Dragonmoon

23 juli 2020

Zo fijn als twee passies samenkomen. In dit schilderij heb ik mijn liefde voor textiel en verf gecombineerd. Het idee werd een beetje uit nood geboren. Ik heb een flink aantal schilderijen, die op de nominatielijst staan om overschilderd te worden. Maar soms heb ik gewoon behoefte aan een blanco canvas. Ik kan natuurlijk een nieuw schildersdoek kopen, maar dat vond ik zonde. Ik had al langer de wens om meer textiel in mijn kunst te verwerken en daarom maakte ik van oud textiel mijn eigen ‘blanco’ canvas. Twee vliegen in een klap, want zo recycle ik ook nog eens mijn kapotte kleding.

Herinneringen

De basisstof komt van een (lievelings) korte broek die verkleurd was. De rand van de beige rechthoek rechtsboven is nog de originele kleur. Ik vulde dat aan met een klein patroonstofje (linksonder – ooit gevonden bij Mooi zooi in Haarlem) en stukjes spijkerstof van een oude spijkerbroek. Ik vind het geweldig dat elk stofje een eigen verhaal heeft.

De titel

Bij het in elkaar zetten van de verschillende lapjes ontstond er al een patroon. Dit patroon heb ik als basis gebruikt voor de schets en de uitwerking van het schilderij. De vormen doen mij denken aan draken of bergen (wat mij betreft de plek waar draken wonen). Met de volle maan erbij was daar de titel ‘Dragonmoon’.

Acryl op doek, 20×20 cm, inclusief houten baklijst
Zou je dit werk wel aan je muur willen hebben? Neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  1. Goed idee om verschillende materialen en technieken te combineren. Dat geeft weer een nieuwe dimensie aan een schilderij. Echt mooi.

    Groetjes, Margaret

    1. Dankjewel voor het mooie compliment, Margaret!

      Groetjes, Lisette

Like
Close
Close