniet je van alle gratis inspiratie op Struinkunst? Als je deze boeken koopt via bovenstaande links krijg ik een kleine vergoeding (jij betaalt niets extra), waarmee ik wat van de kosten van mijn website kan dekken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

  1. Foon heb ik gelezen en vond ik prachtig. De andere staan al op mijn e-reader om nog te lezen. Ik kan mezelf ook verliezen in deze thematiek.

    1. Lisette Lisette Author says:

      Wat leuk dat jij Foon en deze thematiek ook zo prachtig vindt. Ik ben heel benieuwd wat je van de andere twee boeken vindt. Ik lees nu ‘De rivier’ van Ben McGrath, maar helaas mist dit nogal feitelijke relaas aan sfeer. Tips zijn dus welkom 🙂

Like
Close
Close