Dragonmoon

152

Zo fijn als twee passies samenkomen. In dit schilderij heb ik mijn liefde voor textiel en verf gecombineerd. Het idee werd een beetje uit nood geboren. Ik heb een flink aantal schilderijen, die op de nominatielijst staan om overschilderd te worden. Maar soms heb ik gewoon behoefte aan een blanco canvas. Ik kan natuurlijk een nieuw schildersdoek kopen, maar ergens vond ik dat zonde omdat ik nog zoveel doeken had. Daarom maakte ik van oud textiel mijn eigen ‘blanco’ canvas. Twee vliegen in een klap, want zo recycle ik ook nog eens oude lapjes stof.

Herinneringen

De basisstof komt van een (lievelings) korte broek die verkleurd was. De rand van de beige rechthoek rechtsboven is nog de originele kleur. Ik vulde dat aan met een klein patroonstofje (linksonder – ooit gevonden bij Mooizooi in Haarlem) en stukjes spijkerstof van een oude spijkerbroek. Leuk toch, dat elk stofje zo zijn eigen verhaal heeft?

De titel

Bij het in elkaar zetten van de verschillende lapjes ontstond er al een patroon. Dit patroon heb ik als basis gebruikt voor de schets en de uitwerking van het schilderij. De vormen doen mij denken aan draken of bergen (wat mij betreft de plek waar draken wonen). Met de volle maan erbij kwam ik op de titel ‘Dragonmoon’.

Disclaimer

Acrylverf is schadelijk voor het milieu, spoel dus niet zomaar grote hoeveelheden acrylverf door de gootsteen.

Sint 2020Sint 2020

Reacties

  1. Goed idee om verschillende materialen en technieken te combineren. Dat geeft weer een nieuwe dimensie aan een schilderij. Echt mooi.

    Groetjes, Margaret

    1. Dankjewel voor het mooie compliment, Margaret!

      Groetjes, Lisette

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like
Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.
Close